Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 22:28, 03 mar 2012

Do góry
hania napisał(a)
bardzo Ci dziękuję lubię białe lilie a ta jest piękna
...i pięknie pachnie, szczególnie wieczorem mam ją posadzoną przy ganeczku to często kolo niej przechodzę i wącham ..

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 22:23, 03 mar 2012

Do góry
wjazd i wejście do domu;
Rajski ogród Ani 22:23, 03 mar 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
Gosia, naucz swojego M gotować to będziesz miała czas na ogród!
ale faktycznie "z doskoku" trudno ogarnąć .... ja np. wychodzę do ogrodu jak rozmawiam przez tel i w międzyczasie skubię chwasty - dzięki temu ich nie mam, bo taki miedzyczas też jest ważny!

sorry Aniu
Tak Anula wszystko jest ważne i rozmowy i pielenie i odpoczynek, ja swojego M już nie nauczę gotować, ale na dobrą kawę z jego rąk zawsze mogę liczyć i to też jest ważne nie mam jeszcze wiosenki u siebie to wstawiam ubiegłoroczne lato

Rododendronowy ogród. 22:18, 03 mar 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Witaj Bożenko, gratuluję i dzięki za wspaniałą lekcję zoologii na temat ptaszków. Pozdrawiam

Aldonko,bardzo dziękuję i za gratulacje i za piękne śnieżyce, które zawsze chciałam miec niestety udało mi się kupic je tylko dwa razy , w pierwszym roku kwitły, a potem albo wymarzały albo je coś zjadało. Takie kwiaty to jedno z moich niespełnionych marzeń, więc bardzo Ci dziękuję.

A ja właśnie szukam cebulek śnieżyc i jakoś nie mogę trafić. A są śliczne! Podobno nie nadają się do przechowywania, dlatego są tak trudno dostępne. Tak słyszałam.
Rajski ogród Ani 22:15, 03 mar 2012

Do góry
hania napisał(a)
Witaj Aniu,piękną lilię u Ciebie podpatrzyłam białą,..jak się nazywa?
Dzięki Haniu, że wpadłaś do mnie ta lilia nazywa się CASABLANCA

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:14, 03 mar 2012

Do góry
Sebku, pędzisz z tymi setkami jak szalony
Proszę - kwiatek ode mnie

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 22:13, 03 mar 2012

Do góry
Zdjęcie od wschodu, widać całą część ogrodu do realizacji.

niezupełnie, śliwa w zarysie , dalej są bukszpany i cyprys ogromny, zdjęcia aktualnie nie posiadam, poszperam, jutro wgram
Rajski ogród Ani 22:11, 03 mar 2012

Do góry

Mój kawałek raju 22:01, 03 mar 2012

Do góry
no wiosna, wiosna tylko obawiam się maja pamiętacie jak kwitnące rośliny, tulipany serduszka i inne się przykrywało? jedno zdjęcie wystarczy,żeby licha nie przyganiaćwidać pod włókniną kwitnące tulipany, hiacynty, ech oby nie
Haniu ja nigdy nie mam gorączki tylko osłabienie u mnie w ogrodzie gdzie słonko bardziej dogrzewa roślinki są wyższe a niektóre jak widać kwitną u Ciebie też będą już czekam na te różaneczniki i azalie
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 21:53, 03 mar 2012

Do góry
Przy werandzie, wejściu do domu
Sliwa została znacznie uporządkowana, po drugiej stronie widać małe serby,przed nimi biały bez, grujecznik poczekalnia roślin oraz drzewko bzu do wykopania.
Między ogrodami ... 21:52, 03 mar 2012

Do góry
Moniko Podporę kupiłam w sklepie ogrodniczym ,ale myślę ,że domorosły zdolny "złota rączka"
zrobiłby takie coś z łatwością . Ja kupiłam ją z myślą o Piwoniach ,ale zupełnie nie było widać tych wywijasów pod piwoniami ... A więc stała się tylko ozdobą bez funkcji podpierania

Dorotko Jak się cieszę ,że tu jesteś! Powiem Ci ,ze tak chciałam przeczytać wszystkie
części Twojego ogrodu. Zdążyłam w całości przeczytać pierwszą -ogród masz taki piękny!

Danusiu A czy ten Tytoń jakoś się nazywa? Ja kupiłam sadzonkę na takich wiosennych
targach w naszej okolicy. A wiewiórka wcina czereśnie

Gorzatko Ale się schował ten Tytoń. A fioletowe bardzo ładne -jednoroczne?
Dzisiaj dostałam liścik z różnymi nasionami m.in. orliki (nigdy ich nie miałam), Perowskia (eksperyment),
parzydło miniaturowe, mix dzwonków , jarzmianka ciemno różowa.
Będę siać!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Taki drobnokwiatowy powojnik mam (obecnie rośnie na strychu...
Czy ktoś z Was zna jego nazwę
?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:52, 03 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

fajnie widać światło przechodzące przez tujki
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 21:48, 03 mar 2012

Do góry
Witam wszystkich kochających ogrody , z wyboru lub konieczności, całą społeczność ogrodowiskową.

Czytam wątki już od kilku miesięcy, lektura ponad wszystko, podglądam, uczę się i im więcej wgłębiam się w tematy ogrodowe, uświadamiam sobie jak nikła jest moja wiedza w tym temacie. Jednocześnie czuję się tak jakbyście byli moimi znajomymi już od dawna, Sylla, Bogdzia, Badara, Hanka, Sebek, Anula, Hrabia i wiele innych osób nie zapominając o najważniejszej, zawsze życzliwej Danusi.

Ogród posiadam prawie od zawsze, jest to miejsce w którym mieszkam od 8 roku życia, no może kiedyś był rodziców. Z forum czerpię inspiracje, wiedzę i zapał do ciągłej zmiany stanu ogrodu, widzę popełniane błędy w jego tworzeniu, które staram się redukować a to powoduje, że ciągle przesadzam.
Pracą ogrodową zajmuję się sama, w końcu z nadzieją i dużą dozą nieśmiałości postanowiłam się ujawnić.

Mój ogród ulega gruntownej modyfikacji od 4 lat, kiedy to stare drzewa zostały wykarczowane, teren wyrównany, zasiana nowa trawa i kolejno zakładam nowe rabaty. Aktualnie rozpracowuję część ogrodu z prawej strony domu, tak bardzo chciałabym mieć tak pięknie jak nasi forumowicze. Ogród to moja radość i moje zielone oczy. Postaram się pokazać co jest do zrobienia, jest to teren ok, 30 m x 12m. Niektóre drzewa i krzewy zostawiłam: ogromne 30 letnie bukszpany, śliwę, 2 cyprysy, jałowca z którego planuję zrobić bonsai.

Miejsce przed wejściem do domu, najbliżej bramy.W tym miejscu ma być bonsai, lub coś innego ?
Mój kawałek raju 21:40, 03 mar 2012

Do góry
róże w różnym stopniu rozwoju, niektóre do kopczyków przemarzły , bo nie były okryte, a inne

to białe na listkach to kreda ogrodnicza, została po roztopach, była na śniegu no narcyzy tez wychodzą

a teraz w domku

Mój mały raj na ziemi :) 21:39, 03 mar 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
mam pytanie, czy ta trawka to jest niedźwiedzie futro?
mam ją 2 lata , jest fajną poduchą o ostrych dość trawkach

Wydaje się , że tak .....
Mój mały raj na ziemi :) 21:38, 03 mar 2012

Do góry
mam pytanie, czy ta trawka to jest niedźwiedzie futro?
mam ją 2 lata , jest fajną poduchą o ostrych dość trawkach
Dwa światy 21:36, 03 mar 2012

Do góry
Dziękuję Bietko, cieszę się że mogłaś się inspirować moimi storczykami
Magus również dziękuje.

w oczekiwaniu za wiosennymi kwiatami
Zielony Punkt - ogród Finki 21:36, 03 mar 2012

Do góry
A tak dziś u nas było. Piękny dzień...spędziłam w ogrodzie ponad 6 godzin...i piliśmy już drugą kawę na naszej ławeczce. Pierwsza była tydzień temu, ale na tarasie, a dziś wynieśliśmy ławeczkę do ogrodu. Brak zdjęcia z kawą...

Oczar wirginijski 'Arnold Promise' i Świerk serbski 'Bruns' odmiana o zwisających gałęziach

Na górze od lewej Cyprysik tępołuskowy 'Tsatsumi Gold' i dalej Cyprysik groszkowy 'Sungold', po prawej stronie 3 Świerki białe 'Piccolo'

Na pierwszym planie Sosna górska 'Zundert'

Pięknie przebarwiony wrzos (nie pamiętam odmiany)

Jest dużo do zrobienia, ufff...

Znów Oczar oświetlony słońcem i Sosna 'Wintergold' na nodze a pod nią płożące przebarwiające się na czerwono wrzosy

Ławka w ogrodzie 21:28, 03 mar 2012

Do góry
No to ja jeszcze dorzucę dwie ciekawe ławeczki z naszego parku

i taka:

Rajski ogród Ani 21:27, 03 mar 2012

Do góry
floksy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies