Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w budowie - nieustającej 17:38, 15 kwi 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

Na pocieszenie zdjęcie narcyza sprzed tygodnia, pełno mam teraz tych kęp, fajnie wyglądają. To są narcyzy, które workami kupuję jesienią w OBI, są tanie ( 50 sztuk za trzydzieści parę złotych) i wczesne, takie zwykłe, ale teraz właśnie najwspanialsze, fajnie zdobią moją a la angielską rabatę.

Tobie , to dobrze, Cieszysz się, bo kwitną.
Ja jesienią , przemilczę ile godzin sadziłam narcyzy Tete a tete , w nadziei na na widok narcyzowej łączki.
I co ? Chodzę teraz i wypatruję - wzejdą? nie wzejdą?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:35, 15 kwi 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
I gdzie graby?

Joasiu
Od strony ulicy wyglądają tak. Niestety jeszcze mamy przed płotem plac budowy ale kiedyś jeszcze będą pod grabami bukszpany

Na razie są cieniutkie ale szybko rosną i od strony ogrodu będą wyglądać tak:
Ogrodnik mimo woli 17:33, 15 kwi 2012

Do góry

Aniu, piękne te Twoje rabaty, rabatki, klomby. Biały ciemiernik cudowny, a ja Tobie posyłam zdjęcie mojego zielonkawego ciemiernika. Mój stary ciemiernik, który uznałam za zmarznięty, w momencie kiedy posadziłam nową sadzonkę / na zdjęciu/, ożył. Poczuł , że ma konkurenta i zmobilizował się do życia.
U Ciebie wiosna już bardzo zaawansowana, a u nas wciąż się spóźnia. Tulipany, żonkile mają dopiero niewielkie pączki i jeszcze przyjdzie na nie trochę poczekać. Ciesz się zatem wiosną! Pozdrawiam Cię ciepło i serdecznie.
Ogród Danuszy - odsłona 2 17:31, 15 kwi 2012

Do góry
dojechał szczęśliwie syn przywiózł prezenty

jutro na miejscu ja usadzę będzie lepsze światło
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 17:31, 15 kwi 2012

Do góry
Pola, ja się pocieszm, że u mnie nie bedzie miał takich warunków i taki nie urośnie.......
Widziałam, pomacałam i gorzej od św Tomasza ...dalej nie wierzę.
Pogaduchy skowronków 17:30, 15 kwi 2012

Do góry
Pogaduchy skowronków 17:28, 15 kwi 2012

Do góry
Do południa było nieźle,a teraz wyraźnie się ochłodziło!
Ale z pieskiem rano zaliczyliśmy leśny spacer!
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 17:25, 15 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
Pola ....przepraszam, że na Twoim watku, ale wstawiam zdjcie Bogdzi Alfreda po 10 latach Tez mam go posadzonego na rabatce......i myślę co z tym fantem zrobic..... a ma więcej miejsca niż Twój... To jest jeden krzew

Aniu super dzięki za zdjęcie teraz wiem co to za kolos, o rany to ja chyba źle zrobiłam kupując taki rodzaj tak to absolutnie się nie zmieści
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 17:22, 15 kwi 2012

Do góry
Pola ....przepraszam, że na Twoim watku, ale wstawiam zdjcie Bogdzi Alfreda po 10 latach Tez mam go posadzonego na rabatce......i myślę co z tym fantem zrobic..... a ma więcej miejsca niż Twój... To jest jeden krzew
Bajszowe klimaty 17:21, 15 kwi 2012

Do góry

Przyroda czasami opowiada o ludzkich emocjach. " Cuś" się "spierniczyło". Pogoda do bani a ja wysiewam różne cudeńka. Haniu pozrawiam Cię bardzo, bardzo serdecznie.
Ogród Sylwii od początku :) 17:13, 15 kwi 2012

Do góry
Oki .... jeszcze dwa rysunki .....Wiata będzie wysoka na 4m

na tym rys. z lewej strony wiaty okna zmieniłam na drzwi ....

na tym rys. poszerzyłam otwory drzwiowe dotyczy to również lewej strony wiaty ......
Mini ogródek-maxi problemy czyli prośba o pomoc... 17:11, 15 kwi 2012

Do góry
motylla napisał(a)
EKSTREMALNE METAMORFOZY!
Witam po megapracowitym dniu! Jestem taka dumna!!!!!!!!!! Zobaczcie!!!!!!!

Mega pochwała, ślicznie wyszło temu "polonistycznemu" umysłowi. Patrzę dalej.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:11, 15 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dziękuję wszystkim odwiedzającym. Będę a ok 1 godzinkę i wszystkim dokładnie odpiszę.
A na razie duże podziękowania dla Joasi i Sebka, za info że w obi są już nowe meble. Szczególne podziękowania dla Juzi za inspirację białymi meblami. Wczoraj w Dobre Wnętrze obejrzałam zajefajny biały komplet Dedona za jakieś 20 tys zł ... A kupiłam w Obi za 2999 zł
Ten narożnik skłąda się z dwóch częsci. Poduchy są szare ale uszyję sobie jeszcze zapasowy biały komplet

zapowiada się ciekawie, a cena rewelacja
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 17:10, 15 kwi 2012

Do góry
mam jeszcze dwa zdjęcia - jak będzie jutro ładniejsza pogoda to zrobię jeszcze kilka

miały jeszcze takie dziwne czarne kropeczki na niektórych liściach - coś jakby zarodniki, a może to jakaś choroba - nie mam pojęcia.
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 17:02, 15 kwi 2012

Do góry
Bogdziu -chyba jednak nie wilczomlecz.

myslę, że to jest wiczomlecz - jeśli nie to wyprowadźcie mnie z błędu

chociaż jak się przyjżeć to kwiatuszki podobne
Rododendronowy ogród. 16:57, 15 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Do tej pory myślałam, że takie rzeczy to tylko w Anglii, a tu proszę jakie cudo w środku Polski. Zachwyca, bez dwóch zdań. U nas w Krakowie na plantach i w Parku Krakowskim rosną fioletowe krokusy na trawnikach. Więc jednak może być pięknie.
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 16:48, 15 kwi 2012

Do góry
ell napisał(a)
A to zagadka dla botaników.

Nie mam pojęcia co to za dziwny kwiatuszek.

a dla botaniczek ?
nie czuję się nią... ale próbowałam coś ustalić, bo zaintrygowała mnie... niestety z marnym skutkiem...
roslina urocza, widzę że rośnie w poszyciu lasu ( bukowego ? ) , myślę, że może należy do rodziny jaskrowatych ...
czy masz jeszcze inne jej fotki ? i jaka duża/mała jest ? czy to pojedyncze okazy czy jakieś zgrupowania ?

a w ogóle wszystkie fotki roślin ze spaceru po lesie - piękne
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:36, 15 kwi 2012

Do góry
No i przegapiłam.
Ale co tam spóźnione kwiatuchy na 300. Pędzisz jak burza, ale chyba juz to pisałam.

robaczek też się załapał

Alejka rododendronowa?!!!
No zaskakujesz. Super - kiedy zakwitnie ?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:36, 15 kwi 2012

Do góry
Kaisia napisał(a)
Marzenko, u Ciebie się dzieje sporo, nadążyć trudno.
Już niedługo skończysz ścianę i się trawą zajmiesz, dojdzie do siebie szybciej niż myślisz. My też mamy przy tarasie trochę trawę zdeptaną, bo był równany pod płytki które bedą kładzione lada chwila, a jak wiadomo nie idzie trawy przy takich pracach uchronić, ja tam wierzę że sobie szybko poradzi jak tylko słoneczko wyjdzie, chociaż wiem ze w niektórych miejscach czeka nas dosiewka.
Powiedz bambusy mocno oberwały?, bo czasem tylko delikatnie przemarzną listki i są w stanie odbić z łodygi następne, moje zimą tak zmarzły że niestety czekam aż odbiją z ziemi.
Listków nie wygrabiaj tych zeschniętych są dobrym źródłem krzemionki, ale to pewnie wiesz

Kasia dzisiaj w deszczu część liści się zregenrowała a część na zdjęciu. Poczekam cieprliwie i zobaczę co z nimi będzie. Nie dość, że mrozy to jeszcze straszne wiatry je wymęczyły
Czytałam, że nawet padlinę bambusom można podrzucać ale chyba w tym sezonie to magiczną siłą dolistnie będę zasilać ....
Ogród w budowie - nieustającej 16:33, 15 kwi 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Wszystko rośnie, mimo wszystko:

Gabrysiu, co to się po ziemi tutaj wije? Barwinek? Takie duże ma liście? Nie przemarzł? Mój po każdej zimie nie ma liści, ale chyba jakiś inny mam.

Agnieszko, barwinek ma właśnie takie duże liście z jasną obwódką no i właśnie jakoś nie zmarzł, mimo że rośnie na zupełnie odkrytej rabacie. Sama się dziwię, tym bardziej że w tym roku zmarzło to co niekoniecznie musiało, a utrzymały się rośliny co do których miałam wątpliwości, np. ten barwinek właśnie, podczas gdy inne, zwykłe zielone barwinki zdechły. A niby odmiany pstre są bardziej wrażliwe.
Zmarzł też nieoczekiwanie kawałek trawnika między domami, był najstarszy. Po wertykulacji została goła ziemia i nic nie wyrosło. Wczoraj zrobiliśmy go od nowa, zasialiśmy nasiona trawy. Wszystkie trawniki zostały też pierwszy raz zasilone, oprócz kawałka przeznaczonego na łąkę. Od wczorajszego popołudnia siąpi u nas deszcz, patrzę jak trawa rośnie.
Kępy żołtych narcyzów na półokrągłej rabacie już chylą główki do ziemi, wszędzie mgła, więc nici z fotografowania. Forsycje dopiero teraz się u nas rozwinęły, wszystko jest później w tym roku o jakieś dwa, trzy tygodnie.
Na pocieszenie zdjęcie narcyza sprzed tygodnia, pełno mam teraz tych kęp, fajnie wyglądają. To są narcyzy, które workami kupuję jesienią w OBI, są tanie ( 50 sztuk za trzydzieści parę złotych) i wczesne, takie zwykłe, ale teraz właśnie najwspanialsze, fajnie zdobią moją a la angielską rabatę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies