Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 14:01, 23 lut 2022

Do góry
Krokusiki od paru dni nieśmiało wychylają głowy, ale dopiero dziś wyszło słonce i przy okazji wyjazdu na zakupy strzeliłam pięknościom fotkę

Ranczo Edy 13:46, 23 lut 2022

Do góry
Hej witajcie zostawię połamańca bidulek trzy pąki ma i sił brakło i teraz w domu cieszy chwilę wrócę wieczorkiem to odpiszę cieszę się że jesteście
Mam foty krokusy się otworzyły do słońca pewnie nie na długo ale złapane paaa

Ogródek z futrzakami i kamieniami 13:24, 23 lut 2022

Do góry
Czekając na wiosnę

Ciemiernik - Helleborus 12:56, 23 lut 2022

Do góry

Snow Frills
Ogród z koniczynką 12:41, 23 lut 2022

Do góry
Wczoraj, gdy pogoda była nieco łaskawsza od dzisiejszej, swędzące łapki wygnały mnie do ogrodu... Jednakże nie popracowałam zbyt długo, gdyż nagromadzona zimą energia w mięśniach, dała o sobie znać, czego efektem były złamane grabki, a następnie złamany szpadel...no i po robocie...A dziś tak wieje, że głowę chce urwać...

Spełnione marzenia 12:40, 23 lut 2022

Do góry
Mój kochany mąż spełnia moje kolejne marzenie. Będziemy mieli zadaszony taras, No może nie cały ale pół tarasu. Chodzę w odwiedziny po waszych wątkach bo muszę „ podkraść” jakieś pomysły żeby byli tu fajnie posiedzieć. Napewno będzie duży dywan, huśtawka albo hamak i kwiaty w donicach ❤️
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 12:02, 23 lut 2022

Do góry
Ależ one są piękne! I jak mi się podobają. Kupiłam wiosną 2020 zupełnie spore krzaczki i z tej strony ogródka mają się świetnie. Wczoraj chciałam kupić więcej, ale sklep ogrodniczy zmienił dzien kiedy są zamknięci wieć pocałowałam klamkę.
Oby udało się pozyskać jakieś siewki

Piękne prawda?

Ogród hortensjowo różanecznikowy 11:42, 23 lut 2022

Do góry
Moje nowe nabytki ciemiernikowe.
W samym słońcu 10:28, 23 lut 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Super . Wiosna przyszła nadspodziewanie szybko w tym roku.

A po co wychodziłaś na zewnątrz? Chciałaś się przewietrzyć, czy co?
wyszłam się przewietrzyć.
Niestety po ad dobę nie mieliśmy prądu, wiec wiadomo zimno w domu.
Trochę w niedzielę porobilam ale zimno i na dworze było. Póki co pogoda nie zachęca do prac ogrodowych. Czekam na połowę marca...
Póki co wapno zamówiłam i w przyszłym tygodniu rozsypie na trawnik...

Sezon 2017 u Hanusi 09:44, 23 lut 2022

Do góry
Tegorocznych ranników jeszcze nie mam obcykanych. W nocy szalał sztorm, i jak dotad pogoda dla mnie niezbyt łaskawa. Czekam na jej poprawę.

Bukszpan (Buxus) - uprawa 09:24, 23 lut 2022

Do góry
wariat napisał(a)
Witajcie,
długo szukałem i nie mogę niestety znaleźć odpowiedzi.
Rok temu w kwietniu zakupiliśmy 45 tradycyjnych bukszpanów. Na 27 z nich, listki młodych przyrostów zmieniają obwódki na żółty kolor (nie suchy, tylko intensywnie żółty). Nam się to nie podoba, więc szukam informacji czy przypadkiem nie jest to inny gatunek? Sprzedawca twierdzi, że to niedobór boru i potasu i zalecił zastosowanie Yaramila Hydrocomplex. Szukam potwierdzenia u kogoś, kto może miał podobną sytuację. Czy te listki zrobią się z powrotem zielone? Załączam aktualne zdjęcia.

sprzedawca dobrze cię poinformował. Bukszpanom brakuje nawozu.
Mazurskie klimaty Małgorzaty 09:06, 23 lut 2022

Do góry
Daga Ty masz sporo ziemi to warzywka swoje posiej -widziałam coś tam masz no i wiem że nie zawsze wystarcza to co mamy w swoich ogrodach i mus dokupić.
Pokażę Ci jaką ja już przygotowałam grządkę na ziemniaki,bo placuszki z własnej uprawy ziemniaków nie maja sobie równych..-ta po prawej.

Bukszpan (Buxus) - uprawa 08:46, 23 lut 2022

Do góry
Witajcie,
długo szukałem i nie mogę niestety znaleźć odpowiedzi.
Rok temu w kwietniu zakupiliśmy 45 tradycyjnych bukszpanów. Na 27 z nich, listki młodych przyrostów zmieniają obwódki na żółty kolor (nie suchy, tylko intensywnie żółty). Nam się to nie podoba, więc szukam informacji czy przypadkiem nie jest to inny gatunek? Sprzedawca twierdzi, że to niedobór boru i potasu i zalecił zastosowanie Yaramila Hydrocomplex. Szukam potwierdzenia u kogoś, kto może miał podobną sytuację. Czy te listki zrobią się z powrotem zielone? Załączam aktualne zdjęcia.

Bylinowa łąka 08:13, 23 lut 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Gosia no jak to nie ma czego podziwiać, mnie Twój ogród zauroczył

Cudnie jest. tak klimatycznie.
Mnie też Gosiu twój ogród zauroczył
pozdrawiam serdecznie
Ptasi gaj 08:11, 23 lut 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Byłam dzisiaj w Achon i kupiłam trochę roślin mikrusow, ale trudno za rok będą ładne sadzonki.
Jutro wsadzę do doniczek.

Jeżówki ,- 4 szt
Miskant - 2 szt
Trzeslics - 3 szt

Czytałem,że trochę na działce masz prac.
Ja jeszcze nic a nic nie robiłam.I jakoś mi się nie chce.
Tyle masz pięknych traw i widzę następne jeszcze kupujesz.
Fajnie.U ciebie one rosną wyjątkowo pięknie.Będzie co oglądać
Pozdrawiam Elu
W ogródku emerytki 08:05, 23 lut 2022

Do góry
gogo napisał(a)

Cdn

To prawda patrząc na te kolorowe ,kwiatowe zdjęcia aż milej się robi człowiekowi.
Piękne zestawienie róż
I przepiękna kępa szałwii.

Pozdrawiam Grażynko
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 07:36, 23 lut 2022

Do góry
Anda napisał(a)
Nieźle kombinujesz Jednak z równych rządków powinnaś zrezygnować. Rośliny rosną różnie, nawet na tym samym stanowisku. W rządkach od razu widać różnice.

Poza tym na takiej patelni lepiej posadzić rośliny dobrze dające sobie z tym radę. Miskanty otoczone taką ilością płyt mogą mimo podlewania podsychać. Stipa będzie się wysiewać pomiędzy płytami. Tak samo werbena patagońska. U mnie tak się sieje również lawenda.

Ja sobie tak wyobrażam tą rabatę

K to np. Pinus mugo 'Varella'
Se to sesleria jesienna
S to szałwia Caradonna
R to rozchodniki Brillant

Pomiędzy mogłabyś dosadzić jeszcze cebulowe, np. Muscari, Scilla sibirica, Anemone blanda, krokusy. Irysy również by się jeszcze zmieściły, ale nie syberyjskie tylko bródkowe - lepiej znoszą suchą glebę.

Ewa jak zawsze w punkt.
Ja bym jeszcze coś lekkiego wplotła. Jakąś lekką, wyższą bylinkę
Ta werbena to dobry pomysł
Albo biała Gaura da radę również

Jeśli chodzi o zimozielone, to cis też będzie tu pasował.
Takie wykrzykniki z cisa
Ogród bez reguł 07:04, 23 lut 2022

Do góry
Kolorów niewiele, ale i to cieszy

Ogród bez reguł 07:01, 23 lut 2022

Do góry
Pogoda nadal obrzydliwa... No mówcie, co chcecie, ale ja mam w lutym zdecydowany spadek nastroju... Codziennie wieje, leje, ziiimno... Możecie mi mówić Smerf Maruda

W ogrodzie po kryjomu coś się dzieje. Na razie są to działania takie bardziej zakulisowe, na spektakl właściwy trzeba jeszcze poczekać...

W ogródku emerytki 01:33, 23 lut 2022

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies