Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Welka 21:54, 30 lip 2012

Irenko, od taty dostałam dziś ochrzan, ze mam kupować wszystko podwójnie, czyli niby ogrodowiskowo, ale jemu chodziło o to że jedno do mnie, drugie do niego, więc "plam" z tego nie będzie
JulkAd 21:54, 30 lip 2012

irena_milek napisał(a)

i spotkanie ze znajomymi i z wnukami były super; az dziw, ze u ciebie burz nie było, u nas grzmiało, wiało, połamało gałęzie, ale..odpada na 2 dni podlewanie, to już coś
zatemi u ciebie niech popada, trzmielinki ruszą z kopyta!

Irenko, padać padało grzmieć też grzmiało, ale pewno w innym czasie niż pod Wrocławiem, bo ja do stolicy Dolnego Śląska mam około 100 km
marzena 21:58, 30 lip 2012

Irenko, piękne limonki ( tez musze je kupić ), róże i bardzo ładna kompozycja irysów z brunerą ( chyba to te rośliny ? )
Diana 21:59, 30 lip 2012

irena_milek napisał(a)
[img size=360x480]

Cudnie
Urszulla 22:04, 30 lip 2012

Tak też zauważyłam tę kompozycję irysową-fantastycznie dobrana. Wczoraj czytałam o irysach i zastanawiałam się z czym je łączyć. Może odgapię, tylko czy brunnera wielkolistna będzie u mnie w pełnym słońcu rosła?
hania 22:04, 30 lip 2012

Fajnie to skomponowałaś Irenko
Milka 10:26, 31 lip 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Irenko, od taty dostałam dziś ochrzan, ze mam kupować wszystko podwójnie, czyli niby ogrodowiskowo, ale jemu chodziło o to że jedno do mnie, drugie do niego, więc "plam" z tego nie będzie

na pewno coś wymyślisz, czyli coś dla taty i 4 razy tyle dla siebie jak zobaczy tata, że u ciebie w grupie łądnie, też tak zechce
Milka 10:28, 31 lip 2012

JulkAd napisał(a)

i spotkanie ze znajomymi i z wnukami były super; az dziw, ze u ciebie burz nie było, u nas grzmiało, wiało, połamało gałęzie, ale..odpada na 2 dni podlewanie, to już coś
zatemi u ciebie niech popada, trzmielinki ruszą z kopyta!

Irenko, padać padało grzmieć też grzmiało, ale pewno w innym czasie niż pod Wrocławiem, bo ja do stolicy Dolnego Śląska mam około 100 km

o, to sporo, ale mniej więcej który kierunek?
dobrze, że podlało, bo naprawdę sucho juz było; wiele drzew ma żółte liście, susza czy jesień już się zbliża? oby nie
Milka 10:31, 31 lip 2012

marzena napisał(a)
Irenko, piękne limonki ( tez musze je kupić ), róże i bardzo ładna kompozycja irysów z brunerą ( chyba to te rośliny ? )

Marzenko, limonki warto mieć, że ja tak długo o nich nie wiedziałam! dla mnie ważne jest to, że zero pracy i pielęgnacji przy nich i jak długo efektowne są;
a pod tulipanowcem rzeczywiście irysy białe i brunera Jack Forest; ta brunera podtrzymuje też irysy i nawet ta skarpeta mi wyszła cieszę się, że tobie też się podoba!
Welka 10:33, 31 lip 2012

irena_milek napisał(a)

na pewno coś wymyślisz, czyli coś dla taty i 4 razy tyle dla siebie jak zobaczy tata, że u ciebie w grupie łądnie, też tak zechce

Będe musiała robić odwrotnie - do nich wiecej, bo rodzice mają duuuuużo wiekszy ogród od mojego i rzeczkę wzdłuż całego ogrodu, więc z podlewaniem mają luz, bo u siebie nie licząc już noszenia konewek, to licznik pewnie wariuje w upalne dni