Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pogaduchy skowronków 09:00, 24 kwi 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Witajcie skowronki U mnie od rana świeci słoneczko i zapowiada się ładny dzień czego Wam wszystkim życzę

Witajcie, w związku z tym zdjęciem powiem Wam, że jadę do Powsina fotografować magnolie

Danusiu pięknych ujęć życzę. Moja magnolia stoi jak zaczarowana. Chyba 30 stopni mrozu zrobiło swoje.

Zbyszku, życzę, żeby skończyło się jak ze śpiącą królewną
Moja wisteria tez jeszcze śpi, mam nadzieję, ze w ogóle się obudzi ...

Przesyłam Wam słoneczko i świergot wróbli za oknem
Pogaduchy skowronków 08:51, 24 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Witajcie skowronki U mnie od rana świeci słoneczko i zapowiada się ładny dzień czego Wam wszystkim życzę

Witajcie, w związku z tym zdjęciem powiem Wam, że jadę do Powsina fotografować magnolie

Danusiu pięknych ujęć życzę. Moja magnolia stoi jak zaczarowana. Chyba 30 stopni mrozu zrobiło swoje.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:50, 24 kwi 2012

Do góry
Krysiu mam jeszcze sporo rozchodnika okazałego - może chcesz??

Dosadziłam dzisiaj kupione brateczki do donic które już niedługo wylądują na tarasie. Na razie stoją obok bukszpanów przed wejściem:

W donicach kiełkują funkie. W jednej są jeszcze tulipany i dzisiejsze brateczki. Liczę na to że funkie przykryją schnące tulipanowe liście - czy się mylę?? Czy przesadzić tulipany jak przekwitną - może bezpieczniej będzie? Brateczki na razie koloru dodają, bo funkie ledwo widać spod ziemi.
Mój ogród :) 08:49, 24 kwi 2012

Do góry
wczoraj sobie usiadłam i przesyłam to co miałam na myśli mniej więcej , bo to jest jeszcze w fazie wymyślania .....ale coś takiego co wysłoni oczko i stworzy miejsce do odpoczynku przy nim ......

brakuje jeszcze koloru ale to nie problem .... myślałam o pnących roślinach przy ławeczce po obu stronach .... róże , powojniki .... ??? oraz żurawki , trzmieliny , jednoroczne begonie .... jeśli tam jest dużo słoca to lawenda i może róże ...... Podumaj trochę .... Jak byś miała zdjęcie z za oczka w stronę domu (mile widziane ze wzglącu na rozłożenie linii, ale coś mi się wydaje, że gdzieś takowe już było, muszę poszperać ) Rośliny będą rosły i dadzą odrobinę cienia .... pomyślałam również o funkiach przy oczku w różnych odcieniach i wzroście ......

pozdrówki
Moje poletko 08:44, 24 kwi 2012

Do góry

Witam w słoneczny wtorek

Ogródek przy wjeździe na posesję 08:43, 24 kwi 2012

Do góry
Witajcie
mam taki mały projekcik, te drzewka na pniu to np cyprysiki, koło nich czerwone plamki to mogą być berberysy i jakies płożace jałowce, stożki to świerki daisy white, a kulki to może bukszpany
.

Liczę na Waszą pomoc, musze tam szybko coś posadzić bo zarośnie i znowu będę musiała z motyką latać .
ten ogród co widać tak żle kiedys nie wyglądał, zakładała go moja mama wtedy jeszcze kiedy ja nie odróżniłam marchewki od pietruszki a co dopiero rodzajów iglaków. Niestety przyszła powódz i tylko tyle z niego zostało. Teraz nie wiem czy obudowac go na starych zasadach czy moze przerobić w ogóle? mam nadzieje ze mi coś podpowiecie bo sama nie wiem jak mam sie za to wszystko wziąć.

tak było
Pogaduchy skowronków 08:41, 24 kwi 2012

Do góry
Agnes napisał(a)

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 08:37, 24 kwi 2012

Do góry
Moja pnąca posadzona pod brzoskwinią,która kończy swój żywot.Jeszcze kilka lat postoi ,a pień może troszkę dłużej.
Moje poletko 08:36, 24 kwi 2012

Do góry
sylllwia napisał(a)

Dziołcho, byś miała czym dalej się asić Tak się u Was mówi??????

Jo! genał, ino u nos sie godo a nie mówi

Zbrechtałam sie (tłumacz. uśmiałam się)

Idąc tym tropem Sylwio to Ty żeś się rzała
Moje poletko 08:34, 24 kwi 2012

Do góry
Dziękuję bardzo!(w porządku alfabetycznym- Aniu,Bogdziu,Bogusiu,Richi)
Pogaduchy skowronków 08:32, 24 kwi 2012

Do góry
Witajcie! Miłego dnia !
Mój jesienny ogród 08:24, 24 kwi 2012

Do góry
Robercie, ok!
Tu moje biało-zielone hosty - nznalazlam lepsza fotke
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:39, 24 kwi 2012

Do góry
Choć w moim ogródku prace idą w żółwim tempie, ale zawsze coś.
Być może kiedyś ...... będzie tu ładnie i miło

Młode listki trzmieliny

Ogród Magdalenka 07:34, 24 kwi 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Jeszcze mam takie dwa cudaki, na schody nie patrzcie, M robi dokładnie i powoli w tym sezonie mają być skończone

Piękne kosteczki Ci wyszły, a nie żadne cudaki Domyślam się, że kulkowanie już Cię znudziło i teraz przerzucasz się na inne kształty ?
Pogaduchy skowronków 07:24, 24 kwi 2012

Do góry

I ja potrzebuje pomocy ;) 06:54, 24 kwi 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Do mnie trzeba prosto z mostu walić

Mocne stwierdzenie, a ja nie chciałam Cie urazić, bo wpadłam tam w środek dyskusji mało zorientowana.
Prosto z mostu to niestety mogę tylko potwierdzić uwagi Ewy i Danusi. Trochę wygląda to jak zbiór elementów, ładnych samych w sobie, ale niekoniecznie tworzących spójną całość. Ja na podstawie tegoż planu miałam pewien kłopot w odczytaniu zamysłu (jak sie okazało nie tylko ja).
Mnie np. podoba sie ten poprzeczny żywopłot, może właśnie od niego można wyjść (zresztą Ewa chyba też tak radzi).
Czy to miała być ta część bylinowa? Bo tak myślę, że można też zastosować żywopłoty (np. grabowe) bez żadnego podsadzenia bylinami i zrobić z nich motyw przewodni, na tyle niski by nie zasłaniały całkowicie skarpy i domku (chodzi mi u efekt widoku na niebo=przetrzeń). Częściowo te żywopłoty można wpuścić w rabaty tak aby z nich wychodziły bardziej zdecydowanie (co co masz już w jakiś sposób zapronowane w projekcie).
Ale burza mózgów!
EG
Ps
Wstawiam obrazek z taką symulacją aby zobrazować o co mi chodzi, ale absolutnie nie jest to jakaś propozycja tylko taki szkic bez przemyślenia. Poza tym dereń to ma być w formie naturalnej? Na Twoim planie zajmuje 0.5 m?

PS2
I rabaty z niskich roślin, a drzewa może bardziej "włochate" nie geometryczne; raczej lekkie w kontraście do żywopłotów.
Ogród Dominiki 06:48, 24 kwi 2012

Do góry

Marto, ten kącik z huśtawką okazał się bardzo użyteczny. Warto mieć takie miejsce. Jest oddalone od tarasu, więc można spokojnie porozmawiać w trakcie imprezy tarasowej, ale widać z niej cały dom i ogród, więc nie traci się kontaktu z całym towarzystwem. Tak to wygląda z góry:

Bardzo lubię tę huśtawkę i często z niej korzystam np. żeby sobie odpocząć, choć na chwilę, po pracy w ogrodzie.

Bardzo ładny kącik
Lecę w kulki... 06:46, 24 kwi 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Rozplenica po roku zaskoczyła mnie rozmiarami...

Ania ,Ty nam dawkujesz piękne fotografie
Mogłabym oglądać je bez końca
Rododendronowy ogród. 06:36, 24 kwi 2012

Do góry
Bogdziu chciałam zapytać , czy to brązowienie od środka to jakaś choroba ?

Nasz przydomowy ogródek 06:28, 24 kwi 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Czekaj, czekaj Zbysiu, gdzie to wiosenne zdjęcie?

Danusiu - wiosenne zdjęcie to niby to :

Bardzo ładnie , kolorowo i soczysta zieleń
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies