Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

alinak 22:05, 15 lip 2012

Eliza witam w moim ogródeczku ...a gdzie twój , bo ja już bez stopki nie ogarniam tego forum
alinak 22:20, 15 lip 2012

w tym roku zakwitły jakieś zmutowane jeżówki . mają średnicę ok 15 cm . jeszcze takich wielkich nie miałam . super też się porozsiewały . na drugi rok będzie łan jeżówek

za to Monarda jakaś taka nie wyraźna w tym roku. mniejsza ilością kwiatów zakwitła

agata_chrosc... 22:22, 15 lip 2012

A ja posadziłam 4 sadzonki jeżówek i tylko dwie mają pączki. Myślisz, że w przyszłym roku te dwie pozostałe też zakwitną?
finka 22:28, 15 lip 2012

piękne lato w Twoim ogrodzie Alinko!

Dzisiaj miałam lekki odjazd w Wojsławicach, jestem bardzo zmęczona - byłam z roślinami na kiermaszu - i tylko trochę czasu na zwiedzanie arboretum. Oj musisz kiedyś do mnie przyjechać i porwę Cię w to magiczne miejsce...

W Wojsławicach (ale to pewnie wiesz) było dziś Święto Liliowców. Jest tu największa w Polsce kolekcja tego gatunku. Zjechało się mnóstwo pasjonatów w tym kilka osób z naszego forum. Jest też o tym wątek.

Lecę spać...wyjątkowo wcześnie. Pa!
alinak 23:11, 15 lip 2012

oj , ale wy na tym dolnym śląsku macie fajne spotkania . w ogóle Wojsławice mam w planach tego lata . ale nie pomyślałam o święcie liliowców , a w sumie mogłam sobie w ten weekend skoczyć . w końcu to rzut beretem - jakieś 400 km.
marzena 23:17, 15 lip 2012

no, to olbrzymiaste te Twoje jeżówki... muszę jutro swoje zmierzyć ...
dobry przepis na na niezwariowanie podałaś ... też tak uważam ... + to, co dodała Agata
alinak 23:32, 15 lip 2012

mierz Marzenka , bo ja z wrażenia zmierzyłam . ale pierwszy raz są takie wielkie . wiesz ta rabata jest w sumie usypana z góry kompostu . ziemia tam jest pulchna i aż ciepła . jak mam coś do regeneracji , to tam sadzę i rozmnażam w tym buszu .

teraz to najbardziej mnie zaskakują bylinowe naparstnice i sadźce - te jeszcze nie kwitną , ale maja ok.
2 m

a znacie taką roślinę krwiwściąg ogrodowy SANGUISORBA

Mala_Mi 00:41, 16 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Marta to mój sposób żeby nie zwariować w tym świecie .
- samą siebie pochwalić
- śmiać się z bezsensu polityki tego kraju
- wytłumaczyć sobie że każdy z nas jest trochę niedoskonały i basta
-cieszyć się z deszczu i słońca a nie wiecznie na nie narzekać
- nie liczyć dokładnie kasy - bo zawsze dojdziemy do tego że mało
- no i cieszyć się wreszcie ogrodem a nie wiecznie utyskiwać że jest jeszcze nie doskonały.......

Witam, zaglądam do Ciebie, bo bardzo lubię Twój ogród.
Pod tym co napisałaś podpisuję dwiema rękami - tak trzymać!!!
Cieszmy się latem, cieszmy się ogrodem, cieszmy się życiem - mamy tylko jedno !!!
Pozdrawiam.

Wszystko zgoda, z wyjątkiem polityki. Trzeba ją zmieniać, a nie się z niej śmiać. Ale w żadnym wypadku nie było moją intencją rozpoczynanie dyskusji o polityce

A ja się podpisuję pod Alinką..... nasza polityka to tylko do kabaretu... i bez różnicy jaka opcja polityczna.. dokąd sięgam pamięcią....

Alinko.... nie dość, że ładny ogród to madre życiowe hasło Jak z ust mi wyjęte.....
magnolia 11:00, 16 lip 2012

U Ciebie jak zwykle pięknie i bujnie. Wpadam tu co jakiś czas, nie dja erady ledzic dokładnie.Pokazywałaś swoja nową rabatę za domem? Jestem jej ciekawa. Tę z jałowcami, lawendą i molinią.
Tojeś z listu będzie kwitła! Cieszę sie jak moje chłopaki z lodów.
betysia 16:54, 16 lip 2012

dziekuje za wsparcie i trzyanie kciukow ...pomoglo!!!!
a dla ciebie w podziekowaniu ta, ktora lubisz....