Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 15:46, 15 maj 2012

Do góry
bratki u mnie są i nie mam sumienia ich przesadzić choć lekko korci zmiana w doniczkach
Zimna Zośka jak na razie im sprzyja

Ogród Ewy :) 15:46, 15 maj 2012

Do góry
Czekaj Irenko na Irenę bo cudownie pachnie Miałam na pniu, niestety zimy nie przetrzymała, bardzo żałuję bo i kwiaty piękne.

Kwitną kwasolubne

Żurawka - Heuchera 15:43, 15 maj 2012

Do góry
Mille napisał(a)
Poproszę o pomoc w identyfikacji:
1.
2.

Całkiem możliwe, że to ta sama odmiana, choć wcale nie wygląda podobnie. Małe sadzonki mają po kilka b. jasnych listków, 2-letnia (podobno) roślina ze zdjęcia nr 2. nie ma takich.

Pierwsza też na 99 % Georgia Peach,a druga,albo w kolejnym stadium rozwoju robi się bardziej jednolita i ciemniejsza,albo to nie to samo ...?
Ogród Ewy :) 15:41, 15 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Ewo, obejrzałam wiosnę w Twoim ogrodzie. I zadumałam się nad azalią. Jak to warto poczekać.
A oliwnik też jest śródziemnomorski, nie tylko grusza wierzbolistna.

Witam imienniczkę
Ewciu to prawda, że natura czasem nas zaskakuje

A oliwnika mam i czekam aż pierwszy raz zakwitnie!

wow, jaki wielki i srebrzysty! czekamy zatem na kwitnienie

Będzie kwitł po raz perwszy, wiem, że ma cudny słodki zapach, wąchałam u znajomych. Obecnie przerabiamy część ogrodu, która ma być śródziemnomorska, no taka namiastka I tam będzie robił za oliwkę
Mój skromny ogródeczek ... 15:41, 15 maj 2012

Do góry
hosty niektore juz bardzo bujne teraz widze ze za blisko posadzilam bede musiala na wiosne znow przesadzic chyba ze mozna tez jesienia po przekwitnieciu ?

a serduszka kwitnie juz ostatkiem sil

nie wiem co to podobne do zurawek ale chyba cos inszego ale paki juz ma z tylu orlik tez w pakach..

i mieczyki czekaja na wiecej slonca

Ogród Ewy :) 15:38, 15 maj 2012

Do góry
Ogromnie podoba mi się robinia akacjowa, cudnie kwitnie

Cudownie pachnąca GHITA rozwinęła kwiaty To dla wszystkich gości

Ogród Ewy :) 15:38, 15 maj 2012

Do góry
Eve napisał(a)

Ewo, obejrzałam wiosnę w Twoim ogrodzie. I zadumałam się nad azalią. Jak to warto poczekać.

Witam imienniczkę

wow, jaki wielki i srebrzysty! czekamy zatem na kwitnienie
Mój skromny ogródeczek ... 15:36, 15 maj 2012

Do góry
Witajcie kochani!
u mnie szaro i ponuro, co jakis czas troche pokropi no i zimno.. Zośka pokazała swe oblicze na szczescie i tak w miare lagodne bo obylo sie bez przymrozkow..
niestety dzieja sie tez i hmm zle rzeczy.. juz dwa pola odwiedzilo stado dzikow wczoraj i dzis odgradzalismy wszystko i przylepialismy gapki nasaczone specjalnym srodkiem ktory ma odstraszac.. nie wiem z kad az tak blisko sie znalazly bo w tamtym roku tez co prawda byly ale w polu ktore jest dalej od domu a teraz przywedrowaly na prawde bliziutko..
na domiar zlego dopadlo mnie jakies chorobsko , mam okropny katar i boli mnie gardlo , do tego co jakis czas kaszel ale staram sie kurowac
mam kilka zdjec
azalia tak sobie kwitnie, szkoda ze co chwila pada bo szybciej sie niszcza rozwiniete juz kwiatki..

taki kolor beda mialy kwiaty rh , na razie caly czas w zamknieciu

liliowisko, miedzy nimi wsadze jednoroczne akurat dzis zoska wiec juz za kilka dni jak tylko bedzie czas

a widoczne w tle puszki to sposoby na kreta , teraz kopczykow nie widze moze sie w koncu wyniosl..
Ogród Ewy :) 15:35, 15 maj 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Witam imienniczkę

Kolorowe rabaty 15:35, 15 maj 2012

Do góry
zuzanka napisał(a)

zazdroszczę - oj bardzo zazdroszczę wystawy

ale jeszcze bardziej zazdroszczę roślin ich dodboru i kolorów - ja chyba nie posiądę tej umiejętności
Gratuluje !!!!!!!!!!!

Zuzanko lecisz jak ci gust podpowiada,jak dobrze się w tym czujesz.Masz tak ślicznie ,wiesz co byś chciała przebijesz moje skromne poczynania
Mam nadzieję,że te przemarznięte bukszpany nie wyrzuciłaś tylko,zetniesz i znajdziesz nowe miejsce ?
Ogrodowy spektakl trwa ... 15:29, 15 maj 2012

Do góry
a kontynuując temt żółtości to liliowiec może już dziś rozwija pierwsze kwiaty i jest pierwszy z liliowców u mnie i cieszy bo jest przy lampie i można wieczór się nim delektować

a to już doniczka z potunią - jakaś nowość i bardzo mi się podoba, mają być wszerz kępki - chyba mam słabość do petuniowatych bo nakupiłam ich w tym roku niechcący wiele

a to kulki berberysowe - to już wpływy ogrodowiskowe czyli kulkowo - lubię tą formę i pewnie coś jeszcze z kulkowych kupię ... kto wie może to będą i bukszpany ..?

i moje żółtawe liście hosty pod klonem i trawka taka jasna ale nie żółta
Kolorowe rabaty 15:29, 15 maj 2012

Do góry
Martek napisał(a)

zazdroszczę - oj bardzo zazdroszczę wystawy

ale jeszcze bardziej zazdroszczę roślin ich dodboru i kolorów - ja chyba nie posiądę tej umiejętności
Gratuluje !!!!!!!!!!!
Ogród irci 15:28, 15 maj 2012

Do góry
ircia napisał(a)
A tyle zostało po mojej ślicznej Liriope. Posadzona w ubiegłym roku dorodna kępa zasmakowała zającowi. Zjadł prawie wszystkie liście. Ku mojej radości zaczęła odbijać wiosną i pokazały się nowe liście. Za jakiś czas zniknęły. Widocznie to wyjątkowy zajęczy przysmak.
Nie ryzykuję więcej. Przesadziłam i teraz rosnie tuż przy tarasie - tutaj większa szansa, że uchronię ją przed żarłokiem Jeśli nie.... No to trudno

Hosty i wilczomlecz cudne

szkoda tej lirope, cudna roślina; u ciebie zajączek a u mnie zima zniszczyła
trzymam kciuki aby w nowym miejscu przetrwała!!!
Ogrodnik mimo woli 15:23, 15 maj 2012

Do góry
Ale sprawę zawaliłem
I na torta się spóźniłem .

Aniu serdeczne gratulacje 500 !

Ogród irci 15:20, 15 maj 2012

Do góry
ircia napisał(a)
serduszka

WOW!! WOW!!
Rabata pod oknami 15:20, 15 maj 2012

Do góry
'Inversa' nie bardzo w cieniu. W cieniu można posadzić ostrokrzew, mahonię, cis, bukszpan albo jakąś karłowatą choinę np. 'Jedollah', niską albo szczepioną na pniu (trudna do kupienia)
Myślę, że lepiej byłoby posadzić przy stożku i kulach coś zimozielonego, a miejsce dla jednorocznych kwitnących zostawić na brzegu, lepiej by to wyglądąło zimą, gdy jednoroczne znikną.
Może tam w rogu posadzić po prostu duży stożek z cisa w funkiach?
Może jakoś tak:

przed czerwonymi żurawkami ładnie wyglądają białe niecierpki (w odróżnieniu od białych begoni są dobrze widoczne)
Ogrodowy spektakl trwa ... 15:12, 15 maj 2012

Do góry
kontynuuję klona bo coś mi się urwało
wrzesień 2010

16 kwiecień 2008 - ale bidulek i klon i reszta

no i teraz panisko
Puste pole z wysepką kwiatową 15:11, 15 maj 2012

Do góry
I ja spóźniona gratuluję na 103 oby rosło wszystko, a wredne krety i nornice poszły w pola

derenia zostaw, jak odbije z żywych gałązek, tnij w małą kulkę jak ja, bo u mnie identycznie, ale żywy
po drugie, z żarnowcem zaryzykowałabym i przytargała
po trzecie na część martwą derenia puść barwinek
a żylistek jest piękny, zwłaszcza jak kwitnie, mam 3 takie wielkie krzaczory
Żurawka - Heuchera 15:05, 15 maj 2012

Do góry
Mille wydaje mi się, że obydiwe żurawki to Georgia Peach
A to mój sobotni zakup

Kupiłam tylko 8sztuk
W ogrodzie już rośnie electra a te ciemne to chyba Velvet Night
Oczywiście z tego zauroczenia zapomniałam )
Mój kawałek raju 15:03, 15 maj 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
serduszka

Ania (Monteverde), jak rozrasta się serduszka? Kupiłam białej 3 szt. nie wiem, czy nie dokupić jeszcze 4, żeby było widać? Czy czekać? U Ciebie łan!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies