Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

bogumila 09:59, 23 maj 2012

Fotka bardzo mi się podoba - ze względu na słoneczniczek.Wysiewałam już trzykrotnie,ale nic się nie pokazało,chyba nasionka do niczego....muszę w tym roku się rozejrzeć...to moje chciejstwo od dwóch lat,jak go zobaczyłam po raz pierwszy u Badary.
EPODLAS 11:28, 23 maj 2012

Piękne są twoje orliki, a ten ciemny ma niespotykany kolor. U nas sucho deszczu ani widu, ani słuchu. A zapowiadali, że w środę będzie padać. Gorąco i parno jak na maj.
majkel0326 13:08, 23 maj 2012

Aniu,pięknie kwitnie wszystko u Ciebie jak zwykle.Moje faworytka to lilia,moje mają dopiero paki,jeszcze trochę muszę poczekać
monteverde 13:44, 23 maj 2012

Ana napisał(a)
Aniu, ale u Ciebie już pięknie wszystko kwitnie...ze mnie taka ogrodniczka....czy myslisz, że jak posadziłam lubin i mieczyki abisyńskie dopiero teraz to jeszcze wzejdą?

Pomidorki też mam na tarasie - 2 krzaczki i 2 papryczki, w takim razie też zrobię im rusztowanie

Ja też dopiero posadziłam do doniczek mieczyki abisyńskie, łubin sam mi się rozsiewa, nawet wywalałam sadzoneczki w tym roku, na pewno wszystko wyjdzie
monteverde 13:46, 23 maj 2012

majkel0326 napisał(a)
Aniu,pięknie kwitnie wszystko u Ciebie jak zwykle.Moje faworytka to lilia,moje mają dopiero paki,jeszcze trochę muszę poczekać

u mnie lilie te co w gruncie też jeszcze muszą rosnąć, a te co mam w donicach na tarasie szybciej rosną tam mam prawie patelnię, teraz następne już będą się rozwijały
monteverde 13:46, 23 maj 2012

EPODLAS napisał(a)
Piękne są twoje orliki, a ten ciemny ma niespotykany kolor. U nas sucho deszczu ani widu, ani słuchu. A zapowiadali, że w środę będzie padać. Gorąco i parno jak na maj.

u mnie też ani kropelka nie spadła, zostaje podlewanie
monteverde 13:48, 23 maj 2012

bogumila_bienko napisał(a)
Fotka bardzo mi się podoba - ze względu na słoneczniczek.Wysiewałam już trzykrotnie,ale nic się nie pokazało,chyba nasionka do niczego....muszę w tym roku się rozejrzeć...to moje chciejstwo od dwóch lat,jak go zobaczyłam po raz pierwszy u Badary.

Bogusiu ja też kupowałam sadzonki, nie jestem aż tak cierpliwa,żeby z nasionek
monteverde 13:49, 23 maj 2012

Klamber napisał(a)
Czy opuncje przykrywałaś na zimę szybą? i ile czasu rośnie u Ciebie.? Białoniebieski to poprostu hicior.

Robert przykryłam trochę gałązkami tylko
monteverde 13:51, 23 maj 2012

KasiaWB napisał(a)
ależ pachnie ten wiciokrzew dzisiaj wpadłam na działkę podlać roślinki ok. 21.00 i woń kwiatów była niesamowita
Pozdrowionka

masz rację Kasiu, też lubię ich zapach, ale nie lubię mszycy, która czasami go atakuje
monteverde 13:52, 23 maj 2012

kaisog1 napisał(a)
...o matko a ja jeszcze nawet truskawek nie kupiłam.... mam nadzieje, że jeszcze kupię, hę?

Gosia będę miała trochę sadzonek dla Kubusia tylko musicie dojechać