Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Bajkowy ogród Weroniki 22:55, 13 maj 2012

Do góry
andziulka napisał(a)
Weroniko, kiedy będzie roztrzygnięcie konkursu? Trzymam kciuki. Na pewno Twój ogród zajmie I miejsce

Dziękuję Andziulko za tak wysoką ocenę. Niestety, decyduje ilość oddanych głosów, a ja mam ich mało, chyba na 5 str. w tych "lepszych". Konkurs trwa do 16 maja. Pozdrawiam!

Mnie cieszy wszystko co kwitnie w moim ogrodzie. Prawie już zapomniałam o setce wymarzniętych krokusów, prymulkach, hiacyntach i różach. Co przyniosą "zimni ogrodnicy", kto wie...
Dzisiaj, wczesnym rankiem, moi goście skrobali szron z szyb samochodu.
Tymczasem mój tamaryszek kwitnie, i zima go oszczędziła.

I jeszcze ostatni rzut oka na tulipany. Pierwsze przekwitają czerwone i żółte, potem fioletowe i białe. Wciąż kwitną wiśniowe i różowe.

Kubusiowo 22:54, 13 maj 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
I mały zagajniczek, na który uwielbiam patrzeć

[

absolutnie idealne zagajniczek ... ja mam fioła brzózkowego ... więc będę na nie patrzeć często ... fotoreportaż bardzo fajny ... no a słodziak w kąpieli błotnej kusi ... jak się okazuje kąpiel błotna w każdym wieku dobra ...

Ogrody na Rozstajach nie są daleko ... a pospacerować po nich warto ... więcej zdjęć wkleiłam na wątku ogrodu
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:54, 13 maj 2012

Do góry
Pozdrawiam i ja.
To jeszcze bieżące informacje spod dachu. W tym gnieździe już wielki pisk, znaczy się młode się wykluły, a rodzice śmigają w tą i z powrotem z pełnymi dziobami. Już jedno okno oznakowane mam na biało. To szpaki.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:52, 13 maj 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

Bardzo miło podjął nas Pan Piotr Mrozowski z Chronosa zaprosił nas również do swojego ogrodu pokazowego w Komorowie z zaproszenia napewno skorzystamy

Kasiu , miałyście świetne spotkanie..... żałuję, że nie mogłam się dołączyć.... może kiedyś się uda....

No właśnie właśnie szkoda, że Ciebie nie było jak pisałam, to miałam nadzieję, że przyjedziesz ale co się odwlecze to nie uciecze widzę zresztą na forum coraz więcej osób z naszego miasta i regionu i to jest fajne Myślę, że będą jeszcze okazje
Ogród dla Agusi 22:52, 13 maj 2012

Do góry
Witajcie! Miło mi że jeszcze ktoś lubi takie klimaty jak ja.Drzewa sadzilam tuż po zakupieniu.Na poczatku wkoło ogrodzenia a potem zgodnie z koncepcją ,i tak do dziś od dwudziestu lat /choć obecnie dokupiłam tylko kilka i mam zamiar je miniaturyzować /.Liści mam już dość więc nastawiam
się tylko na iglaki i to maksymalnie średniej wielkości.Pozdrawiam i dedykuję na powitanie kilka zdjęć
z dzisiejszego spaceru wykoszonymi drożkami pośród łączek.
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/14/145791/original.jpg[/img] [img size=640x480]
Po prostu ogród... 22:51, 13 maj 2012

Do góry

Kubusiowo 22:50, 13 maj 2012

Do góry
Normalnie Kornwalia tylko żywopłotów na miedzy brakuje. I owiec.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:50, 13 maj 2012

Do góry

No - to tyle na dziś - muszę podpisać zdjęcia odmianami, bo mam na razie tabliczki na zdjęciach
Puste pole z wysepką kwiatową 22:50, 13 maj 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Krysiu
A TERAZ PROBLEMY DO ROZWIĄZANIA.

Problem nr 1
Bardzo lubię tawuły japońskie – to jest Crispa. Od wiosny do jesieni przechodzi kilka przeobrażeń kolorystycznych. Ale w tym roku jedna z gałązek się zrewersowała i jest całkiem zielona. No i nie wiem, czy ją wyciąć, czy zostawić? Bo mnie to nie przeszkadza, ale czy roślinie też nie?

Problem nr 2:
Już drugi rok obserwuję przy mojej drodze coś, co początkowo uznałam za gigantyczny skrzyp, a w tym roku okazało się, że to samosiejka żarnowca miotlastego! Chętnie przesadziłabym go bliżej mojej posesji, ale czy taki olbrzym przeżyje przesadzanie? I kiedy jest ewentualnie najlepszy termin?

Problem nr 3 – największy!
Mam dereń biały, posadzony 6 lat temu, a więc wtedy, kiedy byłam jeszcze tabula rasa, jak co rośnie. A urósł GIGANT, co roku go przycinam, ale w ub. roku zaczął w połowie usychać, pewnie podgryzły go nornice. W tym roku po przycięciu prawie nie odbija, zaledwie parę gałązek jest żywych. Chcę go wykarczować, ale znalazłam gdzieś wypowiedź Hani, że on nawet po wykarczowaniu odbija. No i co z tym fantem zrobić????????

A ten obecny pustostan drażni mnie do żywego! Posadziłabym tu żylistka albo tawułę jakąś...
I to szybko chciałabym posadzić!

Poradźcie, proszę................

Ad.1) Wyciąć!
Ad.2) Nie przeżyje, poszukaj małego
Ad.3) jeśli Ci na nim bardzo zależy, to czekaj, bo odbije. Ja wolałabym żylistka
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:49, 13 maj 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Bardzo miło podjął nas Pan Piotr Mrozowski z Chronosa zaprosił nas również do swojego ogrodu pokazowego w Komorowie z zaproszenia napewno skorzystamy

Kasiu , miałyście świetne spotkanie..... żałuję, że nie mogłam się dołączyć.... może kiedyś się uda....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:48, 13 maj 2012

Do góry

I właśnie przy tej rabacie, na której zrobiłem ponad 200 zdjęć telefonem aparat się rozładował...Potem co chwilę działał, ale doraźnie - to krajowa kolekcja dendrologiczna

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:48, 13 maj 2012

Do góry
Znów się spóźniłam ale serdecznie gratuluję.

Zielony Punkt - ogród Finki 22:47, 13 maj 2012

Do góry
na dobranoc Maria raz jeszcze...wszystkie powyższe zdjęcia robione były 29 - 30 kwietnia, muszę uzupełnić , bo wiosna już w pełni i wszystkie drzewa w liściach, teraz jest już inaczej niż dwa tygodnie temu

zmykam, do jutra
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:45, 13 maj 2012

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:44, 13 maj 2012

Do góry

Zielony Punkt - ogród Finki 22:44, 13 maj 2012

Do góry
chyba juz trochę oklepany widok z tą choiną, ale pod nia piękne żurawki...wystawiają się

bardziej słonecznie

a tu z drugiej strony z gazonami obsadzonymi dla klienta

i tunel - balkonowo

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:43, 13 maj 2012

Do góry
Uroczy zestaw mebli

Wrzosowisko i to co kocham -falujące rabaty

Po prostu ogród... 22:40, 13 maj 2012

Do góry
Ta łososiowa albo ciemnoróżowa to 'Juanita' jedna z moich ulubiona, ma już kilkanaście lat.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:40, 13 maj 2012

Do góry
I słonecznik już się pokazał )

Szkoda, że było tak zimno i wietrznie, bo ani wczoraj ani dzisiaj nic nie zrobiłam trudno, dzień wypoczynkowy
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:37, 13 maj 2012

Do góry
I wreszcie są pierwsze irysy liście troszkę ucierpiały przy przesadzaniu, ale odrosną )

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies