Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:51, 04 lis 2011

Do góry
Głowa do góry! Na wiosnę zaczniesz ustawiać roślinki i zobaczysz jak będzie Ci miło, że sama to wszystko zrobiłaś A projekt jest extra...już się nie mogę doczekać zdjęć A jak już nic nie pomaga to popatrz na mój ogródek)) od razu będzie ci lepiej) Bo tylko już czekasz do wiosny a ja w polu
ps. misie lubią pomagać w ogrodzie mamie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:42, 04 lis 2011

Do góry
A ja wiem jak na to zaradzić

Trzeba kupić rośliny, poustawiać je tak, jak wg projektu ale nie sadzić. Chodzić koło tego, patrzeć z okien, poprzyglądać się, poprzestawiać i dopiero wtedy sadzić.

I uśmiech na Twojej buzi zagości Już to widzę. Tak robiłam swój ogród. Projekt był dwa razy robiony a i tak wyszło inaczej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:32, 03 lis 2011

Do góry
Malkul, no cos Ty. Przeciez idzie Ci wspaniale, Szefowa chwali projekt i nie moze sie doczekac realizacji. Smutasy wygon, usmiech na pyszczek i do przodu!!! Nie daj sie chandrze. Glowa do gory!!! Jest super!!!
A malucha przytul mocno

Cieple pozdrowka

Ogród zmyślony 17:45, 02 lis 2011

Do góry
Kaisia napisał(a)
W takim razie czekamy na projekt ogrodu.
Akwarium przy chwilce czasu też pstryknij zdjęcie. Typowo roślinne piękne, ale bardzo pracochłonne niestety.
U mnie żadne rośliny przy pyszczkach się nie utrzymują, a szkoda lubię je w akwarium.

Kasiu to jest tak, że jak już się człowiek nauczy jak utrzymywać równowagę w zbiorniku, to już bez względu na to co posadzi w akwarium to rośnie i cieszy.
My testowaliśmy zwartkę(kryptokorynę) z pyszczakami. Rosła wielka i piękna, trzeba było ją co chwila wydzierać. Dodatkowo stanowiła dobrą kryjówkę dla narybku.
O, szukając zdjęć pyśków znalazłam zdjęcie jak jeszcze klony żyły

a tu pysie ze zwartką

a tu już akwarium obecne

Ja też zaczynam:) 15:23, 02 lis 2011

Do góry
Lenko, do wiosny będziesz miała super projekt. Szkoda, że to tak długo jeszcze.
Ogród zmyślony 21:46, 01 lis 2011

Do góry
W takim razie czekamy na projekt ogrodu.
Akwarium przy chwilce czasu też pstryknij zdjęcie. Typowo roślinne piękne, ale bardzo pracochłonne niestety.
U mnie żadne rośliny przy pyszczkach się nie utrzymują, a szkoda lubię je w akwarium.
Ogród Dominiki 07:29, 01 lis 2011

Do góry
Kaisia napisał(a)
Dominiko trafiłam do Twojego ogrodu wczoraj, nie mogłam go opuścić tak mi się spodobało.
Dziś musiałam ponownie zagościć.
U Ciebie jest cudownie, widać dbałość o szczegół i wielką estetykę, dla mnie wzór.
Wiem, ze projekt i początkowy dobór roślin był kogoś innego , ale teraz tam jest Twoje serce i praca własnych rąk. Myślę, ze gdyby nie Twoje pomysły i nasadzenia ogród nie miałby duszy, a tak jest bajeczny.
Twój ogród ma trzy lata a wygląda na co najmniej 5. Wiem o czym piszę bo sama mam ogród trzyletni, tylko ze ja nie sadziłam wszystkich roślin wtedy dosadzam je na bieżąco i dlatego niestety widać wielką różnice.
Zresztą też miałaś dużo większe rośliny na początku i to jest bardzo fajne.
Będę zaglądać tutaj bardzo często wiem to. Wiesz, że tulipany wszystkie które masz u siebie, też są u mnie (niektóre zakup tegoroczny też w dużych ilościach). Wiosną będzie super.

Witaj Kasiu W Twoim pięknym ogródku bywam, ale jako "Niewidzialna Stopa" Cieszę się, że mnie znalazłaś i że mamy podobny "tulipanowy gust".Zapraszam Cię serdecznie, zaglądaj. Na razie nic nowego nie wrzucam, ale mam wielkie plany na ten tydzień
Ogród zmyślony 21:48, 31 paź 2011

Do góry
projekt ogrodu - "Moje ogrodowe wnętrze " a tam śmiejcie się
Ogród zmyślony 21:31, 31 paź 2011

Do góry
Ja mam marketing

Projekt koncepcyjny ogrodu Lawendowa nutka
Ogród Dominiki 12:36, 31 paź 2011

Do góry
Dominiko trafiłam do Twojego ogrodu wczoraj, nie mogłam go opuścić tak mi się spodobało.
Dziś musiałam ponownie zagościć.
U Ciebie jest cudownie, widać dbałość o szczegół i wielką estetykę, dla mnie wzór.
Wiem, ze projekt i początkowy dobór roślin był kogoś innego , ale teraz tam jest Twoje serce i praca własnych rąk. Myślę, ze gdyby nie Twoje pomysły i nasadzenia ogród nie miałby duszy, a tak jest bajeczny.
Twój ogród ma trzy lata a wygląda na co najmniej 5. Wiem o czym piszę bo sama mam ogród trzyletni, tylko ze ja nie sadziłam wszystkich roślin wtedy dosadzam je na bieżąco i dlatego niestety widać wielką różnice.
Zresztą też miałaś dużo większe rośliny na początku i to jest bardzo fajne.
Będę zaglądać tutaj bardzo często wiem to. Wiesz, że tulipany wszystkie które masz u siebie, też są u mnie (niektóre zakup tegoroczny też w dużych ilościach). Wiosną będzie super.
Jak stworzyć ogród na 3000m2 pola 22:18, 30 paź 2011

Do góry
Dzięki Danusiu, że mnie zmobilizowałaś do pisania na forum
Bo chociaż ostatnio nie pisałam to cały czas jestem częstym gościem na forum
Ostatnio coraz bardziej przekonuję się, że moje planowanie w skali „makro” na nic się nie zdaje (co można będzie zobaczyć porównując wcześniejszy „projekt” z nasadzeniami ). Do tej pory nawet nie zdawałam sobie sprawy, że zaplanowanie wszystkiego od A do Z jest takie trudne.
Poniżej nowe rośliny, które pojawiły się u nas na działce
Na rabatce od strony tarasu pojawiło się 7 serbskich świerków (miały rosnąc w rządku ale podczas sadzenia zmiana koncepcji i wyszło w lekkim nieładzie) – pomiędzy świerkami będą hortensje i trawy (nawet nie mam co ukrywać inspiracji „ogrodem z lustrem” )

Kawałek dalej rośnie tulipanowiec oraz pomiędzy brzózkami dwie śliwy pissardi (nie wiem co nam strzeliło do głowy jak je kupowaliśmy a później dwa dni zastanawialiśmy się gdzie je posadzić – a nawet wcześniej nie pomyślałam żeby takie śliwy kupować)

Od strony ogrodzenia wsadziliśmy brzozy pożyteczne, trzmieliny pospolite, białe derenie (na zdjęciu wszystko kiepsko widać bo już są bezlistne) i świerki koreańskie

A teraz przechodząc do planowania w skali „mikro”, które może lepiej mi wyjdzie. Plan pierwszej rabatki przy schodach – miejsce od północy, praktycznie cały czas zacienione więc starałam się wybrać rośliny jak najbardziej cieniolubne, chociaż obawiam się czy żurawki tam wytrzymają.
Projektanci ogrodów 17:50, 30 paź 2011

Do góry
według mnie to najlepsza firma w Polsce - jakbym miał mieć robiony projekt nie wybrał bym nikogo innego

strona tutaj
Ogród Magdalenka 22:00, 29 paź 2011

Do góry
Danusiu - tu jest projekt - jest tam drzewo jakieś

[/
Ogród Magdalenka 21:59, 29 paź 2011

Do góry
Danusiu mam poprawiony projekt tej części ... tam mamy przejście na ścieżkę, którą nikt nie chodzi i nie jest zagospodarowana przez nikogo. Mamy pomysł , żeby to wykorzystać albo na mały damek z narzędziami albo na drewutnie , żeby móc sezonować drewno do kominka, bo ciężko jest kupić uczciwie sezonowane drewno...dlatego nie chciałam tam sadzić roślin tak jak było w pierwszej wersji ...chce poczekać na wiosnę i coś zrobić w tym kącie... tylko raczej nie będę sadzić drzewa bo u nas kiepsko rosną przez bardzo wysoki poziom wód gruntowych, wiem , że to powinno być coś wysokiego ... ciekawe czy by mógł to być krzak wielki hortensji jak u Ciebie i Ani??
Tylko czy kontynuować szpaler z thuj pod płotem? Musi być też awaryjnie dostęp do studni...
masz może jakiś pomysł?

Koszt założenia 300 m2 ogrodu 17:31, 29 paź 2011

Do góry
dom już stoi a projekt robię 1 raz.
Koszt założenia 300 m2 ogrodu 15:12, 29 paź 2011

Do góry
Pisałaś o kosztach że chcesz przeznaczyć od 10 do 50 tyś to dosyć duża rozbieżność, no przynajmniej dla mnie Ważne jest też, czy kwotę do wydania masz jednorazowo czy będziesz to robić w perspektywie lat, jak ja robiłam.
Ogród 300m to sam ogród, czy jeszcze na tym stoi dom? W sumie to nigdzie nie doczytałam czy dom już stoi, jesteś bardzo oszczędna w wypowiedziach

Projekt robisz sama z tego co się domyślam, czy to jest Twój pierwszy ogród czy masz już w tej kwestii doświadczenie?
Koszt założenia 300 m2 ogrodu 14:38, 29 paź 2011

Do góry
Moni jestem bardzo ciekawa Twojego projektu, nie pokazałaś jeszcze żadnych zdjęć swojego ogrodu, nie wiadomo o czym jest tutaj mowa.
Czekamy na zdjęcia i na projekt.
Ogród szmaragdowy 18:16, 28 paź 2011

Do góry
Witaj ale masz super no i jaki teren, bardzo dobry projekt, wszystko wygląda świetnie. kręty
żywopłocik z bukszpanu - hit pozdrawiam i będę zaglądał oczywiście bo z chęcią zobaczę jak
będzie się posuwał cały projekt
Kolejny zdesperowany amator prosi o pomoc 11:45, 28 paź 2011

Do góry
Ina napisał(a)
Nie gniewaj się Gosiu, ale ja tego na tej mojej skarpie chyba nie widzę. Wystarczy, że pies goni po niej jak oszalały,dla dzieci i dla skarpy nie wyszło by to na dobre, a poza tym, to jednak nie byłoby takiego efektu biorąc pod uwagę,że maliny, porzeczki i ogólnie warzywnik będą miały wyższy pokrój. Ale może się mylę.W każdym razie wielkie dzięki za pomoc i inspiracje.

a ja sie absolutnie nie gniewam Projekt jest inny, niecodzienny i nie każdemu musi się podobać

Ja bym zrezygnowała w ogóle z pomysłu owoców na działce. Zrobiłabym ogród ozdobny i nic więcej.

A może nie komponować tych drzewek na rabatach a dać np.: przy ścieżce...
Ogród Magdalenka 10:48, 28 paź 2011

Do góry
Wklejam Twój projekt odwrócony, będzie bardziej czytelny i można porównać z rzeczywistością.

Wiśnię, tylko jedną jakby się udało kupić z małą bryłą, może by weszła po lewej stronie w żurawkach. Tu gdzie magnolia, raczej nie sadź.

Natomiast, tu gdzie są żurawki, możesz na przecięciach się kolorów dać trawy miskanty o księżycowej poświacie, a manowicei Morning Light - 3 szt .

albo Variegatus. będzie o wiele atrakcyjniej i trochę coś wyższego dojdzie. No i świeży kolor wśród kolorowych żurawek.

Na brzegu czerwonej żurawki, co nie ma wsadzonej żółtej, posadź coś białego, albo hosty "Fire & Ice - malutkie, albo Carex Variegatus czy Evergold. Będzie się pięknie odcinało. Tu jest Patriot, ona za duża będzie, ale pokazuję kolor.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies