Bogusiu, lilie śliczne, ale twoja ogrodowa hortensja mnie powaliła. Jaka ilość kwiatów!!!
Jeżeli tylko będziesz mogła to będę wdzięczna za cebulki lilii. U nas też popadało, w nocy była burza ale nie taka straszna. Nareszcie upał ustąpił i można wreszcie coś zrobić w ogrodzie. Pozdrawiam Bogusi.
Bożenko u mnie pada ,mam nadzieje że i u ciebie popadało
Szkoda że nie jadę do Pękcina byśmy się poznały.
Zobacz u mnie lilie tych co mam dużo to ci wyślę.
Szelmusia - każdy ma prawo do błędów, ale to przez nie stajemy się mądrzejsze.
Iwk4 Na tej rabatce kwitną polne maki, te siane dopiero zaczynają. w ubiegłym roku dostałam pikówkę tych maków i były piękne, w tym roku posiałam w takie okręgi o średnicy ok. 30cm. wyglądają mizernie, a kiedy zakwitną - tego nawet najstarsi górale nie wiedzą. W tym roku po prostu pozwolę im się wysiać na rabatkach.
Ewo777 lilie zakwitają masowo, dobrze, że u Ciebie jeszcze nie kwitną. Ominą je fale upałów, będą dłużej cieszyć
tak tak oczywiście że słucham
Podlewam więcej lawendę i oczywiście jej lepiej, ufff, mam nadzieję że rozwinie kwiaty.
Byłam wczoraj na działce i przywitały mnie tam takie oto satelity
ogromne są a ja nawet nie wiem coż to za odmiana
pachną przyjemnie, nawet nie za mocno To prezent od mojej teścowej. Chyba muszę polubić bardziej lilie
Reszty narazie nie pokażę bo mamy okrutne tyły Ostóżki przekwitają, lawenda szaleje, chawsty szaleją, trawa szaleje A ja czekam na fasolkę szparagową, którą kocham najmocniej i dla niej mam ten ogródek
Wypielęgnowane wszystko nie jest, wierz mi. Jestem wprawdzie galerniczka (jak to Kasia mówi) i zasuwam w słonecznym upale, ale cały dzień nie potrafię wytrzymać...