Iwk4
00:49, 16 lip 2015

3. Dziś faktycznie wysadziłam do donic i zadołowałam 3 z 4 róż Berolina. Zostawiłam najładniejszą do jesieni. Muszę zdecydować, czy w tym miejscu chcę różankę? Czy dać tylko miskanty, werbenę, perovską, stipę i coś o srebrnych listkach, jak na inspiracji?
Jeśli dam róże, to nie mam tyle miejsca, by ciągle zmieniać. Więc teraz trzeba wybrać z głową.
4. Berolinę poleciła mi pani w szkółce na zasadzie: Będzie pani zadowolona - nie byłam. Za to Montana kwitnie tak niesamowicie, ze chciałoby się, by wszystkie róże tak obwicie kwitły. I tego oczekuję od róży.

5. Na ognistej jest w tej chwili tyle kolorów, że nawet czerwone jeżówki - to był już przesyt. Jutro fotki z ognistej

6. Cały czas mi nie leży ta donica kamienna, która kiedyś byłą ciurkadełkiem. Kombinuję nad tym. Nadal mi coś nie pasuje w tym miejscu i na rabacie - nie mam spójności. Są rabaty, na których niczego bym już nie ruszała, np. ta (tak, wiem - miskanta będzie trzeba wykopać i podzielić w przyszłości ):
I są takie, które wydaje mi się są niedokończone: np. ta (marzy mi się kulkowisko):