Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek w którym klon osłupiał:)

Ogródek w którym klon osłupiał:)

rzulieta 15:20, 16 lip 2015

a moze tam hortensje bukietową wrzucisz? Ona rośnie wysoka i w cieniu może będzie miała kuper że się wyrażę a głową będzie słońce łapała? Bo tam takiego coś dużego się by przydało
rzulieta 15:23, 16 lip 2015

Wiesz o czym pomyślałam jak zobaczyłam rynienkę w której woda dopływa do stawu? Fajnie by schowana w trawach wyglądała. Ja bym jeszcze takie zółte lilie wodne posadziła przy brzegu.
Chodzi mi o to żeby za oczkiem bylo wysoko a po bokach coraz niżej.
deszczowymaj 15:27, 16 lip 2015

Gosiu ale ładnie się u Ciebie zagęściło trawki śliczne
W rogu za oczkiem faktycznie brakuje czegoś wysokiego,chyba hortensje chciałaś tam posadzić ? czy źle kojarze ?
Kacha123 15:40, 16 lip 2015

Fajnie się wszystko rozrasta W przyszłym roku będzie busz!
rzulieta 15:44, 16 lip 2015

nie przeraź się wcale nie chcę Cię krytykować tylko podpowiedzieć bo fajny pomysł z tym oczkiem a smutno troszkę tam

To u góry to hortensja limelight lub inna bukietowa Trawa to jakiś tatarak japoński albo coś dwukolorowego z żółtym jakaś turzyca Z lewej to chyba się nazywa irys wodny żółty. Mogą do tego być języczki okazałe one są do cienia i kwitną na żółto. Mają piękne liście bardzo dekoracyjne
Z prawej strony może być języczka jak z lewej się nie zmieści i hosty przy azaluni. Mam trochę takich dwukolorowych Jak chcesz to Ci dam Rosną tak do kolana
rzulieta 15:48, 16 lip 2015

Znalazłam jeszcze inspirki z oczkiem Może coś wypatrzysz i bliżej Twojej koncepcji będzie
Nie chodzi mi o same oczko tylko nasadzenia przy nim

ale nie bądź zła dobra?
Karol99 16:10, 16 lip 2015

rzulieta napisał(a)

nie przeraź się wcale nie chcę Cię krytykować tylko podpowiedzieć bo fajny pomysł z tym oczkiem a smutno troszkę tam

To u góry to hortensja limelight lub inna bukietowa Trawa to jakiś tatarak japoński albo coś dwukolorowego z żółtym jakaś turzyca Z lewej to chyba się nazywa irys wodny żółty. Mogą do tego być języczki okazałe one są do cienia i kwitną na żółto. Mają piękne liście bardzo dekoracyjne
Z prawej strony może być języczka jak z lewej się nie zmieści i hosty przy azaluni. Mam trochę takich dwukolorowych Jak chcesz to Ci dam Rosną tak do kolana

Jestem za, świetny pomysł
malgorzata_s 16:11, 16 lip 2015

O mój Boże dzięki dziewczyny za rady, odpowiem za jakiś czas bo idziemy na chwilę na rowery.

P.S. Nina nie jestem zła, cieszę się że mogę liczyć na wsparcie.
malgorzata_s 18:19, 16 lip 2015

A więc tak Asiu, Nino na podwyższeniu rzeczywiście planowałam hortensje. Obawiałam się jej wielkości więc na razie j1ej tam nie ma. Niemniej jednak niedawno kupiłam kompaktowe hortensje i mogę jedną przesadzić w to miejsce zobaczymy jak będzie wyglądać

Co do roślin wokół rynienki to rosną tam bukszpany i to na pewno tak zostanie, bo wzorowałam się na tym https://www.pinterest.com/pin/413346072026334902/

Wokół tego chcę busz tylko cały ten zakątek ma jedynie 1.8/3 m i jeszcze musi pasować do reszty.
malgorzata_s 18:22, 16 lip 2015

Kacha123 napisał(a)
Fajnie się wszystko rozrasta W przyszłym roku będzie busz!

Oby oby. Przez Ciebie cały czas myślę gdzie u sienie upchnąć Twoją kompozycję z krwawników.