Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 09:50, 25 sty 2012

Do góry
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 09:45, 25 sty 2012

Do góry
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 09:40, 25 sty 2012

Do góry
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 09:35, 25 sty 2012

Do góry
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 09:29, 25 sty 2012

Do góry
Oto moje ukochane, bezproblemowe liliowce, które rosną u mnie w każdym zakątku ogrodu, ale przede wszystkim w szpalerze utworzonym wzdłuż kamiennej ścieżki. Nazbierało mi się już około 100 odmian tych pięknych kwiatów i dlatego ograniczam się w ich dalszym kupowaniu, ale kidy przychodzą do domu nowe, kolorowe katalogi, znów by się chciało mieć jakieś rarytaski. Niestety rak miejsca nie pozwala na takie zachcianki.

Wielka pasja i chęci ograniczane miejscem 09:19, 25 sty 2012

Do góry
Bogdzia witaj bardzo mi miło. Też zauważyłem zwiększenie ilości osób z Łódzkiego

Pamelko kupiłem z jeżówek Greenline i Harvest Moon mam nadzieję, że zakwitną w tym roku. Ale najbardziej czekam na ostróżki jednak.

annawu , dziękuję bardzo za pochwały.
Jeżeli chodzi o ostróżki one są u mnie pierwszą zimę bo kupiłem je wiosną zeszłego roku.
Mam nadzieję, że w tym roku dopiero pokażą moc swojego kwitnienia
Mam nadzieję jednak, że się nie "skończą tak szybko"

KasiuWB witaj, dziękuję za przywitanie.

aldonaz, Witaj miło mi, że nie jestem sam w tym roku kupiłem jeszcze ładniejszą o pełnych kwiatach, mam nadzieję ,że zakwitnie równie pięknie jak ta.

GabiK, działka malutka bo niecałe 400m. Do tego jest altana, pawilon"imprezownia" i placyk na huśtawkę, stolik, parasol itd.
Po prostu będę zmniejszał trawnik aż zostaną z niego wąskie alejki hehe.
W przyszłości planuję wielki ogród przydomowy ale mam jeszcze czas.

Uwaga teraz! ważna informacja to są sosny pospolity- zwyczajne nie żadna odmiana
Bardzo dużo osób się pyta czemu są takie grube i piękne.
Otóż przepis jest prostu... wszystkie nowe przyrosty skracam o połowę.
Nie mam zamiaru mieć wielkich drzew tylko niewielkie ładnie uformowane sosenki

Hosty też mam ale to nowa miłość jak na razie jakieś 30 odmian. W większości to maluszki w sensie, że małe sadzonki. "Małe" hosty czyli tak zwane myszki bardzo lubię i w tym roku muszę się za nimi rozejrzeć.

Szerszy widoczek, choć nie ma jeszcze co oglądać z większej perspektywy za bardzo.

Hortensja drzewkowata 'Anabelle'

Świerk serbski - Picea omorika 09:00, 25 sty 2012

Do góry
A ja polecam De Ruytera, zachwycam się nim nieustannie, choc mój jakiś słabszy osobnik od Twojego
U Ciebie bardziej zwarty pokrój, u mnie rzadszy, ale jak wyrosną będa piękne

A cóż o Wodanie, jak duży docelowo urośnie?
Mój kawałek raju 08:41, 25 sty 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Marzenko ja też się dziwię no zobacz jaki śliczny

Rzeczywiście śliczny i trudno z niego zrezygnowac jak można kupic.
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 08:12, 25 sty 2012

Do góry
Kochani moi dziękuję za tak miłe i liczne przyjęcie, czuję że będzie mi tu bardzo miło spędzać z wami czas. Muszę po kolei poodwiedzać wasze ogrody, zapoznać się z zasadami i tajnikami forum, bo na razie poruszam się trochę po omacku. Oczywiście najważniejsze są zdjęcia, więc będę się starała wklejać ich jak najwięcej. Mam nadzieję dużo się od was nauczyć i również służę radą, jeśli ktoś zechce mnie o coś zapytać.

Mój kawałek raju 01:44, 25 sty 2012

Do góry
Marzenko ja też się dziwię no zobacz jaki śliczny
Rabata z pergolą 01:37, 25 sty 2012

Do góry
mam ten sam problem z wiciokrzewami, ale w innym ogrodzie tego nie miałam posadziłam w tamtym roku wiciokrzew włoski Harlequin i o dziwo do niego to paskudztwo nie włazi , ładnie zarasta i pachnie, może przesadź te wiciokrzewy gdzie indziej? a w ogóle witaj
Bajkowy ogród Weroniki 01:23, 25 sty 2012

Do góry
Weroniko czy ja wogóle przycinasz?

Jak w Bajce
piękne ujęcia pozdrawiam
Wizytówka - Ogród mimo woli 01:11, 25 sty 2012

Do góry
Zima - pierwsze co się nasuwa to czas odpoczynku od prac ogrodowych, od kosiarki i pielenia. To czas na przemyślenia co jeszcze zmienić w ogrodzie..... lista planów coraz dłuższa.
Zima to też czas odpoczynku dla ogrodu..otulony śnieżnym puchem zbiera siły do wiosny.

Zimy chyba żaden ogrodnik nie lubi.... ale poszukajmy pozytywów w tej porze roku...
To chyba nie pozytyw...szukamy dalej...

Zima zimowa jest ładna.. nawet jak do towarzystwa się ma bałwana

I będą tu fotografie tylko ładnej zimy, takiej jaką lubię (ale mając wybór mogłabym mieć cały rok lato)

Zima jest dobra do fotografowania nocą.... latem jest to trudne... a zimą nie dość, że foty wychodzą to jeszcze jest jak w bajce

Zimą doceniamy urodę zasuszonych bylin, owoce (zanim ptaki ich nie zjedzą), gałązki, trawy, zimozielone i iglaki.

Zimą jest czas na obserwację ptaków... zimą przekonujemy się ile mamy skrzydlatych gości. Do dziś udało mi się sfotografować 39 różnych ptaków... pomyśleć, że kiedyś wydawało mi się że nie ma ptaków!

Kwitnące oczary zapowiadają koniec zimy.. cieszymy się, że coś kwitnie, czy że koniec??? Hmm chyba jedno i drugie...

I tak szybko zleciał rok.......
Zacznie się nowy sezon... nic już wiosny nie zatrzyma

Dziękuję tym co wytrwali do końca prezentacji.
Aktualizacja wizytówki na rok 2014, jak nastąpi jakaś rewolucja to znów zaktualizuję
O....! 00:58, 25 sty 2012

Do góry
Marta, dobre wino nie jest złe !
u mnie nuda... biała...

Wizytówka - Ogród mimo woli 00:14, 25 sty 2012

Do góry
Jesień - kojarzy się nieodłącznie z wrzosami, astrami, zawilcami, wysokimi słonecznikami i słoneczniczkiem wierzbolistnym, trawami i kolorowymi liśćmi, które tworzą szeleszczący dywan. O żadnej porze roku nie ma tak spektakularnych zmian......Jesień to mistrzyni gry kolorów.... czaruje cuda, zawiesza na gałązkach kolorowe owoce i powoli kładzie do snu bylinki.

Jesień to pierwsze przymrozki.... kwiaty mrozem malowane

Trawy zgięte pod ciężarem szronu

Jesienne kwiaty w niczym nie ustępują urodą letnim....
Wrzosy

Zimowity

Zawilce

Rozchodniki

Hortensje

Astry i chryzantemy oraz wiele innych

Jesień to liście... we wszystkich kolorach żółci, brązu i czerwieni...

Późna jesień.. robi się smutno, ubywa kwiatów, liści .. i oczko pustoszeje

Ostatnie szur szur pod nogami... i pozostaje czekanie do wiosny

Jedynie frotowa rabata pozostaje niezmieniona.... zaleta nasadzeń zimozielonych

Na bylinowych grządkach byliny będą stołówką zimową dla ptaków..

Ogród Magdalenka 00:13, 25 sty 2012

Do góry
U mnie taka zima
Rano , przed wyjściem do pracy udało mi się zrobić parę zdjęć.

Lek na całe zło czyli mój ogród 00:08, 25 sty 2012

Do góry
badara napisał(a)

No i moje ulubione irysy niskie i syberyjskie. Podobają mi się też japońskie, ale to wyższa szkoła jazdy.

Kolory,wzory ,faktury,wielka różnorodność,bardzo mi się podoba,bedę często zagladać ,bo jest tez dużo ciekawych roślin,czy wiesz jak nazywa sie ten irys ze zdjecia ? tez uwielbiam irysy syberyjskie

Witaj Łucjo, Twój ogród kwiatowy jest sławny na Forum. Kiedy mój tak będzie wyglądał? Ja też już mam dużo roślin, ale trzeba nadać temu wszystkiemu jakiś kształt. Irys zdobyczny, więc nie znam nazwy, kiedyś na pewno trafię na niego w internecie. W ubiegłym roku zamówiłam kilkanaście irysów pumila, ale jeszcze nie kwitły. Bardzo jestem ciekawa kolorów. Pozdrawiam
Słoneczniki ozdobne 23:44, 24 sty 2012

Do góry
Wizytówka - Ogród mimo woli 23:40, 24 sty 2012

Do góry
Lato - niewątpliwie moja ulubiona pora roku, bo uwielbiam ciepełko.
W ogrodzie zaczyna się istne szaleństwo. Jakby nastąpił konkurs, kto wyżej, kto bardziej kolorowo, a kto bardziej pachnie..... Roślinki rozpychają się łokciami do słoneczka...zupełnie jak ja. Lato tak krótko trwa.....
I nie ma to jak SPA w ogrodzie .

Lato zaczyna się różami...

Królują ostróżki i inne byliny..

Pachnie lawendą

Dołączają do symfonii zapachów lilie, nic tyko siedzieć na ławeczce i zapomnieć się..

Lato to czas liliowców.. kwiaty jednego dnia... ale ich ilość zawsze oszałamia

Druga połowa lata należy do jeżówek, hortensji i traw

Lato ma tak dużo kwiatów, że sama nie wiem czy wiosna czy lato jest bujniejsze...

Latem królują lilie wodne i lotos w mojej kałuży

Latem cień daje alejka z klonami...

A w szklarni i w warzywniku rosną plony

Niestety lato jest bardzo krótkie. Koniec SPA....zbliża się jesień.
Powojnik - Clematis 23:32, 24 sty 2012

Do góry
marzena napisał(a)
[img size=640x480]

Marzenko, podaj nazwę...prędziutko...śliczny...tfu...tfu....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies