Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

ell 14:06, 24 maj 2012

Dziewczyny, a te róże kupiłyście w doniczkach? czy z gołym korzenie?
Milka 14:18, 24 maj 2012

moje były w doniczkach; z innej firmy brałam, to idą super i już mają pąki, a były bez donic!
Mala_Mi 16:50, 24 maj 2012

Przerwa w pracy..... na jedzenie i Ogrodowisko....
Milka 16:55, 24 maj 2012

No tylko nie mów, że sama to zjesz!
a ja dzis do synusia na urodziny i tez pyszności zjem, w tym mój ulubiony tort węgierski
Mala_Mi 17:07, 24 maj 2012

Zjadłam 3/8 z jednej....moje chłopaki nie wierzyły, że dam radę Ale chyba się już nie podniosę..to są BiG Mega Pizze.......
U mnie zaczęło podlewać ogródek..automatycznie.. Nadeszłą burza , pogrzmiało i ani kropli...a teraz z prawie czystego nieba - jak z węża strażackiego.......
W południe M mnie woła..i mówi ..chodz..nasz przychówek uczy dzieci latać... a w SPA siedzi 6 szpaków....
Faktycznie rejwach jak na przerwie w szkole tysiącelcia..... wszelkiej maści ptaki uczą swoje latać... niestety szła sąsiadka i je wystraszyła... wiec na fotce tylko takie niedobitki.... Foto robione zwykłą kamerą-idioten.... z ręki.. jak spokojnie to daja się podejsć całkiem blisko.... stoję max 2 metry od ptaków..widać po przęsłąch ogrodzenia..

Pooglądałm ptaki...i pooglądałąm kolejną piękna zurawkę...któą te p...one pędraki opitoliły z korzeni.... piszą w necie, że na to nei ma żadnego środka bo dranie się potraią same zdezyk....coś tam z trucizny,,, ręce opadają..... zauważyłąm że zaczyna więdnąć..wzięłam w garść i wyszła...a w środku jeden drań majowy i 8 robali..... chrząszcz uciekł..ale pędraki gołymi łapami załątwiłam...wnerwiona na maksa.......... nawet nie zdążyłam złapać obrzydzenia....
Milka 17:11, 24 maj 2012

To masz spust!! pewnie z 5 kg więcej na wadze, ale przy twojej super figurze to nie problem;
ptaszki cudownie uwiecznione; no a dranie morduj, bo ci wszystko zeżrą, a tak ciekawa żurawka!!!
skutecznych wyników zatem, w wojnie z robalami
Mala_Mi 17:27, 24 maj 2012

Koniec przerwy .... niestety na tej wojnie ja przegrywam.... Ale chociaż jestem mała..... ale wielka duchem i zadziornością..... do upadłego......
weronika77 20:11, 24 maj 2012

asc napisał(a)
wszelkiej maści ptaki uczą swoje latać... niestety szła sąsiadka i je wystraszyła... wiec na fotce tylko takie niedobitki....

Niewiniątka... super zdjęcie.
agniecha973 20:17, 24 maj 2012

Aniu, moje psy bardzo chętnie zjadają pędraki. Najpierw się krzywiłam, ale teraz już mnie nie rusza, jak znajdę to wołam i po sprawie

Jest na pewno na nie jakiś środek, bo mój teść sypał na polu przed sadzeniem ziemniaków, bo wygryzały dziury i nie nadawały się na sprzedaż. Pomogło. Nie znam nazwy.
Mala_Mi 22:55, 24 maj 2012

agniecha973 napisał(a)
Aniu, moje psy bardzo chętnie zjadają pędraki. Najpierw się krzywiłam, ale teraz już mnie nie rusza, jak znajdę to wołam i po sprawie

Jest na pewno na nie jakiś środek, bo mój teść sypał na polu przed sadzeniem ziemniaków, bo wygryzały dziury i nie nadawały się na sprzedaż. Pomogło. Nie znam nazwy.

Jest środek i sotsuje się go przed sadzeniem..... ale nigdzie nie piszą, czy można po posadzeniu..raczej wszędzie piszą że tylko jakiś larwen można zastosować...... czyli nicienie, albo jakieś inne robactwo co je zniszczy..... Ten rok jakiś upiorny jeżeli idzie o robale... mrówek zatrzęsienie, mszyce żrą to czego nigdy nawet nie chciały powąchać, róże opanowane przez jakieś cóś, sosny przez inne cóś, ślimaków więcej niż zwykle..... owocówki i wiąz przez szpeciele...... Ptaków też ileś razy więcej niż zwykle, a robaków też.... te ptaszyska faktycznie tylko siedzą u mnie na SPA, a pracować im się nie chce...... Mi też się nei che, ale musze..wiec uciekam do pracy....grrrr Jak skończę to śpie 24 godziny...