Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

kaisog1 21:39, 21 lip 2012

A jakby na te szopkę puścic róże - jak w Anglii? A pod szopką prawdziwą angielską rabatę trzasnąć?
beta 22:45, 21 lip 2012

kaisog1 napisał(a)
A jakby na te szopkę puścic róże - jak w Anglii? A pod szopką prawdziwą angielską rabatę trzasnąć?

cześć Gosiu

o różach myslałam też,

dziś dobudowalismy kratkę,

jutro pokażę zdjęcia

jakiś zarys mały już mam

angielska rabata????hmm, nie znam, może coś bliżej mi podpowiesz?
Diana 23:11, 21 lip 2012

beta napisał(a)

dobrej nocy

super to złapałaś-jakie kolorki
Enya73 23:19, 21 lip 2012

beta napisał(a)

Witam Cię serdecznie! Dziękuję za odwiedzinki u mnie i za miłe sercu słowa uznania. I ja wpadłam dziś u Ciebie. Dużo pozytywnych zmian tu widzę Jeszcze dużo pracy Was czeka, ale najważniejsze, że masz fajny cel, a z pomocą Ogrodowiska i życzliwych tu osób, sukces gwarantowany. Wpadaj częściej, serdecznie zapraszam. U mnie też jeszcze nie koniec pozytywnych zmian

dzięki Anitko za odwiedzinki

oczywiście że będę do Ciebie zaglądać- przede wszystkim po inspiracje, bo pięknie u Was

nawet nie wiesz jak się cieszę że trafiłam na Ogrodowisko, to miejsce ma magiczną moc

Ja też się cieszę, że w końcu zdecydowałam się założyć swój wątek. Tylu tu fantastycznych ludzi. I jaka skrabnica pomysłów.
Co do Twojego ogrodu, poszłabym w stronę naturalistycznych angielskich ogrodów. Na pewno znajdziesz tu mnóstwo inspiracji w tym temacie. Na drewutnię puść pnące różne, a pod nią kolorowa rabatka jak w ogrodzie Finki

P.s. ślicznie się uśmiechasz na tym awatarku

Pozdrawiam
kaisog1 00:01, 22 lip 2012

beta napisał(a)

cześć Gosiu

o różach myslałam też,

jutro pokażę zdjęcia

jakiś zarys mały już mam

Hmmm to takie rabaty bylinowe... ostróżki, rudbekie, szalwie, roże, jeżówki, trawy, rozchodniki, bodziszki, przywrotnik....
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/193-ogrody-angielskie-oxford-botanic-garden
Wpisz na Stronie głownej na Ogrodowisku hasło "ogrody angielskie" i poczytaj artykuły jakie Ci wyskoczą
beta 09:43, 22 lip 2012

kaisog1 napisał(a)

cześć Gosiu

o różach myslałam też,

jutro pokażę zdjęcia

jakiś zarys mały już mam

Hmmm to takie rabaty bylinowe... ostróżki, rudbekie, szalwie, roże, jeżówki, trawy, rozchodniki, bodziszki, przywrotnik....
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/193-ogrody-angielskie-oxford-botanic-garden
Wpisz na Stronie głownej na Ogrodowisku hasło "ogrody angielskie" i poczytaj artykuły jakie Ci wyskoczą

ok, dzięki Gosia
beta 09:48, 22 lip 2012

Enya73 napisał(a)

Witam Cię serdecznie! Dziękuję za odwiedzinki u mnie i za miłe sercu słowa uznania. I ja wpadłam dziś u Ciebie. Dużo pozytywnych zmian tu widzę Jeszcze dużo pracy Was czeka, ale najważniejsze, że masz fajny cel, a z pomocą Ogrodowiska i życzliwych tu osób, sukces gwarantowany. Wpadaj częściej, serdecznie zapraszam. U mnie też jeszcze nie koniec pozytywnych zmian

dzięki Anitko za odwiedzinki

oczywiście że będę do Ciebie zaglądać- przede wszystkim po inspiracje, bo pięknie u Was

nawet nie wiesz jak się cieszę że trafiłam na Ogrodowisko, to miejsce ma magiczną moc

Ja też się cieszę, że w końcu zdecydowałam się założyć swój wątek. Tylu tu fantastycznych ludzi. I jaka skrabnica pomysłów.
Co do Twojego ogrodu, poszłabym w stronę naturalistycznych angielskich ogrodów. Na pewno znajdziesz tu mnóstwo inspiracji w tym temacie. Na drewutnię puść pnące różne, a pod nią kolorowa rabatka jak w ogrodzie Finki

P.s. ślicznie się uśmiechasz na tym awatarku

Pozdrawiam

witaj Anitko

zgadzam się z Tobą w 100%-ogodowisko to miejsce fantastycnych osobowości, i kopalnia wiedzy

Gosia też mi radzi pójść z stronę "anglii"

u Finki jeszcze nie byłam, ale już nadrabiam

uśmiech dla wszystkich, bo jestem Tu szczęśliwa
beta 09:49, 22 lip 2012

Diana napisał(a)

dobrej nocy

super to złapałaś-jakie kolorki

tak Dianko, kolorki niesamowite, a wszystko przez naturę malowane, super

buziaczki
AniaK 11:01, 22 lip 2012

Cześć Beatko, wpadłam do Ciebie z rewizytą.Byłam już u Ciebie, ale nie pamiętam czy coś pisałam
A u Ciebie same zmiany wesoły awatarek i nowy tytuł i zmiany na ogrodzie.

Działki mamy podobnej wielkości i prawie tak samo strony świata i dom tak samo umiejscowiony W miejscu twojej szopki ma warzywnik, a swoją drewutnię ma po prawej stronie domu wzdłuż ogrodzenia.

Szopka bardzo mi się podoba po zmianach, można ją jeszcze lekko podrasować pod angielską i tak jak ktoś już wspominał, kwiaty byliny pnące róże, to byłoby coś. Bo ja ogrody angielskie uwielbiam, szczególnie te z czerwoną, starą cegłą w roli głównej.
Pisałaś o wisterii, też mam i lubię, ale jak tak spojrzeć na nią w naszym klimacie to ten efekt kiedy kwitnie jest tak krótkotrwały, a rośnie jak szalona i bardzo trzeba ją pilnować szczególnie jak ma się niedużą przestrzeń dla niej przeznaczoną. A róże pnące (oczywiście odpowiednia odmiana) kwitną cały czas do mrozów, nie wiem tylko czy da się je połączyć z wisterią.

Ale masz jeszcze duże pole do "wyżycia się" ogrodniczego.Ja już za bardzo nie mam gdzie coś wcisnać, a odwiedziny w szkółkach uwielbiam i i tak coś zawsze przywiozę

A jakbyś potrzebowała dzikie wino rocznik 2012, to u mnie jest pod dostatkiem, poczęstuję z chęcią
A może właśnie dzikie wino z różą pnącą połączyć
byłam już w zeszłym roku w kwietniu, przyroda dopiero budziła się do życia, ale i tak było fantastycznie i w niektórych miejscach prawie pusto, w tym roku w maju już było bardzo zielono i pięknie, ale o wiele więcej turystów, jeszcze marzy mi się pojechać jesienią.My zawsze tak spontanicznie wsiadamy w samochód i do Toskanii
Polecam http://ilmolino-toskania.blogspot.com

Będę zaglądać co tam u Ciebie słychać
Pozdrawiam serdecznie
beta 11:40, 22 lip 2012

Cześć Aniu

dzięki że wpadłaś

jestem niezmiernie wdzięczna za wszelkie uwagi i sugestie, zważywszy że doświadczenia zbyt dużego nie mam

dzikie wino chętnie przygarnę, tylko kiedy , co i jak?

zazdraszczam wizyty w Toskanii, fajnie tak na spontanie do Toskani-szalona jesteś

dzięki za linka-już się zakochałam w tym miejscu

jakbym potrzebowała namiarów na jakiś hotelik , motelik, noclegi i ogólnie inf. to już wiem do kogo udeżyć

buziaki pa, pa