Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród irci

Ogród irci

agata_chrosc... 16:55, 29 maj 2012

Irciu, a u Ciebie ciągle wiosna! Bo u mnie to już na prawdę lato. Jabłoń przekwitła i tez są małe jabłuszka, jak u asc. Po narcyzach to śladu juz nie ma i straszą zasychające liście tulipanów. A chciałam zapytać o czosnek - ciągle mi się wydaje, że on też pachnie tak jak czosnek. Prawda to czy wymysły?
A wiesz, że widziałam nową skimmię - ma liście obrzeżone na biało. Bardzo to interesujące. Pozdrawiam ciepło.
weronika77 17:56, 29 maj 2012

Piękna Westerland przeżyła? Moje obydwie nie dają znaku życia.
marzena 18:46, 29 maj 2012

anemony cudowne ( nie mam ich, trzeba nabyć ! ), czosnki piękne ( u mnie tez wreszcie zakwitły), no i w ogóle same pięknosci pokazujesz
Pwl 22:31, 29 maj 2012

ircia napisał(a)
A tyle zostało po mojej ślicznej Liriope. Posadzona w ubiegłym roku dorodna kępa zasmakowała zającowi. Zjadł prawie wszystkie liście. Ku mojej radości zaczęła odbijać wiosną i pokazały się nowe liście. Za jakiś czas zniknęły. Widocznie to wyjątkowy zajęczy przysmak.
Nie ryzykuję więcej. Przesadziłam i teraz rosnie tuż przy tarasie - tutaj większa szansa, że uchronię ją przed żarłokiem Jeśli nie.... No to trudno

nie martw się, Liriope odbija tylko bardzo powoli będzie dobrze
Bogdzia 22:36, 29 maj 2012

Pwl napisał(a)

A tyle zostało po mojej ślicznej Liriope. Posadzona w ubiegłym roku dorodna kępa zasmakowała zającowi. Zjadł prawie wszystkie liście. Ku mojej radości zaczęła odbijać wiosną i pokazały się nowe liście. Za jakiś czas zniknęły. Widocznie to wyjątkowy zajęczy przysmak.
Nie ryzykuję więcej. Przesadziłam i teraz rosnie tuż przy tarasie - tutaj większa szansa, że uchronię ją przed żarłokiem Jeśli nie.... No to trudno

nie martw się, Liriope odbija tylko bardzo powoli będzie dobrze

A u mnie zimę przetrzymało a potem nagle uschło i już wyrzuciłam. moze trzeba było poczekac? Pozdrawiam Irciu.
monteverde 22:47, 29 maj 2012

marzena napisał(a)
anemony cudowne ( nie mam ich, trzeba nabyć ! ), czosnki piękne ( u mnie tez wreszcie zakwitły), no i w ogóle same pięknosci pokazujesz

Cześć Ircia, odpowiem Marzence, anemony u nas przemarzaja musiałabyś wykopywać

Irciu jaka to odmiana? ja mam odmianę anemona wieńcowego St. Brigid - kwiaty półpełne, wysokość do 30 cm, niebieskie, białe i fioletowe
EPODLAS 22:49, 29 maj 2012

Irenko, jaki cudny zawilec. A ja tak kocham zawilce. A ta hosta z białym środkiem to prawie pewne "undulata mediumvariegata" Mam taką samą. Jak wiesz jaki to zawilec, to napisz.
Celina 22:09, 30 maj 2012

monteverde napisał(a)

Cześć Ircia, odpowiem Marzence, anemony u nas przemarzaja musiałabyś wykopywać

Irciu jaka to odmiana? ja mam odmianę anemona wieńcowego St. Brigid - kwiaty półpełne, wysokość do 30 cm, niebieskie, białe i fioletowe

Witaj Irciu

tylko westchnę z zachwytu!! Piękny
arcobaleno 12:04, 31 maj 2012

Przecudne anemony! Ja czekam na swoje choć nie wiem czy w ogóle zakwitną
ircia 21:04, 01 cze 2012

Marzenko, Aniu, Celinko, Bożenko, Marto - mam różne kolory anemonów, ale te białe to moje ulubione. To odmiana The Bride