Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

Moniika 21:30, 30 lip 2012

Więc, uprzejmie donoszę, że byłam u Ewy -Nobel , dziś zgodnie z planem. Ewa jest super sympatyczną, miłą, zdecydowanie bardziej ode mnie doświadczoną ogrodniczką . Ogród ma cudny!! Piękny i tyle! Położony niesamowicie, duży i zadbany. No, generalnie ja nie powinnam się ze swoim "płachetkiem" nawet porównywać do Jej ogrodu. Ma piękne ryby w dużym oczku wodnym, przepiękne iglaki różnej maści, róże w wielu gatunkach i imponujące krzaki lawendy. Architektura ogrodowa świetnie zaplanowana i funkcjonalna. Same superlatywy i tyle!!!. Byłam i jestem zauroczona.... Ma także imponującą kolekcję dzwoneczków wiszących (ceramiczne, metalowe, szklane i inne)... cuda . Było mi bardzo miło Ją poznać . Pooglądałam, pochodziłam, pogadałyśmy - było bardzo sympatycznie. Ewa ma sporo roślin do oddania, które ja oczywiście bardzo chętnie przyjmę i bardzo się z tego cieszę!! Mam nadzieję że się u mnie przyjmą i zrobię wszytko żeby tak było, bo widać, że Ewa o nie bardzo dba i nie mogłabym przeżyć żeby się coś zmarnowało. Jak przywiozę i posadzę to zdam relację A ... zapomniałam , mieszkają tam także dwa przemiłe pieski (dość duże) ale bardzo przyjaźnie zastawione dla gości .
Moniika 22:04, 30 lip 2012

Wstawiam kilka zdjęć z ogrodu Ewy zrobione podczas mojej u Niej dziś wizyty:

piękne róże:

Moniika 22:17, 30 lip 2012

I jeszcze kilka:
piaris japoński ślicznie rozrośnięty:

dorodne iglaki jakich u Ewy mnóstwo:

Tess 22:19, 30 lip 2012

Łał, piękny ogród
I rośliny super.
Ty szczęściaro
Moniika 22:21, 30 lip 2012

No.....
Welka 22:26, 30 lip 2012

Pierisy teraz mogą kwitnąć? Wsadziłam dwa swoje w tym roku, jeden właśnie coś takiego zaczał wypuszczać, ale pomyślałam - nie ta pora, a tu widać moze i ta
Diana 22:26, 30 lip 2012

Moniczko ale miałas piękny dzień zobaczyłaś taki piękny ogródek super
widoczki naprawde wspaniałe
beta 22:30, 30 lip 2012

Ale cudny ogród,pewnie nacieszyłaś oczy?

te róże cudowny kolor, pewnie i pachną niesamowicie
iwonaz 22:38, 30 lip 2012

Bardzo ostrożnie zaczęłaś pokazywać swój ogród a później kolejne strony wątku i tyyyyyyle roślin...masz bardzo dużo takich, które bardzo lubię ...ja też narazie jestem zakręcona bluszczowo, powojnikowo itp. To nie samowite, że masz tyle energii, że wszędzie widać te doniczki z kwiatami, ja w tym roku dałam za wygraną i zrobiłam tylko kilka sztuk. Pozdrawiam
Moniika 22:58, 30 lip 2012

Diano, Ewelino, Beatko i Iwonko bardzo Wam dziękuje , faktycznie dzień miałam bardzo miły dzięki Ewie