Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 22:10, 30 maj 2012

bociek napisał(a)

Irenka, nowy avatarek.. fiufiu

A hosta mnie powalila na kolana. Takiego giganta jak zyje nie widzialam

lubię zabawę, avatarek jest na chwilę
a hosta nie, rąbana siekireą, dzielona, ciągnięta, maltretowana....jak w filmie horror i żyję i znowu taka sama; to jest długowieczność

Widac hosta masochistka Skoro lubi przemoc

ha, ha,
Kasiu, że też ja tak w skrócie tego nie ujęłam czyli wśród roślin tez możemy znaleź masochistów, a ja to chyba sadystka, tak z siekierą na biedną roslinę!!!
Milka 22:12, 30 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Irenko dziękujęeeeee już robię miejsce dla hosty!!!!!!!
A ja swojej lawendy nie cięlam brutalnei wiosną, dam jej popalić w przyszlym roku!!!

Rób, tak około 1metr kwadratowy na początek
a lawendom zrób opieprz, co one sobie myślą, że życie to sielanka, do roboty
po kwitnieniu przytnij mocno, az do zdrewniałych części, wygladać będą okjopnie, ale pięknie odbiją
Mala_Mi 22:13, 30 maj 2012

irena_milek napisał(a)

Niektorym to dobrze, lezaczek, talerzyk z pysznosciami pod nosem, kwiatki pachna, echhhhhhhh

Pozdrawiam Irenko

Ach Kasiu, ty też masz niejedna wygodę u siebie a jakbyś była u mnie, dogodziłabym ci pysznościami
ale trzeba sobie dogadzać
siedzimy razem z mamą przy kompie

a tu zobaczcie moje giganty hosty, mama do porównania wielkości

Nie powiem nic już nic...bo jak doszłam do tego zdjecia to krzyknęłam tylko ......bardzo brzydko i na K.... aż M przylecia łzobaczyć co się stało........ noooooo takiej wypasionej hosty to ja z życiu nie widziałam...jakie sterydy Ty jej dajesz????
jotka 22:15, 30 maj 2012

irena_milek napisał(a)

a hosta nie, rąbana siekireą, dzielona, ciągnięta, maltretowana....jak w filmie horror i żyję i znowu taka sama; to jest długowieczność

ha, ha,
Kasiu, że też ja tak w skrócie tego nie ujęłam czyli wśród roślin tez możemy znaleź masochistów, a ja to chyba sadystka, tak z siekierą na biedną roslinę!!!

Nie Ty jedna z tą siekierą... U mnie tez M. nieźle musiał robić za "rębajłę", żeby podzielić moje ...

Biedna roślina?? a jak nie chciała po dobroci, to trza siłą

Siekiera - podstawowe narzędzie ogrodnika - wielbiciela host. Szpadle nie dają rady ...
Milka 22:17, 30 maj 2012

Konstancja30 napisał(a)

Irenko taka hosta sztuk kilka będzie idealna pod moja ścianę ... nie wiedziałam, że u nas są takie ... makro cudo ... piwonia niesamowita ... już a co dopiero jak pokaże się w pełni

Iza, jak się załapiesz na Dolny Sląsk to tak i pod twoja ściana beda rosły, nadziargałamm ich trochę tą siekeira wespół z M. głównie jego zasługa

nie wiem co mnie dziś podkusiło ... diabeł pewnie albo ryjący ze smiechu małż jak mu powiedziałam o planowanej eskapadzie ... tzn po wstępie "jadę na Dolny Śląsk " ... bo mnie Pszczółka Ewunia pouczyła, że to Dolny ... ten Śląsk rzekł bardzo konkretnie "yhm" ... normalne ... dopiero jak zdradziłam że najpierw jadę do Rzeszowa (no jeżeli Anna będzie jechała ) ... a z Rzeszowa do Wrocławia to się mi małż byłby prawie kopytkiem udusił ... zapytał czemu nie przez Kołobrzeg ? ... to mnie zaintrygowało ... no i sprawdziłam ... i tez się teraz dziwię, że tylko przez Rzeszów z Kilec do Wrocławia ... no bo przecież jeszcze Suwałki są ...

Iza, bezkonkurencyjna jesteś, ale małż... zaskakuje słów brak szykujcie się oboje, bo Dolny Slask jest niesamowity, pod każdym wzgledem; myslę, że sunia to wie, natura wszystko wyreguluje i skończy sie happy endem, oby tylko szczeniaki dobre domy dostały; gdyby nie moje 3 wzięłabym 1 na luksusowe zycie u mnie, czyli miłosc i pełna micha
Klamber 22:20, 30 maj 2012

Już nie mogę się doczekać, Jak Cię znam to będzie na pewno rewelacja, ostatnio zasypujesz nas niespotykanymi roślinami. Muszę wysłać Ci fotkę. Idę spać do jutra.
Milka 22:20, 30 maj 2012

jotka napisał(a)

ha, ha,

Nie Ty jedna z tą siekierą... U mnie tez M. nieźle musiał robić za "rębajłę", żeby podzielić moje ...

Biedna roślina?? a jak nie chciała po dobroci, to trza siłą

Siekiera - podstawowe narzędzie ogrodnika - wielbiciela host. Szpadle nie dają rady ...

A wiesz, ze to twoja rada była, aby siekierka zadziałać, to po waszych doświadczeniach, więc działaliśmy I wszystko dobrze się skończyło, tak jak jak mówiłaś, uf ale miałam cykora, oj miałam
Milka 22:23, 30 maj 2012

Klamber napisał(a)
Już nie mogę się doczekać, Jak Cię znam to będzie na pewno rewelacja, ostatnio zasypujesz nas niespotykanymi roślinami. Muszę wysłać Ci fotkę. Idę spać do jutra.

To do jutra
ja obżeram się chałwą, rozpoczęłam kolejne 5 kg, ale jem oszczędnie aby na dłużej było, bo znowu trzeba by było po nia lecieć
Wyślij foto, czekam, co to za niespodzianka?

Kolorowych snów
Milka 22:27, 30 maj 2012

asc napisał(a)

Niektorym to dobrze, lezaczek, talerzyk z pysznosciami pod nosem, kwiatki pachna, echhhhhhhh

Pozdrawiam Irenko

Ach Kasiu, ty też masz niejedna wygodę u siebie a jakbyś była u mnie, dogodziłabym ci pysznościami
ale trzeba sobie dogadzać
siedzimy razem z mamą przy kompie

a tu zobaczcie moje giganty hosty, mama do porównania wielkości

Nie powiem nic już nic...bo jak doszłam do tego zdjecia to krzyknęłam tylko ......bardzo brzydko i na K.... aż M przylecia łzobaczyć co się stało........ noooooo takiej wypasionej hosty to ja z życiu nie widziałam...jakie sterydy Ty jej dajesz????

żadnej!! i tu cię zaskoczę, ja też takiej nigdy nie widziałam, chyba nikt; cos chyba poprzedni właściciele w ziemi zakopali i może to jest to!, no ale w innych miejscach też?
no Anula, wiesz, że ja masz ode mnie i jeszcze Bożenka i Marzenka
i jak Konstancja blogerka dojedzie z małżem, to tez się załapie
Madzenka 22:27, 30 maj 2012

Konstancja30 napisał(a)

Irenko taka hosta sztuk kilka będzie idealna pod moja ścianę ... nie wiedziałam, że u nas są takie ... makro cudo ... piwonia niesamowita ... już a co dopiero jak pokaże się w pełni

Iza, jak się załapiesz na Dolny Sląsk to tak i pod twoja ściana beda rosły, nadziargałamm ich trochę tą siekeira wespół z M. głównie jego zasługa

nie wiem co mnie dziś podkusiło ... diabeł pewnie albo ryjący ze smiechu małż jak mu powiedziałam o planowanej eskapadzie ... tzn po wstępie "jadę na Dolny Śląsk " ... bo mnie Pszczółka Ewunia pouczyła, że to Dolny ... ten Śląsk rzekł bardzo konkretnie "yhm" ... normalne ... dopiero jak zdradziłam że najpierw jadę do Rzeszowa (no jeżeli Anna będzie jechała ) ... a z Rzeszowa do Wrocławia to się mi małż byłby prawie kopytkiem udusił ... zapytał czemu nie przez Kołobrzeg ? ... to mnie zaintrygowało ... no i sprawdziłam ... i tez się teraz dziwię, że tylko przez Rzeszów z Kilec do Wrocławia ... no bo przecież jeszcze Suwałki są ...

Oplułam monitor ze śmiechu
Dziwiłam się dlaczego Ty do Rzeszowa jedziesz ???? Ale myslalam, że sie w ten weekend z Anią umówiłaś....
Ale wiesz Hanusia z Koszalina może pociagiem do nas przyjedzie to Ty pojedź do Hani a potem z nią do nas