Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielony ... ogród 12:12, 12 maj 2012

Do góry
Bardzo lubię ten widok z pokoju gościnnego

W tym roku zrobiłam rabatę pod brzozami...posadziłam tam kilka kęp traw...i takie tam...zobaczymy co z tego będzie.

Nie chcąc zasłaniać tej "imponującej" rabaty przestawiłam ławeczki w inne miejsce...zobaczymy czy nie będą musiały wrócić na stare

U Oci ... 11:47, 12 maj 2012

Do góry
ocia79 napisał(a)
Sa i one.
Moje kule.
Jak na razie , bez otoczenia zieleni - ale jeszcze chwila i wyrosna.

Ocia kupiłam 4 szt. Wyglądaja świetnie. Dzięki za pomysł i namiary na sprzedawcę. Podobno sa takie w OBI (wg relacji mojego sąsiada) , trzeba zobaczyć czy takie same bo podobno poniżej 40 zł...
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:34, 12 maj 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Dzisiejsze zakupy

Zakupy miodzio i prosze o relacje co jest na tym zdjeciu. Jaka to odmiana laurowiśni (chyba że nie dowidzę ?) Gaja? T durze żółte to pęcherznica? A małe żółte półkule???
A to żółte duże i małe ???
Trzmielina japońska nawet u mnie nie wytrzymuje, moje w tym roku przechowywalam w oranżerii..... A aktulnie stanowią kompozyjcę z jednorocznymi w donicach. Nie ryzyku, zadołuj w donicach i jesli nie bedzie śniegu to je przechowaj w garażu.
Japońska o duzych liściach tez u mnie nie wyrrzymała mimo zabepieczania agrowłókniną, niestety polska zima to nie holenderska...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:33, 12 maj 2012

Do góry
mira68 napisał(a)
Irenko pięknie a wyspa berberysowa cudowna

wyspa to dom wróbli dlatego puszczam je tutaj bez cięcia
chyba przestało padać, zaraz wracam

lawendy na jednej z rabat, mam w kilku miejscach, bo je uwielbiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:30, 12 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Irenko ale u Ciebie egzotyka!!!!
Kawał ciężkiej roboty odwaliliście a nasadzenia z rh, bukszpnami, hostami, hortensjami i magnolią miodzio. Jak to wszystko podrośnie to jak w ogrodzie btanicznym będzie

czekam na to; pewne rzeczy niebawem zobaczę koło bukszpanów i miłorzębów zakwitną róże Chopin i hortensje, pomieszane trawami Miłka okazała; ale wcześniej czeka mnie tam plewienie i M. musi przyciąć swoje bukszpany; mocno urosły i mógłby nadać im kształt!

ściana południowa zaraz będzie kolorowa, jaśminowce i żylistki w pogotowiu!

paulownia ma juz liście, przeżyła zimę, a właściwie te anomalie

i zbliżenie; fajne liście i kora pnia
Rododendronowy ogród. 11:15, 12 maj 2012

Do góry
Bogdziu, to za bajkę o kosach Nie wiem, jaki to ptak, może młody kos?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:12, 12 maj 2012

Do góry
No proszę, a jak sprzedają takie rośliny, to nic na ten temat nie ma! jakoś go poprowadzę nisko, tak samo robię z czerwonym, bo inaczej buja jak chce

ambrowiec w zbliżeniu, podoba mi się to drzewo; ale jesteśmy masochiści, sami sobie dostarczamy coraz większej roboty z liśćmi!!

Ogród pełen motyli...... 11:05, 12 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Maj rozszalał się bzami.

Cudowne, nic tylko siedzieć i wąchać!!!!

To ten, mój ulubiony kolor!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:01, 12 maj 2012

Do góry
marzena napisał(a)
a ja umieściłam 3 hortensje pnące na murze domu, w tamtym roku... pną sie nieźle, ale będe kontrolować...

Marzenko, kontroluj ją, ona ma takie mocne gałęzie jak wisteria moja wisteria pnie się po solidnym słupie z podkładu kolejowego, a hortensja po betonowym energetycznym

a tu niespodzianka, młoda hosta ma kwiat

liście magnolii parasolowatej, czekam na kwiaty, na razie nic nie widzę, może to będą te magnolie, które nie będą przemarzać; straciłam kolejną Nigrę

indygowiec Kiriłowa prawie kwitnie

posadzony 10 maja buk czerwony fastigiata; dołem odrasta dereń biały, który wycięliśmy, cóż, nie daje się zniszczyć, będę przycinam nisko w poduchę
Ogród pełen motyli...... 10:55, 12 maj 2012

Do góry
leonia_pawlik napisał(a)

Maj rozszalał się bzami.

Cudowne, nic tylko siedzieć i wąchać!!!!
Bajki przyrodnicze 10:52, 12 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuję Bogdziu, jesteś wielka

Danusiu to Ty jestes głównym autorem i inspiratorem i dla Ciebie oklaski bo nie jest łatwo zrobic tak doskonałą serię zdjęc.

Ogród pełen motyli...... 10:50, 12 maj 2012

Do góry
leonia_pawlik napisał(a)

I skromny czosnek ozdobny........

Zakwitł po dwóch latach. Już o nim zapomniałam, a tu taka niespodzianka!

Na razie jest skromny, ale jak się otworzy - już nie będzie taki skromny
ogrodoweimpresjejolki 10:48, 12 maj 2012

Do góry

Jolu, jest piękna. U mnie już nie ma lewizji - wypadły niestety, ale pamiętam jak pan w szkółce sugerował, żeby posadzić je lekko pod skosem, bo korzonki nie lubią nadmiaru wody - może i Tobie taka rada się przyda
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:48, 12 maj 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Irenko czy przeczytałaś juz u mnie w wątku, ze przyznałam Ci dziś złoty medal za aktywność!!!!!?

A to się faktycznie należy również zauważyłam

dzięki lubię chodzić w gości, to i po wątkach biegam, moszczę się w gościach wirtualnie
i trochę jak Ania mówi pisma obrazkowego: ogród powoli nabiera nowego kształtu, ale się zmienił zwłaszcza strona od miłorzębów

wyspa berberysowa, coraz potężniejsza

hosty w nowym miejscu przyjęły się dobrze; ta rabata będzie miała docelowo inny wygląd jak wszystko podrośnie, bo jest tu magnolia, róże, bluszcz, rh, hosty i, hortensje i piwonie drzewiaste, na razie najstarszy jest bluszcz i róże

wczoraj posadzony ambrowiec amerykański; muszę zapisać, bo potem się nie pamięta
trawa powoli sie regeneruje

Sosnowo 10:43, 12 maj 2012

Do góry
A teraz może coś w bieli

tawuła van houtte'a
ogrodoweimpresjejolki 10:43, 12 maj 2012

Do góry
Dla Ani "na cito" moja lewizja

potem pokażę jak wyglada w gruncie
Sosnowo 10:40, 12 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Widoki są zdecydowanie ładniejsze, a i powiem, że Twoje morelowe kompozycje z żółtym - boskie. Odkrywam na nowo te kolory.

Witaj Danusiu No właśnie, każdy z nas ma swoje ulubione kolory i ja też preferuję biel i fiolet - unikam czerwieni i żółci - do morelowych tulipanów długo się przekonywałam, ale teraz z każdym dniem podobaja mi się coraz bardziej.
A azalie w pomarańczu też potrafią zachwycić

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:36, 12 maj 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Też się cieszę że Hania otrzymała nowe roślinki. Niech zdrowo rosną .

Tego im i Hani życzę

ach te kaliny...

i moje rh szaleją kwitną aż miło!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:35, 12 maj 2012

Do góry
Wiem Haniu, że na działce są ograniczenia, ale i tak warto ją mieć dusza ci śpiewa jak rośliny rosną u mnie kalina też później kwitła, w tym roku jakoś wcześniej; leje strasznie i na razie nie ma szans na sadzenie, a rośliny 3 dni czekają!!

i kolejne rh, cud nad Wisłą, że i u mnie kwitną!

zaraz cały szpaler w kwieciu będzie
Ogródkowy chaos u monitki 10:32, 12 maj 2012

Do góry
A ja bym tam dała 2 trzmielinki zielono-żółte na pniu Ładnie się odbiją od sciany domu

a może tak?
Śliwa wiśniowa pissardi lub nigra szczepiona na pniu, pod spodem kulkowo z tawuły golden princess i trawy (miskanty mniejsze?)
Minus taki, że wczesną wiosną będzie lysawo, dopoki nie ruszą tawuły...no ale zdecydownie mnijeszy koszt kulek tawulowych niż cisowych badź bukszpanowych....ale to taka luźna propozycja

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies