Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik mimo woli 11:26, 09 lip 2012

Do góry
Gratuluję imponujący wynik,ale nic mnie nie dziwi .Piękny i sympatyczny"wątek"

Moje poletko 11:17, 09 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Witajcie
Dwa dni bez ogrodowiska to o dwa za dużo i dwa dni stracone!!
dziękuję że zaglądacie ! miłe
dzisiaj tylko trochę popoludnie na działeczce i uciekłam ,znowu nadeszła burza!
A wczoraj to argamedon!Jezusiczku jak lało!!Aż się skuliłam w samochodzie ,waliło i jakby kurek z wodą odkręcono!! Może w przyszły tydzień będzie spokojniej.Złamało konar jabłonki i trochę poturbowało Anabelkę

Troszkę fotek z dzisiaj i wyruszam na ogrody Wasze

piękności uwielbiam je za majestat!!
Ogrodnik mimo woli 11:14, 09 lip 2012

Do góry
Aniu, rybki cudowne i jeszcze się zakumplowały z tobą!!
a z okazji 700 stówek w tak bujnym ogrodzie podrzucam kwiatek
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 11:13, 09 lip 2012

Do góry
Witam bardzo serdecznie wszystkich ogrodowiczów.
Niedzielne poranki zawsze zaczynam z "Mają w ogrodzie" i to ona wspominała w jednym z ostatnich programów razem z Danusia o tej stronce. Zajrzałam i przepadłam. Nie spodziewałam się ,że znajdę tutaj tylu zapalonych ogrodowiczów.
Moja przygoda z ogrodem zaczęła się trzy lata temu. Dziewczyna z blokowiska z marzeniami o domku z okiennicami, drewnianym ogrodzeniem i ogrodem pełnym kolorów i zapachów. Dom i ogrodzenie już są. Okiennice kiedyś będą. Nad ogrodem cały czas pracujemy. Realizacja marzeń nie zawsze jest prosta. Ale jak to mawia mój mąż, te marzenia nas napędzają i dają sens życiu.

Ogrodzenie nie jest może najpiękniejsze, ale jestem z niego dumna, bo jest to mój pomysł i inne niż te marketowe.
Ogród Leny. 11:11, 09 lip 2012

Do góry

Lenko............cudny ten Pan Bukszpan w otoczeniu Marmalade! Bardzo mi się podoba
P.S. Ogórasy też robiłam w upalne, "bezdechowe", sobotnie południe
Mój jesienny ogród 11:07, 09 lip 2012

Do góry
Muszę wyłączać kpmputry, bo znów zapowiada się na porządną zadymę.
Bajkowy ogród Weroniki 11:05, 09 lip 2012

Do góry
Weroniko podobno dzis Twoje Imieniny. Wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń i planów.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:49, 09 lip 2012

Do góry
Dziękuję wszystkim serdecznie - to niesamowite, że już jestem taki stary Mam dla Was torcik

Z fajerwerkami

Ale życzeń już jest bardzo dużo, więc mam też drugi

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 10:46, 09 lip 2012

Do góry
Ja i wczorajszy flea ... zakupy zrobione.później pokaże,teraz już muszę wyjść
I parę przykladowych rzeczy za grosze....te stoły,stoliki itp. ceny bardzo zachęcające

Mój ogród 10:46, 09 lip 2012

Do góry
Wszystko piękne rośnie, rośliny mają wody pod dostatkiem, no i jest ciepło. Zrobiło się bujnie i kolorowo.
Ogrodowe widoczki.

Nigdy już nie wsieje godecji, po ulewach leży na ziemi. A nawałnicy oparła się zwiewna i delikatna gipsówka jednoroczna.

Dostałam tego kwiatka w tym roku. Zupełnie nie wiem co to za on. Liczę że ktoś go rozpozna.

Po prostu ogród... 10:37, 09 lip 2012

Do góry
sylllwia napisał(a)

Poczytałam , pooglądałam , powzdychałam, wszystko piękne ale zdjęcie córy na hamaku bardzo wyjątkowe i piękne.pozdrówka.

Miło mi Bożenko że do mnie wpadłaś
Na pulpicie mam takie zdjęcie córki na hamaku w płatkach jabłoni - beztroskie dzieciństwo

kulkowanie wspaniałe, ale to mnie zachwyca, cudne ujęcie córci
pozdrawiam Sylwia
Ogródkowe perypetie:) 10:31, 09 lip 2012

Do góry
abiko napisał(a)
wiecie co to?

Wygląda na gondolę starego wózka dla dzieci
Rajski ogród Ani 10:26, 09 lip 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Z wizytą w ogrodzie córki

po prostu pięknie i tak letnio
Wąska rabatka przy ścieżce 10:23, 09 lip 2012

Do góry
Witam wszystkich,

trafiłem tutaj do Was poprzez edycję w programie Maja w ogrodzie, i zabrałem sie za przeglądanie zawartości strony, aż mnie głowa rozbolała od zdjęć prezentujących wasze piękne ogrody.

postanowiłem wziąć się za swój ogród, lecz dopiero zaczynam, proszę o pomoc i wasze sugestie na temat obsadzenia długiej bo na 22 metry, pofalowanej 0,5 m do 1 m szerokości rabaty wzdłuż ścieżki, strona południowa.
Pomóżcie proszę mi cos fajnego zrobić bo ja nie mam pomysłu, a chciałbym załapać bakcyla bo przede mną jeszcze kilka rabat do obsadzenia w tym roku

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:22, 09 lip 2012

Do góry
No niestety, trzeba zapomnieć o tradycyjnym podziale stref klimatycznych, za duże anomalia.

Te domy,które u nas zalewa były budowane jeszcze "za Niemca", a Niemiec jak wiadomo głupi nie był. Najstarsi mieszkańcy miejscowości mówią, że nigdy takich powodzi tu nie było, a tu 2 razy, ostatnio dwa lata temu. To już "dojrzali" ludzie i myślę, że nie rozważają nawet przeprowadzki, bo nie zostawią "swojego". To inny typ człowieka, niż dzisiejszy nowoczesny. A nasza rzeczka jest potwierdzeniem tego, że pogoda szaleje. Ona ma około 13 km i zbiera wodę z okolicznych pól. Wystarczy około godziny ulewnego deszczu w jej górnym biegu i rzeczka szaleje. Przecież kiedyś też były ulewy, dlaczego kiedyś nie zalewało?

A na pyt. dotyczące wieku syna odpowiem obrazkiem. Żeby nie było za łatwo, trzeba policzyć
Potrzeba matką wynalazków - zapomniałam kupić odpowiedniej świeczki i trzeba było wykombinować z tych co były.

Marzy mi się Siedlisko.... 10:21, 09 lip 2012

Do góry
I jeszcze kilka ujęć z tego roku.

Ogród w Holandii 10:18, 09 lip 2012

Do góry
Wklejam jeszcze raz - czekam na pochwały Przypominam, że trzeba porównać stan oryginalny i zdjęcie w awatarze. Ja wiem, że niektórzy woleliby zostawić w stanie oryginalnym. Jednak jest tez taki trend w dekoratorstwie, który dopuszcza farby kryjące i przywracanie stanu pierwotnego. Nie wszystko musi być rozbielone i zardzewiałe. To tylko jeden ze sposobów dekorowania A biała dużo lepiej pasuje do białych ram okiennych. Tak uważam! (Tylko pamiętajcie, że to wszystko żarty)
Ogród w Holandii 10:18, 09 lip 2012

Do góry

Każdą deseczkę odkręciłam, wyszlifowałam i pomalowałam! Żeby nie było!

Twoja pracowitość przyniosła efekt ..... Na mnie również czekają cztery ławeczki do metamorfozy .... hmmm jeszcze sobie poczekają
Ogród w Holandii 10:15, 09 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
[

Ana - tym razem Cię rozczaruję. Ta krata to całkiem nowa konstrukcja, którą kupujemy razem z sąsiadami. Można sobie wybrać kratę ocynkowaną albo zardzewiałą. Na szczęście sąsiedzi też woleli zardzewiałą. I jako tło tej kraty (w końcu to ma być jednak płot!) można sobie wybrac dowolny materiał - od bambusów, przez wiklinę, po kawałki kory. A po kracie oczywiście można dowolną roślinkę puścić. Widziałam to u znajomych naszych sąsiadów i wygląda bardzo fajnie. ALe ja też uwielbiam stare przedmioty. Wolę je zdecydowanie od nowych. Ławeczka w moim awatarku rok temu wyglądała tak:

Każdą deseczkę odkręciłam, wyszlifowałam i pomalowałam! Żeby nie było!

A mam Cię!!!! Tu nawet nie dotarłam....JESTEM Z CIEBIE DUMNA AGATKO!!!!! Kawał dobrej - i dość żmudnej - roboty To była spuścizna po porzednich wlaścicielach czy zakup planowany?

O i przegapilam info o płocie (chyba jednak musze ustalić z M nowe zasady weekendowej przerwy od kompa)
A jakie tło wybieracie?
Ogród w Holandii 10:14, 09 lip 2012

Do góry

A mnie okrutnie zaintyrgowała ławeczka .... cudna !!! pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies