A to na moim stożku zrobiło się w 3 dni, od środka stożka....tyle byłam w delegacji, wracam i niespodzianka...
Mam w domu Topsin, Aliette, jakąś malutką paczkę Previcur i Mospilan
Czy jeśli będę pryskać i podlewać Topsinem w stężeniu 10ml na 10litrów wody raz na 7-10 dni, 3-4 razy i Mospilan powiedzmy raz i za 2 tyg raz (2g (nieczubata mała żyżeczka) na 10l wody to będzie dobrze. Ten stożek Mospilenem był podobno tydzień temu psikany, jemu chyba grzyb bardziej dolega?
Jeśli mam w domu opryskiwacz 10 litrów który tydzień temu był użyty do Roudupu (ale podobno) myty, to ile go muszę płukać, żeby móc użyć do oprysków?
Dziękuję
Odebrałam dzisiaj z naprawy moje autko i przytargałam ze stolicy KSIĘCIA ... w centrum ogrodniczym wydawał mi się mniejszy już go wsadziliśmy i na tle innych stożków które już mam wygląda na grubasa Fotki kiepskie bo robione szybko o zmierzchu. Gdyby ktoś nie zauważył ma czerwoną tasiemkę w celu ochrony przed 'czarownicami'
kupiliśmy też miłorząb i akcesoria do nawadniania
Wzajemnie Tinko
Oby nam pogoda nie spłatała za dużego psikusa ...
Właściwie,to do prac w ogrodzie zdecydowanie wolę jak jest troche chłodniej.Dziś było za duszno i nic nie można było robić,bo strach.Karetki jezdziły jak szalone.Pozdrawiam
Aniu, mam kilka różnych szałwi..i one maja inne korzenie.... napewno ma specyficzny zapach ta roślina....... i nie jest to szałwia ...
Przeszukałam internet... i najprawdopodobniej jest to kocimiętka właściwa..... wkońcu kupowałam biała kocimietkę
cytat z Googla
Liście ułożone naprzeciwlegle mają przenikliwy, podobny do miętowego zapach. Roślina osiąga wysokość od 90 cm do 150 cm. Kwiaty kocimiętki właściwej są białe z purpurowymi kropkami, łatkami i zebrane na szczytach łodyg zioła w tzw. nibyokółka. Kocimiętka właściwa kwitnie od czerwca do września.
Wejście.W wielkich donicach posadzono krzewy i drzewka.Zauważyłam magnolie i hibiskusy podsadzone wiosennymi cebulowymi
Przed każdą rabatą jest tablica z nazwami roślin,którymi ją obsadzono. W głębi pólkolisty pawilon,który trzeba koniecznie odwiedzić i obejrzeć interesującą prezentację .
Ładne? To już prawie koniec tulipanów i niektóre są troszkę nadgryzione zębem czasu.