Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród bez reguł 09:17, 31 mar 2022

Do góry
Ogród bez reguł 09:10, 31 mar 2022

Do góry
Ogród prawie wymarzony … 09:04, 31 mar 2022

Do góry
Wczorajszy ranek powitał mnie śniegiem i pochmurnym niebem a dziś - aż chce się kopać

Ogród bez reguł 09:03, 31 mar 2022

Do góry
Ogród bez reguł 09:01, 31 mar 2022

Do góry
U mnie susza na całego. Nie pada już chyba od miesiąca. Kiepsko to widzę...
Przesilenie wiosenne rzuciło mnie na twarz, nie mam siły, ochoty ani czasu na nic. Jak to dobrze, że jest na co zwalić...
W ogrodzie w zasadzie nic nie robię. Więc i pisać nie mam o czym. Wstawię może kilka kolorowych obrazków...

Ogród Basi i Romka 08:26, 31 mar 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
A na koniec skrzynie na zioła, są dwie, te są opalone i zaolejowane, jeszcze jedna warstwa ojejowania, styropian do środka, kasty budowlane i będzie taka obwódka na górę olejowanie dało taki fajny efekt, podkreśliło to opalanie

I ciemierniki

Jakie piękne Basiu no i szklarnia też a ciemierniki choc mało, jak piszesz, za to dorodne
Małymi krokami-Ogród Wioli 08:00, 31 mar 2022

Do góry
Miał być w nocy deszcz a spadł śnieg w sumie wie cieszę, bo to woda... Jutro i w sobotę też ma sypać... Nie pogniewam się ,bo przymrozki zapowiadają

A jak u was ?

Ogród hortensjowo różanecznikowy 07:51, 31 mar 2022

Do góry
Szafirki też już zaczynają kwitnąć.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 07:46, 31 mar 2022

Do góry
Z jesiennego zakupu zakwitł ciemiernik orientalny mały maluszekBiały i purpurowy jeszcze w pąkach..

i tegoroczny zakup
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 05:46, 31 mar 2022

Do góry
effka napisał(a)

Zobacz, tu już w części opróżniona górka 7,5 t kompostu z wrocławskiej kompostowni.
Sypałam ja grubo na rabatę wjazdową bo chciałam zarówno trochę podnieść teren i użyźnić glebę.

2018r.
Faktycznie te 7,5 tony to nie jest jakas ogromną gromada...muszę się zorientować i zamówić.
Bawarka 00:32, 31 mar 2022

Do góry
Wiosennie? Kwitna kolejne magnolie( Nigra)

I dzisiaj po raz pierwszy, zobaczylam na scianie domu, kwitnace juz grusze.Az sie usmiechnelam

Magary Dramaty z Rabaty 00:25, 31 mar 2022

Do góry
Znalazłam jeszcze zdjęcie po posadzeniu, koniec czerwca:

Oczywiście zdjęcie poglądowe, bo było już w połowie lata za gęsto, ale coś widać

Czy to mógłby być tatarak ogon? Czytam, że w bezśnieżne zimy liście zasychają. U mnie śniegu trochę było, ale liście toto ma faktycznie suche jak wióry.
Bawarka 00:21, 31 mar 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Co to za cudo? I jak pachnie?

Sylwia, to Do Tell. Sliczna odmiana prawda Pachnie?...Tak. Subtelnie, kobieco, miekko, lekko slodko.

Bawarka 23:45, 30 mar 2022

Do góry
Joku napisał(a)
Nieźle sobie poczynają twoje lotosowe dzieci. Piwonie masz przepiękne. Jak na nie patrzę to żałuję że mam tak mało miejsca na ich posadzenie.
Pozwoliłam sobie skopiować twój wpis odnośnie towarzystwa dla piwonii.

Jolu, dziekuje slicznie I ja juz z pewna obawa, zamawiam kolejne odmiany...Gdzie je posadze?
To towarzystwo dla piwonii...Oczywiscie ze polecane jest, by rosly same, dostojne krolowe, ale...W ogrodzie na wiele rzeczy przymykamy oko...
Lubie np polaczenie piwonii i szczypiorku
lubie piwonie w czarnym koprze
Moim zdaniem, zapachowo swietnie sie uzupelniaja, a i wizualnie...Sama ocen

Taka ze mnie, byle jaka ogrodniczka z glowa w chmurach...Tfuuu. W piwoniach
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 23:42, 30 mar 2022

Do góry
effka napisał(a)
Ogród pusty ale iedlugo się zazieleni. Trawnik zwertykulowany, nawieziony i podlany.

Oczko w trakcie czyszczenia:

I czysta woda że studni nalana

Witam Ewka

Tyle grabi to już pewnie masz wszystko zrobione. Ja to dopiero z mielenia przycinek wyszłam, odkurzania żwiru i skalniaka. Reszta nic nie ruszone bo u mnie ledwo co wychodzi z ziemi. W piątek kra na oczku zniknęła a znowu śnieg i mróz zapowiadają.

Chce też w tym roku takie mini oczka zrobić dla ptactwo no i mikroklimat inny a rośli mam do nich pod dostatkiem.

Są takie fontanny solarne do takich oczek.

Z tą ściana wodna bym się zastanowiła jest duży szum (głośna jest) długo tego nie można słuchać. Są różne inne ciurkadla rozpoznaj się.

Pozdrawiam Ewka
Magary Dramaty z Rabaty 23:39, 30 mar 2022

Do góry
Czy ktoś podpowie co to:

Raczej nie jest to jakiś carex bo wąziutki liście i nie zimozielony.
Kupiłam całkiem sporo sadzonek w zeszłym roku w przycmentarnej kwiaciarni (jedno z dwóch moich stacjonarnych źródeł roślinnych zakupów, drugie to skład opałowy ).
Ładnie rosły, budowały się, dzieliłam chyba dwa razy, posadzone w wielu miejscach, fajnie świeciły. Jakiś czas temu w ferworze przedwczesnych wiosennych porządków oczywiście przycięłam. Dziś oglądałam - no nie wyglądają dobrze. A nawet hakone u mnie nieśmiało coś tam z ziemi wystawiają.
Nie wiem czy czkać czy już myśleć o czymś na podmiankę. Szkoda by mi było...
Własny Vengerberg 22:53, 30 mar 2022

Do góry
Popatrzyłam dziś na swój rozpi.... znaczy bałagan budowlany. Widzicie tu ogród ze mną, prawda?

Z pozytywów:
w poniedziałek wracają murarze dokończyć fundament pod zewnętrzną jednostkę pompy ciepła. To będzie znaczyło, że wszystkie zewnętrzne prace budowlane są zakończone i można sprzątać

W ogródku Martki 22:24, 30 mar 2022

Do góry
Sylwia, na razie trzymam towarzystwo w domu, do oranżerii przeniosę po wschodach Chyba okryję też w związku z mrozami klony Orange Dream i Pixie, te są już najbardziej zaawansowane, a mają mało zaciszne miejscówki.

Wiola, znalazłam zdjęcia z pierwszego sezonu Edith Dudszus. Drobne sadzonki przyszły, ale wszystkie dobrze się przyjęły. W tym sezonie spodziewam się o wiele więcej

Judith, wrzucam zdjęcie róży Piano Jutro wykopuję

Moja ostoja 22:02, 30 mar 2022

Do góry
Adela napisał(a)
Niewiele kwiatów mam w ogrodzie, więc jeszcze raz łączka krokusowa w fazie pełnego rozkwitu. Krokusiki stopniowo już się pokładają

Ślicznie to wygląda
W ogródku Martki 21:21, 30 mar 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Dziewczyny, coś mi nie pasuje, chciałam posadzić seslerię jesienną w miejsce hakonechloa, które masowo zaginęły w akcji zasiedlania rabaty. Jednak zaczynam się niepokoić, bo jakoś niemrawo się po zimie rozkręca, a Wy piszecie, że już w lutym potrafi ruszyć, i ten kolor nijak nie przypomina limonkowego. Czy jest szansa, że to jest sesleria jesienna?

Moim zdaniem to sesleria jesienna,tylko trochę źdźbła zmieniły kolor po przymrozkach
Kiedy ja przycinałaś ?
A i jesienna wiosną ma taką żywa zieleń,a latem dopiero robi się limonkowa jak ma dużo słońca.

Jeżówka Green Jewel rusza później. U mnie są mikro kiełki dopiero.

Iryski niezmiennie śliczne moje już przekwitły.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies