Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Agam 22:36, 09 cze 2012

Do góry
Diana dziękuję. A tak wyglądła trawniczek i pęcherznica 5 lat temu.

I oczko kwiecień 2010:

Mój kawałek raju 22:35, 09 cze 2012

Do góry
Celinko nie za dużo bo rano byłam na zakupach potem obiad a potem z przerwami padało i teraz pada posadziłam tylko malutkie sadzoneczki petunii, i kupiłam dzisiaj sobie w Tesco korę mieloną a w ogrodniczym trawkę jest to turzyca palmowa Variegata
Bajkowy ogród Weroniki 22:29, 09 cze 2012

Do góry
Moja modelka, jaśniutko różowa piwonia...

Lecę w kulki... 22:24, 09 cze 2012

Do góry
Spóźnione nasadzenia...tz. stare zdjęcia...z początku maja...teraz już są większe...
Dziś chciałam porobić zdjęcia, ale mój M zabrał wszystkie obiektywy.......
nawet moje, nie wiem po co ???
Mogłam sobie popstrykać... ale palcami

Ogródek Hanusi po zimie 22:18, 09 cze 2012

Do góry
Spadło kilka kropel,a chmury były ,że ho,ho!Jak przystało na prawie letnią pogodę......
byliśmy na naszej ulubionej plaży!

Ogrodnik mimo woli 22:18, 09 cze 2012

Do góry
Dziś walczyłam z wieloma rzeczami na raz.... głównie to biłam kilometry po ogrdzie.... wszystko po trochu, bo gdzie nei spojrzeć to coś pilnego..w rezultacie truskawek i poziomek nie pozbierałam..... były już przejżałe..po tym deszczu już nic z nich nie bedzie...tylko zgniją....
Ale za to z grubsza wytyczony plac pod oczko wodne i złapany poziom..a raczej to juz prawie stawik... wybieramy żyną ziemię aby rozplantować ją w miejscu nowego trawnika... to nasza młodzież do pomocy robi..i mieszają ziemie do rabaty z rh.... w miedzy czasie jazda po kamienie...
A to plac pod oko wodne..

Chemy zrobić też trawnik pod katalpą, bo nigdzie mnei tak jego brak nie drazni jak własnie pod nią..... niedługo zrobi siękwitnąca, liscie ma cudniaste..i ten dół... od razu z tego widoku ma się dół psychiczny.... W zwiazku z tym M musi powykańczać instalację nawadniajacą w tym rejonie...... i jest wielki ZONG...... gdzieś instalacja nie jest szczelna.... tylko gdzie????? Trawnik zrobiony..i szukaj wiatru w polu..M poczekał, aż wody sie dużo wyleje i w miejscu przecieków.... trawnik chodził jak materac..... Okazało się, że pomocnicy nie potrafia nawet połączyć jak trzeba dwóch rur.... gość po instalacjach hydraulicznych........... porażka.... Na 5 złaczek... 3 skręcone żle..... i weż sobie fahcowca do pomocy.... grrrrr I było kopanie dziury w trawniku.... i walka ze skręcaniem..... pół dnia poszło.... oczywiście walka w deszczu... i w śliskiej glinie... w dole z wodą...

Ale mój M nie głupi i naprawił.... działa.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:15, 09 cze 2012

Do góry

Obłędna.............ta Twoja rzeczka......
choć błędne są ponoć skały......

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:14, 09 cze 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

prześliczne są te bratki. Te obwódki na płatkach--cudne.

Jednak dopiero posadzenie ich w grupie dało efekt. Chyba je wysadzę do przechowalni, tam może się wysieją??
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:12, 09 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

prześliczne są te bratki. Te obwódki na płatkach--cudne.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:11, 09 cze 2012

Do góry
Róże się odradzają - jak sfinks z popiołów

No i zakwitły czosnki

Te z "białego zestawu z Auchan"

Jak i te z Allegro - myślałem, że będą większe, ale może podrosną? Nie zakwitło 100, ale dość dużo ich będzie. Szkoda, że tak późno - no i że są takie wiotkie. Ale cieszę się, że w ogóle są

No - to tyle
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:08, 09 cze 2012

Do góry
Firletki mają festiwal kwitnienia

Ostróżki pokazały pąki - w tym roku słabo z kwitnieniem

Łubin

A ten dopiero w pąku

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:06, 09 cze 2012

Do góry
No i bylinówka - ta strona całkowicie wyplewiona - zeszło mi na nią dwie godziny. Ale co chwilę przeszkadzał mi deszcz - no i drugiej strony nie dokończyłem, bo mieliśmy gości. Za to od razu inaczej wszystko wygląda - widać rośliny a nie chwasty

Jak chcecie coś szybko pokryć dywanikiem to polecam tego rozchodnika - minusem jest to, że wychodzi dosłownie wszędzie !

Przywrotniki

Po prostu ogród... 22:05, 09 cze 2012

Do góry
sylllwia napisał(a)
Dzisiaj przycięłam dużego bukszpana nigdy nie formowanego jescze. Jakoś nijak nie chciała z niego wyjść kula, więc zrobiłam kule na nóżce, a właściwie dwóch nóżkach. Do kształtu kuli to jeszcze mu dużo brakuje, ale cierpliwie będę czekała na przyszły sezon.

Tak wyglądał przed cięciem

a tak teraz wygląda

Pięnie Ci wyszedł. Bardzo mi sie podoba. Ania asc też dzis cięła i wyjatkowo zdolne z Was fryzjerki.
Dla odmiany czas na zmiany... 22:05, 09 cze 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

Beta kształt jest ok,
ja bym działała,
ta rabata ze zdjęcia jest jak dla Ciebie,
a to żółte, to jeśli dobrze pamiętam to ilex golden gem, ale ja bym go zamieniła, jakąś żurawką jasną, albo trawą cerex evergold - jest śliczny,
a teraszta jak ze zdjęcia kulki bukszpanowe, cis na kiju i do wyboru żurawka albo carex pod wszystko dać drobną korę alebo tylko kompost i będzie git

ok

to działamy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:02, 09 cze 2012

Do góry
Bratki - aż żal je wyrzucić, ale jednak w większości są połamane...

Rzut ogółem

Anabelle pokazały pąki

Po prostu ogród... 22:01, 09 cze 2012

Do góry
sylllwia napisał(a)
Zakątek upatrzony przez Anię

Bardzo piękny zakątek !!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:00, 09 cze 2012

Do góry
Trochę dzisiejszych zdjęć Robiłem je wieczorem to jakoś niektórych zadowalająca nie jest, no ale trudno Chore pelargonie zaczynają pokazywać kwiatki

Petunie na kuchennym parapecie

Ogródkowy chaos u monitki 21:59, 09 cze 2012

Do góry
Oj dziewczyny dzięki za odzew w sprawie hortensji Mam nadzieję, że szwagier mi w Warszawie kupi, tam sa jednak sporo tańsze...bo u nas jak się trafią to w jakiś chorych cenach.
Byłam w w Smętowicach no i nie zanosi się na szybką dostępność u nich... Za to zakupiłam śliczną szczepioną śliwę wiśniową Pissardi i miskanty Gracilimmus

Teraz trochę pisma obrazkowego podziliłam dwie żurawki i założyłam sobie żurawkowe przedszkole

Ogrodnik mimo woli 21:58, 09 cze 2012

Do góry
ell napisał(a)
Połowę przeczytałam - resztę oglądnęłam - nie nadążam.

Ostróżki jednoroczne mnie zadziwiły - u mnie maleństwa w porównaniu z twoimi, więc chyba nici z kwiatków.
Przetacznika tego srebrnego ukradnę kawałeczek jeśli pozwolisz w zamian za roboty ziemne. ( podobno idziesz na to ). Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego pomagania w zamian za zielsko, bo ogród może tego nie przeżyć.

Tego chesz uszczknąć??? I nie porzejmuj się... myśle że nikt nie nadąży czytać..jesteśmy w stanie śledzić w miarę na bieżąco tylko 2-3 wątki..... czas nie z gumy..i tak mi miło, że zajrzałaś.....

Foty kiepskie bo w deszczu.....

Ostrózki zakwitną napewno..zrobi się ciepło to nabiorą przyspieszenia Teraz wszystko w tej zimnicy wegetuje A pózniej zakwitną ,dłuzej będą kwitły
Ogrodnik mimo woli 21:56, 09 cze 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Oj lunął lunął i to jak !!! Ale koszenie zaliczone.

Lunął jak z cebra..a potem padał, ale już normalny...więc walczyłam do końca.... a raczej walczyliśmy razem z M....
Podczytując, że twoja hakuro (o jak znów leje, az dach dudni)...już podcięta poraz kolejny...zrobiłą mwielki lifting dla swojej..... MOja miałą forrmę krzaku, krzaczora nawet.. i zazdraszczając bonsajowego jałowca...zrobiłam bonsajowe Hakuro..... aco.... wogle sie zastanawiamy czy go nie wyrzucić.... wiec mogłam robić wprawki fryzjerskie
Wierzba przed i po liftingu ...jak dostanie przyrosty będzie łądniejsza...ale jak na mnie nie jest żle
A że Wam się może nie podobać..... trudno..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies