Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dolina Tęczy

Dolina Tęczy

arcobaleno 20:31, 14 sie 2012

reni napisał(a)
Piękne hortensje.. ja u siebie też porobiłam odkłady ale łodyżki bez kwiatów

Czyli co myślisz reni - poucinać te kwiaty? Doradźcie plis bo zależy mi straaasznie !
nieszka 20:32, 14 sie 2012

Hortensje będą wyglądały bajecznie na tej ściania zielonej. A jeszcze własnoręcznie wychodowane
arcobaleno 20:34, 14 sie 2012

nieszka napisał(a)
Hortensje będą wyglądały bajecznie na tej ściania zielonej. A jeszcze własnoręcznie wychodowane

Nooooo oby się udało
A z tymi piwoniami to stracha mam, ze hej, kapryśne podobno strasznie :/
reni 20:40, 14 sie 2012

Marta nie wiem... sama pierwszy raz tak robię.
A co do piwonii to czego się boisz? Ja swoje przesadzam, dzielę i kwitną zawsze... w tym roku też będę dzielić bo rozrosły mi się strasznie
arcobaleno 20:43, 14 sie 2012

reni napisał(a)
Marta nie wiem... sama pierwszy raz tak robię.
A co do piwonii to czego się boisz? Ja swoje przesadzam, dzielę i kwitną zawsze... w tym roku też będę dzielić bo rozrosły mi się strasznie

Ano boję się własnie bo wkoło słyszę, ze jak im się coś nie spodoba to nici z kwitnienia - no i moim się chyba własnie nie podoba bo nie kwitną a mam już drugi rok :/
No ale po prawdzie na tamtym miejscu (zacieniona skarpa) to i ja bym nie kwitła haha Przesadzę na słońce na nową rabatę to może im się spodoba
reni 20:57, 14 sie 2012

No ja w każdym bądz razie nie miałam żadnych "niespodzianek"
po przesadzeniu tak mi kwitły

magos 20:57, 14 sie 2012

Bardzo ładny masz ogród i piekne zdjecia robisz
nieszka 20:59, 14 sie 2012

O widzisz! Słońce napewno im dobrze zrobi!
Enya73 21:06, 14 sie 2012

Witaj Marto! Jestem pierwszy raz u Ciebie. Pięknie w Twoim ogrodzie. Ech...., rozmarzyłam się Tyle pięknych roślin. Widać w tym pasję. Rodzinka też wspaniała Zarażaj dzieci ogrodową pasją, to za parę lat będą Ci pomagać Będę częściej zaglądać. Pozdrawiam serdecznie
arcobaleno 21:50, 15 sie 2012

reniu - no pięknie Ci kwitły!

magos - dziękuję !

nieszko - no ja właśnie myślę, że w pełnym słońcu będzie im o wieele lepiej

Enya - dziękuję za tyle miłych slów Tak - ogród to moja pasja - jakbym to przeczytała jakieś 10 a nawet 5 lat temu to bym nie uwierzyła Co do zarażania dzieci - staram się włączać je w wiele czynności - przeważnie chętnie pomagają, uczą się nazw roślin i wyglądu chwastów

Dziś posadziłam je w kąciku przy murku - to kącik pod przyszłą bujaną ławkę, na razie stoją tam stare krzesła wygramolone z garażu (swoją drogą mają świetny kształt i są wygodne, tylko to obicie i plastikowe elementy :/ ale pomyślę nad nimi ) - dałam do łapek pojemniczki i gałązki srebrników i poleciłam wydłubywać ziarenka - siedziały zajęte jak trusie i naskubały mi nasionek