Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

popcorn 20:27, 11 cze 2012

Piękne niecierpki A kwiatek na ogrodowiskowym kubku - chyba angielskie róże???
pozdrawiam!
iwonaz 20:31, 11 cze 2012

KasiaBialofi... 21:22, 11 cze 2012

Gardenarium napisał(a)
Czas zamówić kubki Ogrodowiska chyba, macie pomysł jaki kwiatek ma być?

I koszulki. Będą w sam raz na zjazdy
Konstancja30 14:57, 12 cze 2012

asc napisał(a)

Biorę z każdym kfiatkiem Dobry pomysł gut idea....
Ja też celebruję Twoje wpsiy..... czytam na głos...zarywajac nockę nie tylko moja ale i mojego M (co nie gotuje, najwyżej jeajeczniczkę zrobi) I dochodzę do wniosku, że mamy obydwie upodobanie do pisania zdań z kropeczkami......
Jestem fanką Twojego M. Jestem fankaTwojego pisania >........ jak popjedziemy do DOlengo Śląska..to juzteraz Twój wpływ na decyzję wynosi 50%..akcje rosną...... tyle godzin z takim nawijaniem...BOSKO

Aniu małż mi urósł do 2 metrów ... od wczoraj chodzi po domu pusząc siem jak paw ... ja no cóż powiem tylko ... z tym netem to miał świat pomysł i bynajmniej nie w rewanżu powiem tylko, że nie bez powodu mi ten Rzeszów po drodze ... i bardzo dziękuję Aldonce, że ona się na to godzi ... no i dziewczynom, że robią ten Dolnośląski zielony weekend ... strasznie czekam na Twój wodny akcent ogrodu ... nio to będzie cuś ...
Konstancja30 15:18, 12 cze 2012

monteverde napisał(a)
(...) te niecierpki są śliczne i nie kłopotliwe, a jeżeli chodzi o białe austinki to np. Winchester Cathedral

w imieniu niecierpków dziękuję ... OBI ratowało je ceną 2 zł za jednego ... i jakie są wdzięczne ... na otwarcie czeka mnóstwo pąków ... jak dojdę do etapu "sadzę róże" ... na pewno pobiegnę do Ciebie po rady ... jak miło, że zaglądasz
Milka 15:19, 12 cze 2012

Ja też, po dawkę humoru na dobre samopoczucie
Konstancja30 15:27, 12 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)
(...) To ja poprosze o instrukcję obsługi niecierpków

Marzenko przeczytałam kiedyś o niecierpkach, że zawdzięczają swe imię swej rozkapryszonej naturze ... co w połączeniu z naszym mało łagodnym klimatem stwarza jakby problemik ... więc z góry założyłam, że trudno ... nie będziemy się skazywać na porażkę ... ale to co mówi kobieta to jedno a to co robi to drugie ... zwłaszcza gdy coś się jej podoba ... zobaczyłam i przytargałam ...

rok pierwszy ...
pamiętam, że nie cierpią tak cienia jak ostrego słońca w nadmiarze ... wiatru ... zbyt mokro nie ale i nie za sucho ... obsadzam za "przysłowiowym winklem" sosnę ... powinno odpowiadać ... ALE NIIIE ... nie pasuje może i racja bo sosna torpeduje je tysiącem igiełek ... wkurzone nie powalały urodą ...

rok drugi
pakuje do donicy i umieszczam przed domem co spełnia kryteria ... jest rewelacyjne ... pod warunkiem, że w czasie ulewy stawiam parasol ... deszcz ... ja pedałuje i moknąc montuje parasol (donica zadołowana w ziemi) ... nie sąsiadów to nie dziwi ... ja tu mieszkam 30 lat

rok trzeci
ja kcem mieć niecierpka na tarasie ... tarasie patelni ... i tu z przytupem odrestaurowana ściana tarasu przychodzi z pomocą ... stawiam je w okienkach ... mają słoneczko czasami ... nie wieje ... ja nie uprawiam mokrego fitnessu ... niecierpki tona w kwiatach ...

tak się siebie uczyliśmy ... one są jak nie sprawiająca kłopotu niezapowiedziana koleżanka ... och nie rób sobie nami kłopotu ... podlewanie to nic trudnego ... tylko nie za mało i nie za dużo ... pogoda och nie rób sobie kłopotu tylko nie skwar i nie wiatr ... no i nie deszcz ... ale jak już to się ogarnie robi się przyjemnie ...

teraz robię tak ... donica nie za ciężka ... taras pod ścianą garażu bo tam od 14 cień ... w czasie deszczu chowam w okno lub pod balkon ... dlatego nie za ciężka ...
Konstancja30 15:36, 12 cze 2012

irena_milek napisał(a)
I jak się cieszę, że i ty kochasz niecierpki jak co roku szaleje na ich punkcie, nie wiem co wnich jest ale są boskie
i idea kubka ogrodowiskowego- zachwyca!

Irenko ... ja tylko przy niecierpkach szaleję za pojedynczym kwiatem ... te kilka płatków tak prostych a jednocześnie eleganckich ... ten pokrój ... lubię te wyprostowane i unoszące się jakby z pełną piersią ... to kwiat subtelny a jednocześnie dumny ... to chyba jest to ...

zdrówka życzę ... panu M i Tobie samej ...
Konstancja30 15:42, 12 cze 2012

popcarol napisał(a)
Piękne niecierpki A kwiatek na ogrodowiskowym kubku - chyba angielskie róże???
pozdrawiam!

buziak ... róże wysuwają się na prowadzenie

iwonaz napisał(a)

Iwonko nie znam się za bardzo ale coś mi mówi, że to dość duży okaz hosty ... obawiam się, że je może chcieć zdominować ... a jak je znam to tego nie cierpią ... samo nasadzenie ładne
Konstancja30 15:44, 12 cze 2012

bialofiolet napisał(a)

I koszulki. Będą w sam raz na zjazdy

jako dziewczynka kończąca kiedyś liceum w mundurku koszulkom powiem nie ... ale ja mam uraz ... nie bierzcie pod uwagę ... tylko z góry uprzedzam ... nie założę