Hosty musze podzielić a tą niebieską- przesadzić .Słonko jej dokucza, musi być w większym cieni,będzie sie lepiej wybarwiać!
Kukliki zakwitają ponownie
I jeszcze mam ,,na patyku" w donicach i te donice stały przy samej wiacie to też pewnie widziałaś. Jedna wyciągnęłam do zdjęcia z rh a druga stoi w srodku, więcej juz nie fotografowałamale są jeszcze miejsca gdzie rosną pojedyncze. Róże nie wyglądaja pięknie bo od dołu się ogołacaja, najlepiej im robic zdjęcia samych kwiatów..
Przynajmniej jedno stanowisko powinnaś zauważyc bo pnące rosną na ,,bramce" jak się wchodzi do ogrodu.Dalej jak idziesz ścieżką w stronę tarasu to wzdłuz całej ściany też sa róże. Od strony ulicy na scianie domu też sa pnące i jeszcze przy winogronie tam gdzie miałam doniczki z kwiatami dla was.. Robiny rosną na murkach tych wyniesionych nad poziom działki , no i jeszcze na rabatach z rh jest kilka miejsc gdzie rośnie po kilka krzaków.W tym roku dużo nie mam bo częsc wymarzła a ja nie kupowałam czekając że może odbiją. Westerland i Carina to zdjęcia z ubiegłych lat bo wymarzły.Kilka zdjęc:
Betonowy płot nie jest nasz tylko sąsiada - takie zasady - każdy robi południową stronę działki.
Sasiad jest z niego dumny więc nie ma szans na zmianę...
Zastanawiam się nad pomalowaniem go od naszej strony na biało...
Najbardziej jednak zastanawiam się co zrobić z tym przedogródkiem o długości ponad 20 metrów...
rabata do naprawienia ... spójrz na nią z dystansu i nie panikuj a rozwiązanie samo przyjdzie ... nie dajmy się zwariować ... te rabaty są po to aby się nimi i roślinkami cieszyć a nie dołować ...