Rododendronowy ogród.
22:01, 23 lis 2011
Tu miał 1,5 roczku i faktycznie był z niego krasnoludek.
![]()
Miód na me zmysły (wzroku, węchu i smaku).
Znam te kątyto będziecie mieli przyjemne święta
Tak wpadam, a tu ciiiiisza, co tam słychać Geniu ciekawego? Albo raczej co tam widać?
. Czy ja wytrzymam to tempo i ciągły stres ??? Zrezygnowałam z dodatkowej pracy. Ogrodu niemal nie widzę
I jeszcze mam jedną prośbę do Was?
Wykopałam dzisiaj bratki z fotografii poniżej. Te zielone kępki po lewej stronie to niebieskie dzwonki karpackie. Jak myślicie, co mogłabym posadzić tam zamiast bratków?
![]()
Za żółtymi cisami posadziłam dzisiaj 30 cebulek filetowych czosnków, a przed cisami i jałowcami tulipany białe. Teraz jak to piszę przyszło mi do głowy, że te tulipany w tym miejscu to chyba nie do końca dobry pomysł....Sama nie wiem... Tylko z drugiej strony, one w kwietniu, maju będą tylko. Za cisami jest strasznie gęsto. Danusia mi doradzała w tym miejscu coś na pniu, np. cisa. Mam nadzieję, że na wiosnę go tam wcisnę
wiątecznych.
dą czekały do Świąt.
Teraz plan.
Wymiary ok. 7m na 1,70 do 2,5m. Na planie kratka to 1m.
Kompletnie nie mam pomysłu, wszelkie sugestie mile widziane. Coś tam narysowałem ale można sie tym nie sugerować. Ta czerwona grubsza kreska na tym wąskim pasku też nie wiem co posadzić by trochę zakrywało murek. Szerokość tego paska to: ok 50 cm.
![]()
![]()
I taki początek np. przy schodkach:
![]()
A ja smutna, bo Rudka ciągle nie majak nigdy nie przepadałam za kotami(jak i za naszą Klarą) tak ten sobie jakoś upodobałam
![]()
Wczoraj dzwoniłąm do schroniska w sprawie tego psiaka co znalazłam go na przystanku-powiedzieli, że jeszcze 2 tyg bo muszą go odrobaczyć i ogólną kwarantannę przeprowadzić,itp. dowiedziałam się tylko, że jest wesoły więc chyba lubi dzieci-czy dobrze myślę?ale i tak najpierw musimy tam podjechać i o wszytsko wypytać-chciałabym żeby był w domu i chodził do ogrodu, a nie biegał po lasach i polanach jak ta nasz 'latawica' Klarkatylko nie wiem jak to zrobić!psiak młody to może i przystosować się będzie umiał?
nie wiem
aha, i miejsce jakieś muszę naszykować, co by mu cieplutko było i żeby nie bał się, że i ja jego też gdzieś porzucę!bidulek!
A co Wy dajecie jeść swoim psiakom?bo ja różne opinie na temat jedzenia słyszałam
Koty jak to koty chodzą swoimi ścieżkami Bogna ,ale nie doczytałam kiedy zginął Rudek jak tylko zauważyłam treść o piesku w schronisku zaraz myśl czemu nie wspomniałaś ,że możesz wziąć pieska zaraz bym ci w paczce nawet 3 podesłała ...