Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik mimo woli 14:58, 23 maj 2012

Do góry
Piękna fotka...
U Oci ... 14:40, 23 maj 2012

Do góry

Ależ ślicznie u Ciebie! Taras super. Mam pytania z innej beczki: czy jesteś zadowolona z takiego zadaszenia tarasu? to chyba markiza? Ja w trakcie budowy jestem poprostu i stąd moje pytanie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:20, 23 maj 2012

Do góry
abiko napisał(a)

A taki sajgon mój M dzisiaj zrobił... Nigdy nie będę miała porządku na podjeździe, do końća moich dni będzie bajzel....

hahah jakbym siebie słyszała)

ja mam podobnie i też tak reaguję
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 14:13, 23 maj 2012

Do góry
ell napisał(a)
Dzisiaj poczęstowałam roślinki takimi oto specjałami.

Ciekawa jestem czy już ktoś próbował takich odżywek w 100% naturalnych. Mam nadzieję, że się sprawdzą, bo jakoś do chemi to tak nie bardzo jestem przekonana.

Ja od tygodnia podlewam tym surfinie.100% natury w zapachu, u Ciebie też??
Bajkowy ogród Weroniki 14:12, 23 maj 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Weroniko, rewanżuję się
Piękne zdjęcie i miła przygoda...więcej takich chwil.
Jak zagospodarować mur? 14:11, 23 maj 2012

Do góry
tu widać więcej

W cieniu - zacieniona 14:05, 23 maj 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Narcyzy nadal kwitną... Brunnera

moją brunnerę coś podgryzło, wczoraj zauważyłam wykopałam ja miała jeszcze korzonki, przesadziłam w inne miejsce , może przeżyje
U mnie coś się dzieje z dwiema żurawkami,nie zdążyłam podejrzeć,spieszyłam się do pracy,dopiero w piątek je wykopię.Brunery mam trzy rodzaje i mają się dobrze....na razie....
W cieniu - zacieniona 13:59, 23 maj 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Narcyzy nadal kwitną... Brunnera

moją brunnerę coś podgryzło, wczoraj zauważyłam wykopałam ja miała jeszcze korzonki, przesadziłam w inne miejsce , może przeżyje
Mój 4 arowy azyl... 13:53, 23 maj 2012

Do góry
Wydaje mi się,że ....pąk jest bardziej urokliwy niż kwiat...
Mój kawałek raju 13:48, 23 maj 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Fotka bardzo mi się podoba - ze względu na słoneczniczek.Wysiewałam już trzykrotnie,ale nic się nie pokazało,chyba nasionka do niczego....muszę w tym roku się rozejrzeć...to moje chciejstwo od dwóch lat,jak go zobaczyłam po raz pierwszy u Badary.

Bogusiu ja też kupowałam sadzonki, nie jestem aż tak cierpliwa,żeby z nasionek
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:47, 23 maj 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Marzenko czy to Twoja salaterka została u mnie?

Hej dziewczyny i hej dla M. Konstancji. Pod wielona zdjęciami i postami miałam ochote coś napisać. Przy drewnie już byłam bliska wpisu że podobnie jest i u mnie, ale dziewczyny już to napisały. Ale salaterka mnie rozłożyła.
Jesteście świetne i bardzo zabawne. Salaterka w każdym razie nie moja, ale pewnie znajdzie się właściciel wśród pewnie póltora tysięcznej społeczności czytajacych ten wątek.

Buziaki M
Acha- te Twoje Stella d'Oro jakoś dziwnie wyglądają. Kwiaty mocno im wystają ponad kepę liści?Liście są węższe, delikatniejsze niż u innych liliowców? Kwiat jakby nie Stelli, ale może to takie zdjęcie.
Taka sobie rabatka pod oknem 13:43, 23 maj 2012

Do góry
Gosia
mam taki szkic- zobacz i daj znać

Ogród z perspektywą na przyszłość 13:41, 23 maj 2012

Do góry
Dziewczyny dziś zupełnie z innej "BECZKI". Musiałam Wam to pokazać, bo mnie bardzo rozbawiło

Ogród z perspektywą na przyszłość 13:37, 23 maj 2012

Do góry
Zakochałam się w Dereniu Kousa...mmmmmm piękny. Teraz na pierwszym miejscu moich zakupów

U Oci ... 13:35, 23 maj 2012

Do góry
ocia79 napisał(a)
Z nowosci :
rabata z trawami, kamyki wysypane za fontanna

Witaj Asiu, ciekawie się zapowiada u Ciebie, fajna ta rabatka minimalistyczna, trawki+ żwirek to zawsze udane połączenie. Mam jeszcze pytanie o te cudne lampy - wiszące kule Gdzie się takie kupuje, bo pierwszy raz je widze, a wygladają fajnie i oryginalnie. Czy to lampy solarne?
Borówcowy raj 13:14, 23 maj 2012

Do góry

O!! tu wysokość o jakiej marzymy? Pięknie ile Twój żywopłocik ma lat?
Borówcowy raj 13:11, 23 maj 2012

Do góry

Borbetko jeśli się dobrze wczytałam to masz żywopłot z jałowca. Czym go pielęgnujesz? Jakieś nawozy i ochrona przed szkodnikami? powiem Ci że jest imopnujący. my po bokach naszej działki posadziliśmy jałowce Blue Arrow i cierpliwie czekamy aż osiągną taką wysokość jak u Ciebie.))
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 13:04, 23 maj 2012

Do góry
Dziękuję Wam wszystkim za zainteresowanie.
Z chwastami mieszkaliśmy dwa lata....dla jednych to może niewiele ,ale dla mnie to był horror.
Zdjęcia będę dodawała stopniowo, jeszcze mam parę fotek pomiędzy tym co było a co jest teraz.Wieczorkiem dodam kilka zdjęć.A już póżniej będę leciała z tym co mam i oczywiście czego mi brakuje, nad czym nie mogę zapanować i z pytaniami oczywiście
Gdybym tak nagle zaczęła dodawać te wszystkie zdjęcia których mam masę i które uwielbiam robić to bym wszystkich zanudziła....
Cudowny okaz - oczywiście nie z mojego ogródka hahaha .Zdjęcie zrobione w Hiszpanii

Mogłabym mieć u siebie takie cudo
Żywopłot strzyżony z cisa 13:02, 23 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Noo fajniej wygląda

podsadzić mniejszymi egzemplarzami i przyciąć na stożek

nie kumam,
jakimi mniejszymi egzemplarzami?

Tłumaczę przy pomocy prostego schematu wyrysowanego tym co mam pod ręką.

Chodzi o to, że jeśli masz zbyt wąski albo nieforemny okaz i chcesz otrzymać z niego stożek, to za nic nie otrzymasz, to rozumie każdy, bo widzisz że mu brakuje do stożka dużo.

Wtedy szarakuła podwiązujesz, dosadzasz mu luki z boku, ale rozumnie żeby uzupełnić tam gdzie brakuje, dobierasz przy tym specjalnie okazy małe, dostawiasz i przymierzasz. Jak już podsadzisz (czyli dosadzisz pod spodem cisa) docinasz wszystko w stożek.

Po kilku cięciach nie będzie widać gdzie się łączą.
Robisz to już w gruncie, nie w donicy bo po prostu się nie da, w powietrzu nie posadzisz. musisz mieć ziemię. No i stabilnie musi być i pewnie że zimą nie zmarznie jak się już tyle napracowałaś.

Jeszcze co do wiązania tego co pokazałaś

Nie tak mocno i nie okręgiem otoczyć wszystko jak miotłę, tylko pojedyncze gałązki każdą z osobna żeby je utrzymać i żeby się nie rozkładały na boki, ale miotła nie może być. Zrób to z wyczuciem wyobrażając sobie że każda gałązka musi "oddychać" a nie mieć ściśnięte "gardło". To finezyjna robótka wymagająca wyobraźni, ale tym powinien się charakteryzować ogrodnik od topiarów, czyli żywych rzeźb. Wiązanie jest po to, aby śnieg i deszcz, kiedy gałazki są ciężkie nie rozwalił Twojej pracy. bo szkoda.
Uff

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/235-wlasne-topiary-w-ogrodzie
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/234-sztuka-tworzenia-topiarow

Dodatkowo jako instrukcja link do artykułu o topiarach.

wow
jak Szefowa cos wytłumaczy to człowiek nie ma już wątpliwości-ja przynajmniej nie mam

po pracy pędzę rozwiązywać mojego cisa coby się nie udusił i spróbuję finezyjnie go podwiązać

pozdrawiam serdecznie P. Danusiu i dziekuję

Mały eden Ewy 12:33, 23 maj 2012

Do góry
krzewuszka

złotlin

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies