Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 22:41, 21 lip 2012

Monic napisał(a)
Co do koncepcji rabaty...
Nie widzę co ma być za irysami? Zamiast Granny zdecydowałabym się chyba na Larissę - jest ciut wyższa (ale niższa niż Sharifa), a kwiaty bardzo obfite i podobne do Granny. No i zdrowsza - ma ADR
Jeśli jednak koniecznie chcesz Granny, to też będzie ładnie, jednak wysokościowo w zasadzie tak samo jak White Fairy.
Bardzo ładna koncepcja rabaty. Podoba mi się pomysł z drabiną - muszę podpatrzeć

Ale się cieszę! Moniko, jesteś wielka! Granny bardzo poleca AniaDS i faktycznie u niej ta róża wygląda super. Larissa równie piękna. Pewnie w końcu kupię po prostu tę, która będzie w mojej okolicy dostępna. Ta rabata jest nieco wzniesiona więc róża za The Fairy ma pewną przewagę.
Za irysami jest rambler, który własnie po tej drabinie, która Ci się spodobała ma się wspiąć na łysą sosnę. To jest biała róza Felicite et Perpetue. Jak na razie idzie bardzo ładnie, ma sporo ciągle nowych pędów i mam ogromną nadzieję, że w przyszłym roku zakwitnie Jeszcze raz dzieki i bardzo serdecznie Cię pozdrawiam
agata_chrosc... 22:45, 21 lip 2012

Ana, Weronika - co ja bym bez Was dziewczyny zrobiła?! No jasne! Małe doniczki z drobnymi kwiatkami, albo ziołami, jakieś drobiazgi w rodzaju ładnych tabliczek (nożyczki na sznurku to jeż blisko dzieła sztuki) I kilka kamieni też można dołożyć, niewielkich. I będzie cud, miód! NO! To mam plan i mogę działać! Bardzo, bardzo Wam dziękuję! Sama to bym się tak miotała i codziennie coś przestawiała i się tylko denerwowała.
ha! Będzie piknie!
Diana 23:05, 21 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Agatko ależ miałas szczęście takie cacko!!!!!!
Diana 23:07, 21 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
No i chyba dawno nie było ujęć ogólnych
przycięta jesienią jabłoń prezentuje gąszcz odrostów, które trzeba by przyciąć, ale nie wiem jak

I panorama ogólna strony północno-zachodniej

I jeszcze poczekalnia - wszystko to, oprócz jednorocznych, czeka na swoje miejsce. Głownie ilex golden dem, który pięknie się wybarwił, mimo, że słońca to było jak na lekarstwo

Przepięknie............
agata_chrosc... 23:11, 21 lip 2012

Hej Diana! Dzięki! Cieszę się, że wpadłaś! Byłam u Ciebie tylko śladu nie zostawiłam bo tam się namawiacie, spiskujecie i tyle Daj jakieś fotki też. Pozdrowienia
GabiK 00:43, 22 lip 2012

Agatko, spóźniłam się, ale to samo pomyślałam. Mniejsze doniczki i mniej na tej żardinierze, żeby było ją widać, a nie tak cała zasłonięta.
Zioła z tabliczkami super do klimatu Twojego ogrodu.

A dałabyś zdjęcie domu od ogrodu i od wyjścia z domu na ogród? Pewnie się wstydzisz tej strony niewykończonej, ale przed nami nie musisz.

Sugar Plumy gdzie byś posadziła?
Monic 10:12, 22 lip 2012

Agatko, zapomniałam dodać, ze świetny ten stojak na donice - rewelacja!
Przetacznik 12:23, 22 lip 2012

Nie mogę się doczekać aż zrobisz ekspozycję na żeliwnych półeczkach. Cieszę się i niecierpliwię jakbym sama miała to robić ; ) Bo oczyma wyobraźni widzę, jak to fajnie będzie wyglądać...
JulkAd 13:56, 22 lip 2012

Stojaczek super upolowałaś, wystarczy tak jak dziewczyny piszą klimatyczne doniczki i tabliczki z napisami i koniecznie musi być widać na czym stoją, bo cały urok w tym ..."meblu"? ..." kwietniku"?...no tej żardinierze
mira68 16:09, 22 lip 2012

Stojaczek super będę podglądac kiedy obsadzisz roślinkami super zakup