Dziękuję Wam za odwiedziny i miłe słowa

rabata prawie skończona, zdjęcia pokażę później, bo córcia śpi i nie mogę wyskoczyć na działkę, jak wstanie to podjadę

Starałam się ją wykonać wg założeń projektu Danusi, który mi narysowała (pokazywałam w moim wątku), ale nie do końca - NARAZIE - zrealizowałam ten projekt z różnych powodów np.
- purpurowe drzewko jakie chciałam - śliwa wiśniowa Nigra wysoko szczepiona - jest nieosiągalna bo albo wszystko wyjechało na Wschód albo wymarzło, muszę poczekać jak będzie dostępna...
- narazie nie zrobię również żwirowej łezki, w której powinny być bukszpany - zrobię to już po budowie, a może zrobię tam kółko żwirowe

) kiedyś zobaczymy
- trawniczek wykonany i pielęgnowany przez mojego M.

trochę udało mi się wynegocjować i wyciąć pod nasadzenia, ale nie tyle ile potrzebowałam

z drugiej strony mamy obecnie tak niewielki trawniczek, że wycięcie połowy spowoduje, że nie będzie gdzie stołu nawet rozłożyć

poszliśmy na kompromis

)
Reasumując, wszystko co miało być na rabacie jest (z wyjątkiem Nigry) czyli w tle świerki, potem hortensje i trawy a przodem bukszpany

tylko bukszpany są trochę bliżej hortensji niż miały być, ale narazie inaczej być nie może

oj będę kiedyś przesadzać

)) żurawki dodałam, oczywiście wiadomo od kogo czerpałam inspirację

a trawki na froncie to już takie tam...

) po lewej stronie trawek są jeszcze konwalniki - a w zasadzie ich reanimacja po zimie

jak przeżyją to fajnie, a jak nie to się pożegnamy

) -
Justi - wszystkie są z ubiegłego roku i były spore, po zimie trochę ucierpiały, ale się regenerują

reszta też podrosła od ubiegłego roku

taki mam cel, że jak się skończy budowa - pewnie nie szybko

to będzie trochę roślin do obsadzania
Marzena - dziękuję za miłe słowa

mam nadzieję, że moja nauka nie pójdzie w las i finał tej rabaty będzie ładny
Aniu - żurawek nie dzieliłam w ogóle, choć wcześniej miałam taki zamiar, bo po tej zimie te Citronelki i Lime dość osłabione są, a latem 2011 były dorodne. No nic, podzielę je za rok, jak zima będzie łaskawa