Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Zielona 20:35, 15 lut 2015

Łukaszu - pomożesz mi? Dostałam od Polinki żurawki, które rozmnożyłam i rozmnażać będę, ale żeby szybciej dorobić się ilości, która będzie mi potrzebna w docelowe miejsce, chciałabym dokupić kilka sztuk. Tyle, że nie wiem, jak jej na imię. Polinka też nie wie... Wstawić fotkę tu czy u siebie?
Luki 20:46, 15 lut 2015

Gosiu tak sesja z głowy, zostały tylko papierkowe formalności, ale to już załatwię jak semestr się zacznie, teraz tydzień przerwy... kolejny
Wiesz jak ja bym chciał do bylinowego, w tym roku to chyba będę pierwszym klientem. W zeszłym roku i tak przegiąłem bo zawitałem do szkółki jak dopiero dostawy przychodziły

Kasiu to nie pozostaje mi nic jak tylko zaprosić w odwiedziny i do bylinowego

Marto oczywiście pomogę jeżeli będę w stanie możesz wkleić zdjęcie tutaj, dla mnie bez różnicy
Zielona 20:57, 15 lut 2015

Dasz radę z takiej fotki? Na moich zdjęciach z rabaty są podzielone na maleńkie i są mocno nasłonecznione i nie bardzo widać ich rzeczywisty kolor. Usunę, jak zobaczysz.
Katkak 21:04, 15 lut 2015

Łukaszek czy berberysy, perukowca i tawuły japońskie można już przycinać? A berberysy ile cm nad ziemią, żeby ładnie się zagęściły?
Kasik 21:15, 15 lut 2015

Ja też chcę do bylinowego. , ale mam daleko. ....

Być może będę pod koniec lutego w tych rejonach, ale oni jeszcze będą zamknięci.
Luki 21:20, 15 lut 2015

Marto przechyliłem głowę w prawo, później w lewo, okulary na nos... i tak na moje oko jest to odmiana Shanghai, kolor kwiatów mi pasuje (bardzo dekoracyjne).
Na 100% nie jestem pewien, ale nic innego na myśl mi nie przychodzi.

Wygrzebałem fotkę z połowy czerwca

Kształt liści i kolor kwiatów się zgadza.

Kasiu ja z cięciem tawuł i berberysów bym poczekał perukowca nie mam to nie wiem. Ja będę ciął nie wcześniej jak na początku marca. Jakoś nigdy nie obcinałem wcześniej i krzywda się nie działa.
Co do wysokości cięcia berberysów to zależy jaka odmiana, ja z nimi nigdy się nie patyczkuje tnę ile się da żeby mocno się zagęszczały. Te krzaczaste najlepiej do porządanego kształtu ewentualnie długie pojedyncze gałązki ściąć nisko, aby się rozkrzewiły. Kolumnowe jeżeli zależy ci na gęstych krzewach obciął bym bardzo nisko, a jeżeli nie jesteś przekonana to wytnij bardzo nisko połowę pędów, a drugą polowe skróć o 1/2

Kasik latem na pewno też będziecie na śląsku w odwiedzinach to wtedy już nie będzie tak daleko Po drodze z Pszczyny do bylinowego zapraszam do mnie bo to prawie po drodze
ewsyg 21:31, 15 lut 2015

U nas też była taka śliczna, biała kołderka. Słabo topnieje więc roślinki maja osłonę
Zielona 21:42, 15 lut 2015

To chyba jest to! Kurczaki... jakaś nietypowa odmiana... Myślałam, że będzie łatwiej ją zdobyć... Muszę poszukać. Dzięki, Łukasz!
Luki 21:48, 15 lut 2015

Ewo co prawda to prawda, mrozy w nocy nawet do -9 to kołderka się przydaje, ale przez to zanim coś zacznie się topić jest 13, a później słoneczko już coraz niżej.

Marto dość typowa i dość młoda bo z 2010 roku. Gdybyś nie znalazła to ja wiem gdzie można ją zdobyć
Zielona 21:58, 15 lut 2015

Jeśli nie znajdę, będę się uśmiechała
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies