Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 16:07, 21 paź 2016

anna_t napisał(a)
Iza lubujesz się w klonach od zawsze czy to zasługa projektu ze tyle ich masz? piękne są... znalazłam miejsce u siebie na dwa: koreańskiego i shirasawy
i to chyba nie chorujące drzewa?

Ania, u mnie są dobre warunki na klony, świetlisty cień i bardzo je lubię. Szkoda, że miejsca już nie mam na więcej. No, może jeden jeszcze gdzieś się zmieści, jak azalie wiosną wyeksmituję.
Nie chorują zupełnie, jedynie drugi Sango Kaku trochę grymasił krótko po zakupie, ale potem się ogarnął.
Kupuj, kupuj! U mnie było trochę problemów ze zdobyciem Shirasawy, ale dla chcącego nic trudnego
UrsaMaior 16:09, 21 paź 2016

malgol napisał(a)
Iza, dzięki za zaproszenie
A klony to faktycznie wybiorę większe. Już się naczekalam aż inne rośliny mi urosły i znowu " w pieluchach" się zagrzebac nie chce

O to to Na dodatek przy dojrzalszych roślinach takie maluchy giną.
malgol 16:43, 21 paź 2016

No to dla ciekawości Ci powiem, że przed chwilą zadzwoniłam do szkółki w moich okolicach spytać czy mają Shirasawe...no więc maja...ok 90 cm wysoki, nie szczepiony, za 350 zl !! Szok!!
malgol 16:44, 21 paź 2016

Wiosna spytam Cię w której szkolce w okolicach Warszawy kupowalas swoje. Normalnie przejade pół Polski, ale kupię ładne i tańsze
anna_t 17:30, 21 paź 2016

UrsaMaior napisał(a)

Ania, u mnie są dobre warunki na klony, świetlisty cień i bardzo je lubię. Szkoda, że miejsca już nie mam na więcej. No, może jeden jeszcze gdzieś się zmieści, jak azalie wiosną wyeksmituję.
Nie chorują zupełnie, jedynie drugi Sango Kaku trochę grymasił krótko po zakupie, ale potem się ogarnął.
Kupuj, kupuj! U mnie było trochę problemów ze zdobyciem Shirasawy, ale dla chcącego nic trudnego

właśnei tylko tego cienia u mnie jeszcze brak..choć miejsca które wybrałam kiedyś będą zacienione to niewiem czy do tej pory klony dadzą radę..

pokazuj nam je częściej
UrsaMaior 17:49, 21 paź 2016

malgol napisał(a)
No to dla ciekawości Ci powiem, że przed chwilą zadzwoniłam do szkółki w moich okolicach spytać czy mają Shirasawe...no więc maja...ok 90 cm wysoki, nie szczepiony, za 350 zl !! Szok!!

U mnie widziałam za 340 taki mojego wzrostu. No są drogie jak diabli te Shirasawy, niestety Jeśli będziesz znała termin przyjazdu to mogę wcześniej zrobić zwiad w okolicy, wiem gdzie były w tym roku. Warto polować, bo jest naprawdę piękny.
UrsaMaior 17:52, 21 paź 2016

anna_t napisał(a)

właśnei tylko tego cienia u mnie jeszcze brak..choć miejsca które wybrałam kiedyś będą zacienione to niewiem czy do tej pory klony dadzą radę..

pokazuj nam je częściej

Wiesz co... one niby lubią być osłonięte od słońca, ale w Warszawie jest szkółka, ta z której mam Jordana i tam latem stała masa palmowych na patelni. Wyglądały fantastycznie! W szoku byłam jak to zobaczyłam. Tak więc nie martw się na zapas
malgol 18:06, 21 paź 2016

UrsaMaior napisał(a)

U mnie widziałam za 340 taki mojego wzrostu. No są drogie jak diabli te Shirasawy, niestety Jeśli będziesz znała termin przyjazdu to mogę wcześniej zrobić zwiad w okolicy, wiem gdzie były w tym roku. Warto polować, bo jest naprawdę piękny.

Dzięki Iza, być może że wiosna skorzystam z Twojej pomocy
UrsaMaior 18:24, 21 paź 2016

Spoko luz W razie czego dawaj znaka, rozwinę macki Szkoda, że tak daleko mieszkasz... ja też kiedyś też tam mieszkałam. Zdaje się, że jeszcze dalej od Ciebie
malgol 18:25, 21 paź 2016

A gdzie?