Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Milka 12:07, 24 maj 2012

I popatrz tylko, dziewczyny mówiły, że latem forum trochę śpi, a to nieprawda! też już nie ogarniam, ani forum, ani ogrodu
pozdrawiam i miłego dzionka ja z utęsknieniem czekam na deszcz!!!
KasiaWB 15:23, 24 maj 2012

latem forum żyje, szczególnie wieczorami lub w dni robocze
również miłego dnia i deszczyku życzę
bociek 20:33, 24 maj 2012

KasiaWB napisał(a)

A tu powstająca nowa rabata.... jeszcze nie skończona, efektu też nie ma, ale latem powinno być ok )

Jak to efektu nie ma??? Kasiu, jest efekt, jest Niezle kulki Ze o zurawkach nie wspomne
Ja nie wiem jak Wy robicie, ze te zurawki u Was rosna
justi 23:34, 25 maj 2012

Rzeczywiście żuraweczki ładne, śliczna wstęga z nich wyszła. Jak skończysz budowę, to będą już rozrośnięte - super okazy z Twoich roślin, to duży plus
marzena 01:04, 26 maj 2012

Kasiu bardzo ładna rabata powstaje kształty/formy roślin i kolory bardzo udane
monteverde 01:55, 26 maj 2012

Pewnie ,że ładna, a żurawki sama dzieliłaś?
KasiaWB 18:10, 26 maj 2012

Dziękuję Wam za odwiedziny i miłe słowa rabata prawie skończona, zdjęcia pokażę później, bo córcia śpi i nie mogę wyskoczyć na działkę, jak wstanie to podjadę
Starałam się ją wykonać wg założeń projektu Danusi, który mi narysowała (pokazywałam w moim wątku), ale nie do końca - NARAZIE - zrealizowałam ten projekt z różnych powodów np.
- purpurowe drzewko jakie chciałam - śliwa wiśniowa Nigra wysoko szczepiona - jest nieosiągalna bo albo wszystko wyjechało na Wschód albo wymarzło, muszę poczekać jak będzie dostępna...
- narazie nie zrobię również żwirowej łezki, w której powinny być bukszpany - zrobię to już po budowie, a może zrobię tam kółko żwirowe ) kiedyś zobaczymy
- trawniczek wykonany i pielęgnowany przez mojego M. trochę udało mi się wynegocjować i wyciąć pod nasadzenia, ale nie tyle ile potrzebowałam z drugiej strony mamy obecnie tak niewielki trawniczek, że wycięcie połowy spowoduje, że nie będzie gdzie stołu nawet rozłożyć poszliśmy na kompromis )

Reasumując, wszystko co miało być na rabacie jest (z wyjątkiem Nigry) czyli w tle świerki, potem hortensje i trawy a przodem bukszpany tylko bukszpany są trochę bliżej hortensji niż miały być, ale narazie inaczej być nie może oj będę kiedyś przesadzać )) żurawki dodałam, oczywiście wiadomo od kogo czerpałam inspirację a trawki na froncie to już takie tam... ) po lewej stronie trawek są jeszcze konwalniki - a w zasadzie ich reanimacja po zimie jak przeżyją to fajnie, a jak nie to się pożegnamy ) -

Justi - wszystkie są z ubiegłego roku i były spore, po zimie trochę ucierpiały, ale się regenerują reszta też podrosła od ubiegłego roku taki mam cel, że jak się skończy budowa - pewnie nie szybko to będzie trochę roślin do obsadzania

Marzena - dziękuję za miłe słowa mam nadzieję, że moja nauka nie pójdzie w las i finał tej rabaty będzie ładny

Aniu - żurawek nie dzieliłam w ogóle, choć wcześniej miałam taki zamiar, bo po tej zimie te Citronelki i Lime dość osłabione są, a latem 2011 były dorodne. No nic, podzielę je za rok, jak zima będzie łaskawa

Linka 20:20, 26 maj 2012

Ślicznie Kasiu, ślicznie

Wiesz, strasznie podoba mi się takie ułożenie roślin na tabacie i u siebie tez mam takie plany z pewnymi różnicami, ............. zamiast świerków mam Szmaragdy i żurawki będa bordowe ............ motam sie już miesiąc nad trawami, bo po pierwsze nie wiem jakie a po drugie nie wiem gdzie tzn przed hortensjami czy za, chyba dam za i myślę o Gracilimusie chociaż zakupiłam Morning

KasiaWB 21:10, 26 maj 2012

Linka napisał(a)
Ślicznie Kasiu, ślicznie

Wiesz, strasznie podoba mi się takie ułożenie roślin na tabacie i u siebie tez mam takie plany z pewnymi różnicami, ............. zamiast świerków mam Szmaragdy i żurawki będa bordowe ............ motam sie już miesiąc nad trawami, bo po pierwsze nie wiem jakie a po drugie nie wiem gdzie tzn przed hortensjami czy za, chyba dam za i myślę o Gracilimusie chociaż zakupiłam Morning

Cześć Agata
w tym jednym miejscu mam świerki, bo za płotem będą szeregowce, a z tej strony będę miała m.in. część tarasu dalej mam Smaragdy świerki będą w jeszcze jednym miejscu, ale to przyszłość Bordowe żurawki też są piękne ja mam miskany Morning Light bo.... innych nie było a miał być "Variegata". Jak go dostanę to przesadzę Morining Light jest niższy i mam je posadzone obok hortensji a jednego bardziej z przodu
zaraz zobaczysz bo będę wklejać zdjęcia
KasiaWB 21:25, 26 maj 2012

Będzie teraz nowa rabata - przed i po )

2010

2011 wiosna

2011 lato