Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:20, 15 lut 2015

Do góry
Marto przechyliłem głowę w prawo, później w lewo, okulary na nos... i tak na moje oko jest to odmiana Shanghai, kolor kwiatów mi pasuje (bardzo dekoracyjne).
Na 100% nie jestem pewien, ale nic innego na myśl mi nie przychodzi.

Wygrzebałem fotkę z połowy czerwca

Kształt liści i kolor kwiatów się zgadza.

Kasiu ja z cięciem tawuł i berberysów bym poczekał perukowca nie mam to nie wiem. Ja będę ciął nie wcześniej jak na początku marca. Jakoś nigdy nie obcinałem wcześniej i krzywda się nie działa.
Co do wysokości cięcia berberysów to zależy jaka odmiana, ja z nimi nigdy się nie patyczkuje tnę ile się da żeby mocno się zagęszczały. Te krzaczaste najlepiej do porządanego kształtu ewentualnie długie pojedyncze gałązki ściąć nisko, aby się rozkrzewiły. Kolumnowe jeżeli zależy ci na gęstych krzewach obciął bym bardzo nisko, a jeżeli nie jesteś przekonana to wytnij bardzo nisko połowę pędów, a drugą polowe skróć o 1/2

Kasik latem na pewno też będziecie na śląsku w odwiedzinach to wtedy już nie będzie tak daleko Po drodze z Pszczyny do bylinowego zapraszam do mnie bo to prawie po drodze
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:12, 15 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Zimą jak dla mnie też jest ładny, ale jeżeli chcesz coś kwitnącego to Marzenka ma mocne miskanty przy ogrodzeniu i z tego co wiem to dużą odmianą i kwitnącą jest chyba Malepartus, ale co i jak to nie wiem bo nie mam

Już Marzenkę prosiłam, - może wpadnie.

Idę doglądnąć tego Maleprtusa

......No - kwitnie ładnie, ale troszkę szuwarowy nie?
Moja bajka 21:07, 15 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Na temat staroci i tym podobnych nic mądrego nie powiem bo to nie moje klimaty ale za to przebiśniegi muszę sobie gdzieś posadzić

Cieszą oko, bo człowiek spragniony tej wiosny, że hej .
Pomóżcie wyczarować mi ogród 20:54, 15 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Oj, ale smaka mi narobiłaś.... takie smakołyki z daleka ode mnie bo jestem w stanie wszystko zjeść

O proszę Łukasz trafił do mnie zwabiony zapachem drożdżówki Jak będę jakąś rabatke projektować, to od razu jakieś ciacho wstawię, będę miała więcej pomocników
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:48, 15 lut 2015

Do góry
Zimą jak dla mnie też jest ładny, ale jeżeli chcesz coś kwitnącego to Marzenka ma mocne miskanty przy ogrodzeniu i z tego co wiem to dużą odmianą i kwitnącą jest chyba Malepartus, ale co i jak to nie wiem bo nie mam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:46, 15 lut 2015

Do góry
Gosiu tak sesja z głowy, zostały tylko papierkowe formalności, ale to już załatwię jak semestr się zacznie, teraz tydzień przerwy... kolejny
Wiesz jak ja bym chciał do bylinowego, w tym roku to chyba będę pierwszym klientem. W zeszłym roku i tak przegiąłem bo zawitałem do szkółki jak dopiero dostawy przychodziły

Kasiu to nie pozostaje mi nic jak tylko zaprosić w odwiedziny i do bylinowego

Marto oczywiście pomogę jeżeli będę w stanie możesz wkleić zdjęcie tutaj, dla mnie bez różnicy
Nieforemny ogród na przodzie 20:38, 15 lut 2015

Do góry
Welka napisał(a)
Olu, dobrze, że się u mnie odezwałaś, bo widywałam Cię u innych i byłam pewna, że u Ciebie byłam, a tu zonk. Az mi głupio, że tak bez skrępowania na Pw o tych werbenach napisałam, bo byłam pewna, że się "znamy". Już myślę, co Ci oferować w zamian.

Chciałam napisać o tych Twoich żurawkach, które przypalało, że u mnie i Kassandra i Caramel to dwie porażki, ale Luki mnie wyprzedził (choć później całkiem ładnie Ci się rozrosły).
Mój syn dałby się pokroić za taki tort, nie mogę mu pokazać, bo mnie zamęczy, a nie wiem kto mógłby mi taki zrobić. Gdybyś tylko bliżej mieszkała...
Teraz sobie skojarzyłam, że mogę Ci patyczki hortek wysłać jeśli Cię interesują, bo w marcu będę ciąć (Limkę, Pinky Winky i Polar Bear). Opuchlaki jak widzę też masz

Ogród pięknie się rozrasta
Pozdrawiam

Ewelinko za patyczki będę bardzo wdzięczna bo zaczynam przygodę z hortensjami
Opuchlaki niestety przyniesione z roślinkami, zaczynam na wiosnę wojnę a może bitwę ...zobaczymy kto podda się pierwszy
Werbankę wyślę w poniedziałek bo już czas na sianie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:30, 15 lut 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Luki ja już do bylinowego bym chciała Kolejna sesja z głowy? Mój Piotr też od tygodnia w domu

Ja też bym do bylinowego chciała
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:29, 15 lut 2015

Do góry
Luki ja już do bylinowego bym chciała Kolejna sesja z głowy? Mój Piotr też od tygodnia w domu
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:27, 15 lut 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pomyślałam to samo co Luki Widziałaś go u Kapiasa.Jak kupisz duże sadzonki to masz efekt w jeden sezon

Muszę go wygooglać
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:26, 15 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Miskant Giganteus jest bardzo mocny i wielki, ale to straszna gadzina. Na moim piasku miał w tym roku 3 metry wysokości, a jak chciałem szpadlem ukopać kawałek sąsiadce musiałem zabrać ciężką siekierę Jest ładny i potężny, ale trzeba pilnować, aby rozłogi zbyt się nie rozgościły. Innych mocnych traw nie znam, ktoś mądrzejszy na pewno się wypowie

Dzięki Łukasz.

Chodzi mi o to, by go psy nie stratowały. Jeśli nawet jest wielki to jak widać wysłoni całą siatkę. No i pytanie- jaki jest zimą? I czy pomysł z trawami - to jest to czego szukam.

Dylemat za dylematem.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:25, 15 lut 2015

Do góry
Mirko znalazłem na szybciora strony 298-299
290
Ogólnie od 282 jest dużo zdjęć ogrodu, żurawek lili i oczywiście liliowców
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:25, 15 lut 2015

Do góry
Pomyślałam to samo co Luki Widziałaś go u Kapiasa.Jak kupisz duże sadzonki to masz efekt w jeden sezon
Pomóżcie wyczarować mi ogród 20:14, 15 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Oj, ale smaka mi narobiłaś.... takie smakołyki z daleka ode mnie bo jestem w stanie wszystko zjeść

Ode mnie też..
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:13, 15 lut 2015

Do góry
Miskant Giganteus jest bardzo mocny i wielki, ale to straszna gadzina. Na moim piasku miał w tym roku 3 metry wysokości, a jak chciałem szpadlem ukopać kawałek sąsiadce musiałem zabrać ciężką siekierę Jest ładny i potężny, ale trzeba pilnować, aby rozłogi zbyt się nie rozgościły. Innych mocnych traw nie znam, ktoś mądrzejszy na pewno się wypowie
Pomóżcie wyczarować mi ogród 19:42, 15 lut 2015

Do góry
Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:40, 15 lut 2015

Do góry
Gosiu czytam, że ten sam problem co u mnie Za zimne noce i śnieg nie chce topnieć mimo słońca i ciepełka. Pozostaje nam cierpliwie czekać i cieszyć się ze słoneczka
Moja bajka 19:39, 15 lut 2015

Do góry
Na temat staroci i tym podobnych nic mądrego nie powiem bo to nie moje klimaty ale za to przebiśniegi muszę sobie gdzieś posadzić
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:37, 15 lut 2015

Do góry
Mirko witam i zapraszam zdjęć liliowców, tych zapewne poszukujesz najłatwiej będzie znaleźć po dacie, wiadomo w lipcu największe szaleństwo.

Annn do tej pory nie uległem żadnej pokusie, zazwyczaj te internetowe zakupy mam bardzo przemyślane, gorzej jak wpadnę do dobrej szkółki i mam portfel ze sobą, jeszcze większa tragedia jeżeli można płacić kartą

Marzenko jestem, jestem. Zrobiłem sobie małą przerwe. Problemy lubią się mnie trzymać, ale zawsze musiałem radzić sobie sam to i teraz może sobie poradze.
Poza tym nadmiar wolnego czasu jest irytujący, bezczynność mnie już męczy. Lubie sobie poleniuchować, ale co za dużo to nie zdrowo, a czym dłużej to trwa tym bardziej spada motywacja do czegokolwiek. Dobra koniec tego

Sesji nigdy nie oblewałem i oblewać nie będę poza tym już od tygodnia jest po wszystkim i nawet skończyło się lepiej niż zakładałem. Chociaż żadna to satysfakcja bo to w końcu nic nie znaczące cyferki

Wiosnę w ogrodzie widać do momentu aż nie spojrzy się na zalegający śnieg.
W domu za to zawitała obficie, nastawiałem tulipanów i hiacyntów, od razu przyjemniej się zrobiło. Miałem zrobić dzisiaj zdjęcia, ale zapomniałem
Jurajski Ogród 19:28, 15 lut 2015

Do góry
Uu, ale ten jeden kociak groźnie patrzy Piękne zdjęcia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies