Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Typografia ogrodu 16:08, 21 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

tnx, nie pomyślałam o czymś takim wogole
nie ma problemu
Ogródek Iwony II 16:08, 21 paź 2016

Do góry
Iwonka zapraszam Cię do gry u mnie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6273-ogrod-z-pergola?page=899#post_9

zależy mi na Twojej wersji bo wiem że jesteś matematyk i propagatorka asymetrii na forum
Ogród pod lasem 16:07, 21 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Iza lubujesz się w klonach od zawsze czy to zasługa projektu ze tyle ich masz? piękne są... znalazłam miejsce u siebie na dwa: koreańskiego i shirasawy
i to chyba nie chorujące drzewa?

Ania, u mnie są dobre warunki na klony, świetlisty cień i bardzo je lubię. Szkoda, że miejsca już nie mam na więcej. No, może jeden jeszcze gdzieś się zmieści, jak azalie wiosną wyeksmituję.
Nie chorują zupełnie, jedynie drugi Sango Kaku trochę grymasił krótko po zakupie, ale potem się ogarnął.
Kupuj, kupuj! U mnie było trochę problemów ze zdobyciem Shirasawy, ale dla chcącego nic trudnego
Typografia ogrodu 16:03, 21 paź 2016

Do góry
Asia zapraszam Cię do gry u mnie

ostatnio projektowo się spełniasz, może i mi pomożesz?
Mały ogród Kasi 16:01, 21 paź 2016

Do góry
Kasiu zapraszam do gry u mnie oraz wszystkich Twoich gości
masz zmysł i liczę że mi troszke pomożesz..
Ogród z pergolą 15:59, 21 paź 2016

Do góry
Ewa lubisz grać w gry?

wczoraj moocno wychilloutowana (nowe słowo??) wymyśliłam gre nazywa się
IDEALNA ASYMETRIA W SYMETRII
polega na wypełnieniu zielonym pól tak aby wyszło asymetrycznie w symerii którą stworzyłam ze szpalerów hortek zielone w rzeczywistosci to będą kostki cisa umiejscowione w projekcie Łukasza

tutaj gra, trzeba otworzyc w paint i........... grać w zielone

pola można wypełniać nie tylko w wyznaczonej linii rabat, moźna popłynąć w asymetrii
i moja propozycja, juz widzę że jest w niej bład ale chciałam pokazać abyście wiedzieli o co chodzi

ideą do wymyslenia gry bylo to co mi napisala kiedyś Asia macadamia: zimozielone to szkielet......... i dlatego zalezy mi aby ten szkielet był dobrze skomponowany i spełniał swoja funkcję zimą. ma być ciekawie i funkcjonalnie nowocześnie i geometrycznie
zapraszam wszystkich do gry

W oflisowym ogrodzie 15:43, 21 paź 2016

Do góry
wszystkie rosliny spod brzozy do przeniesienia?
W oflisowym ogrodzie 15:42, 21 paź 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
W międzyczasie przesadziłam rośliny na rabacie, robię miejsce pod ten placyk zabaw

Dzisiaj byłam zmienić opony,i mimo, że stare do wywalenia kazałam je zostawić bo myślę aby je wykorzystać na tym placyku, bardzo dobrze wspominam opony z czasów dzieciństwa
Tu jest kilka pomysłów na dole strony, co Wy o tym sądzicie?
http://www.zelikowska.com/2015/06/plac-zabaw-w-ogrodzie.html
i tu kilka pomysłów
http://filing.pl/35-genialnych-pomyslow-jak-wykorzystac-stare-opony/

świetne te białe opony i szary konik!
ciekawe co wymyslisz
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 15:36, 21 paź 2016

Do góry
do takiej pracy tez bym szybko wróciła
Ogród pod lasem 15:34, 21 paź 2016

Do góry
Iza lubujesz się w klonach od zawsze czy to zasługa projektu ze tyle ich masz? piękne są... znalazłam miejsce u siebie na dwa: koreańskiego i shirasawy
i to chyba nie chorujące drzewa?
Tu ma być ogród :) 14:49, 21 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ja taka zwykła studnie tez mam... chryste same zonki u mnie :/ ale ją to mam nadzieję że serby zakryją ;p

Ania, wszyscy mamy jakieś trupy w szafie
Mały ogród Kasi 14:18, 21 paź 2016

Do góry
Kasia ogród staje sie baardzo klimatyczny..i chyba Twoje gusta tez się zmieniają
Typografia ogrodu 13:59, 21 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
to białokremowa lakierobejca sadolinu. u nas wszystko co derwniane nia jest pomalowane od podbitki dachu po ławki. wieczna nie jest ale fajna w uzyciu. można też rozcieńczoną farbą akrylowa spróbować. Olejna będzie zbyt kryjąca.

szpule też kiedyś chciałm ale mi przeszło. nie można miec wszystkiego

tnx, nie pomyślałam o czymś takim wogole
Typografia ogrodu 13:36, 21 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Asia a ty ten pieniek masz zwykła olejną pomalowany?czy jakaś specjalna jest na zewnątrz?
będę robić stolik kawowy ze szpuli po kablach elektrycznych i zastanawiam sie czy czymś specjalnym ja malować
to białokremowa lakierobejca sadolinu. u nas wszystko co derwniane nia jest pomalowane od podbitki dachu po ławki. wieczna nie jest ale fajna w uzyciu. można też rozcieńczoną farbą akrylowa spróbować. Olejna będzie zbyt kryjąca.

szpule też kiedyś chciałm ale mi przeszło. nie można miec wszystkiego
Tu ma być ogród :) 13:02, 21 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Też mi potrzebne wielkie wieko tylko na zwykłą studnie...

ja taka zwykła studnie tez mam... chryste same zonki u mnie :/ ale ją to mam nadzieję że serby zakryją ;p
NewLife w ogrodzie 12:57, 21 paź 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Nadrabiam zaległości na waszych wątkach i zaglądam jak zwykle regularnie choć mało pisuję. A do swojego wątku serca jakoś nie mam. Coś zupełnie analogicznie jak do ogrodu.
Dwa dni temu taki ładny dzień był a ja nawet nosa do ogrodu nie wystawiłam. Wczoraj zmusiłam się i oczyściłam do końca warzywnik z pomidorów, dyń i cukinii,(jeszcze koktajlowe nadają się do jedzenia). Zmusiłam się, bo wczoraj rolnik przywiózł mi caaaałą kupę kupy. Pięknie przerobiony, od razu mogę wykorzystać. Muszę rozrzucić na grządkach. A na grządkach wciąż całe 2 rzędy dorodnych buraków, marchew, por i seler. Nie wiem czy muszę je już zabierać czy mogą jeszcze przy takich temperaturach pobyć w ziemi. Obawiam się, że jak je zgarnę do garażu to moment i zaczną więdnąć i się psuć. Przy okazji koteczka pokazała mi kopiąc zaciekle, że pod dyniami rozgościła sie nornica. Miała istny raj dla siebie, bo miejsce z dyniami przez cale lato było nieruszane. Mam nadzieję, że kot się z nią rozprawią.
Daturę , kanny i dalie lekko ścięło, ale jeszcze nie do końca i kwitną dlatego ich nie ruszam. Lata praktyki akurat z tymi roślinami nauczyły mnie, że lepiej się przechowują wykopane już jak zupełnie szczernieją kwiaty.
Duże czosnki posadzone. Mam wątpliwości czy dobrze wymyśliłam dla nich miejsce. Wiosną się okaże. Zostało mi kilkadziesiąt hiacyntów, szafirki od Mirki i 150 czosnków główkowatych, ale z nimi to już mały problem, bo wielkich dziur do kopania nie potrzebują, powtykać mogę wszędzie. Tylko żeby mi się chciało. Słońca nie widziałam od tygodni. Źle znoszę jesień. Tej polskiej, złotej w tym roku nie widzę, bo bez słońca to nie to. Obserwuję, jak las na horyzoncie się przebarwia i coraz bardziej mi smutno, że lato umarło.
Z pozytywów jesiennych to ten, że co wieczór zasiadam przy rozpalonym kominku z herbatą, kakao czy drinkiem. Lata marzyłam o własnym domu, o kominku i mam..I co? Nie do końca potrafię się tym wszystkim cieszyć. A powinnam, bo to marzenia, które się spełniły. Czemu we mnie tyle pesymizmu. Gdzie uczą radosci?

Beatko pare dni temu przeczytalam Twój watek od deski do deski... jestes niezwykle pracowitą osobą, podziwiam cię! oranie z paleta aby wyrównać teren zasługuje na Nobla! u nas mój M to robił i serdecznie miał dosyć i nie dal rady tak długo tego robić jak Ty... naprawdę szacun kobieto...
upatruję w Twojej sytuacji troche podobieńst do mojej, ja tez sama w tygodniu i robota pali mi sie w rękach..i może stąd ten pesymizm..zabraklo celu? myslę ze radą na to jest duużo spacerów, nawet w taką pogode i dostrzezenie piekna w jesieni bo moim zdaniem to jest równie kolorowa pora roku jak wiosna będę podpatrywać Twoje poczynania bo są spektakularne moja droga
pozdrawiam Cieplutko
wieczorem tez rozpalę kominek i dziś z winkiem pomyślę o Tobie i może pozytywne fluidy trafia do ciebie
ach i zapomniałabym...dzieki Tobie wiem co robić z kannami bo mam je pierwszy raz w zyciu
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 12:43, 21 paź 2016

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Oj Kochana jak ja Cię rozumiem! Wybywam w poniedziałek, wracam w czwartek, a Tata to powoli Mama... A praca w ogrodzie przy takim trybie życia to zaniedbanie rodziny, a nie przyjemność

uu Asia to tez jesteś gigantka, podziwiam !
u mnie odwrotnie taty cały tydzień nie mam i cały dom na głowie a niebawem powrót do korpo :/
ja moze wieku emerytalnego bym nie obnizyła ale skróciła czas pracy do 6h dziennie
Typografia ogrodu 12:35, 21 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Renia wycina wierzby?
U nas na 16 jedna była zdrowa w środku i to tylko w tym plastrze bo wyzej już nie.także o masowa produkcję łatwo nie będzie.
Poza tym pamiętaj że duży pieniek dużo waży.u nas dwóch chłopów upchac na taczce go nie mogło.no i potrzeba fachowca by prosto i na taką głębokość Piła dosięgnąć.u nas na szczęście jeden sąsiad uprawnieniami sprzęt do takich okazów ma.a i tak musiałam prostować go szlifujac.
Daj znać jak się uda

Asia a ty ten pieniek masz zwykła olejną pomalowany?czy jakaś specjalna jest na zewnątrz?
będę robić stolik kawowy ze szpuli po kablach elektrycznych i zastanawiam sie czy czymś specjalnym ja malować
Podmiejski ogródek 12:30, 21 paź 2016

Do góry
no właśnie Asia co porabiasz? dzwinie bez Ciebie
zdecydowałaś coś z tą rabatą?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies