Czereśnie, ale to na karłowej czereśni, więc mało, a jeszcze trzeba będzie się pewnie ze szpakami podzielić
A ta niestety zachorowała na raka i zupełnie tej wiosny uschła. Szkoda, bo dawała sporo owoców i bardzo wcześnie. Trzeba posadzić nową, ale jak się chronić przed choróbskiem?
Tak wyglądają moje grządki warzywne. W większości rządków rosną ziemniaki, a kilka przeznaczonych jest na warzywa. Oczywiście jeszcze łyso, ale już niedługo się zazieleni
Takie mam już truskawki. Muszę nakryć włókniną, bo zapowiadają u nas tylko +2, więc u mnie na wsi może przyłąpać. Szkoda kwiatków, zrobią się czarne i po owocach. W tamtym roku dały radę pod włókniną.
Hodowla tawuły jap. do przedogródka. Zamówiłam kopane z gruntu i musiałam jakoś zabezpieczyć, bo teren jeszcze nie gotowy i tak rosną w polu. Wszystkie się przyjęły (50 szt.).
Zazdraszcza spotkanka, widzę, że miło spędziłyście czasa jak zakupki?
Justi, etykietki pierwsza klasa, ja tu obmyślam jak takie można zrobić, zamiast takich zwykłych plastików
Zakupki moje skromne, bo ile można zabrać do busa
Kupiłam sobie trawy Morning Light u p. Mariusza. Ładne kępy. Wzięłam jeszcze hostę Patriot. Chciałam bardzo jasną lub bardzo żółtą ale nie było. No i mam jeszcze jeżówkę, dla której muszę znaleźć słoneczne miejsce, żeby mi zakwitła pięknie.
Aaaa .... i jeszcze cebule lilii
Marzenko, gratuluje 300, zycze samych cudownych chwil i spelnionych marzen, niech rosliny beda Ci posluszne a ogrod pieknieje z kazdym dniem.
Marzena, Bociek Ci już wrzucił piękna roślinkę na skalniak Moje astry alpejskie też koniecznie Niedługo zakwitną Na fotce są takei zaraz po posadzeniu, czyli z zeszłego roku..a w tym morze kwiecia będzie
Ania mąż nie cyknął fotki skalniaczka ale jest płaski. W projekcie cały miał być dzownkiem karpackim i żagwinem obsadzny. Miałł być na niebiesko, lilowo, różowo.
Czyli mam kupić goryczkę, astry alpejskie i floksy???