dziękuję ci bardzo że poświęciłeś mi swój czas hosty faktycznie w tej ilości nie dadzą rady bo już teraz ta jedna nieciekawie wygląda od słońca, nie wiem tylko co to wiszący jałowiec taki normalny płożący czy na pniu? i tutaj właściwie wychodzą same żurawki i hosty nie znam się chyba aż tak ale boję się tego rozwiązania myślisz że będzie ciekawe? te żółte iglaki Z brzegu to ten płożący co mam na zdjęciu po lewej?
a reszta tych iglaczków to mam wyrzucić i klona też ?
a czy mogę pokazać twój projekt Danusi , co dwie głowy to nie jedna
Witam Marcia, pokaż tego kamyka, niech pokaże swoje piękno (w pewnym sensie ) pozdrawki
Taki Bogusiu z pola szarak
Wszystko zależy od ustawienia kamienia a z reguły każdy ma swoją ładną stronę - to natura moje wszystkie kamienie wykopałem na własnej działce i póki ktoś mądrzejszy ode mnie nie pokazał mi że można inaczej, to przykład:
Jeszcze nie ma efektu. Ratujemy trawę, bo żółknie od jakiegoś grzyba. Poza tym drzewka jeszcze małe.
Wczoraj świętowaliśmy zakończenie prac ogrodowych TZN."BUDOWLANYCH PRAC OGRODOWYCH"
Przy chwice zrobię zdjęcia ogrodu, bo dziś moje chłopaki mnie oblężają
Może u Danusi jeszcze nie kwitnie...ona zakwitają po 8-12 latach -niestety
Na szczęście mój M posadził go odpowiednio wcześnie i nie musiałam czekać tak długo
Ale piękne połączenie i oczywiście zazdroszczę, że twój tulipanowiec kwitł
mój ma 8 lat na pewno i jeszcze nie kwitł, a przecież drzewko juz było spore, czyli muszę czekać
Leno, u Ciebie ciągle jakieś osobliwości , ale zawsze wpadam poogladać czosnki
Tym razem widzę, że muszę zapolować na czosnka skalnego, czy ta główka jego?
Lawenda w pełni kwitnienia.Jeśli chcemy zrobić z niej pachnące bukieciki to już najwyższa pora a właściwie troszeczkę póżno.
Uwielbiam ten moment kiedy kwitną hortensje i róże.
Obrót na pięcie i taki widok.
A za parawanem hortensji j.w. ukryta różanka.
Akanto, pięknie u Ciebie. Przyjemnie jest spacerować po takim cienistym ogrodzie w tak upalne dni
Podałam Ci namiary na bukszpany, sprawdź czy teraz dotała wiadomość.
Widzę, że tu tyle dobrych duszyczek to może pomożecie.
Chcę zrobić porządek z tym
mam tam posadzone
1.hortensja 'Vanille Fraise
2.rhodendron hybr. Cunningham,s White
3. rhodendron hybr. Roseum Elegans
4.dwa peris jap. Forest Flame
5.tawułki
6.hosty
7.krzewuszka weigela bristol
8.lawenda
9. floksy -były
? krzew z jabłuszkami- był
Najbardziej zależy mi aby odsłonić się od sąsiada nasze domy są blisko siebie... floksy zostaną przesadzone, a w to miejsce myślałam o tujach ale nie wiem czy to dobry pomysł, lawenda też zostanie przesadzona i tak są tylko trzy krzaczki, a co z resztą?
No i chyba ten płotek do likwidacji
Chciałabym połączyć tą część z tym... aby była jakaś spójność
Posadziłam tam wierzbę smoczą za nią jest tuja która już była, bliżej oczka liliowce, hosty
No i rosną tam dwa duże świerki, mniejszy będzie jesienią wycięty, a duży w miare możliwości przycięty
i z prawą stroną... po poprzednich właścicielach został jakiś niski iglak, bukszpan i chyba sosna... wybaczcie ale ze mnie ogrodnik- amator i nazw nie znam
Nie wiem czy to dobra pora na zmiany ale jak by co to będę miała czas na zorganizowanie wszystkiego
Narysowałem dla Ciebie tego skalniaka. Nie wiem czy to jest to co chcesz, ale coś tam mam
Mam nadzieję, że się domyślisz Tylko skoro jest to skwar to najlepiej zamieniłbym hosty albo na trzeci kolor żurawek, ale tam gdzie napisałem, że trzeci kolor żurawek byłaby lawenda. Nie wiem ile masz tych niskich iglaków żółtych, napisałem 5
zielonych żurawek dałem 7, bordowych 5, kostrzewę podziel i nie wiem ile i wyjdzie - żeby było gęsto, ale żeby też było żwirek widać. No i między żurawkami dałbym coś wysokiego - może trzmieliny na pniu - albo kule z bukszpanu