Aniu nie planuje drzew , to Kasia mi je zaproponowała ale nie posadze tak jak ona proponuje bo mi zepsuja widok który lubię. Strzępiastokorego nie kupiłam przez Twoja filozofię ze za długo trzeba na niego czekac bo jesli Ty tak piszesz to co ja mam myślec?
cześć ale mnie nie było a tu planowanie fajnie kombinujesz. popieram Iwonę w kwestii zmiany nawierzchni przy rodkach, Bogdzia zawsze zwraca uwage na to aby nic na korzeniach rodkow nie leżało.
widzę że ciągnie Cie do symetrii, mnie też choć wiem że jest passe ale inaczej nie potrafię ;p
jak nie chcesz dokupowac trzeciej Aurea nana to może tak lekko z tyłu dac szpaler 3 hortek a przed nimi pomiedzy te 2 Aurea?
Iwona ja od wczorajszego wieczora na telefonie nadrabiałam zaleglości u ciebie i dzisiaj myślałam nawet żeby podpytać mądrej głowy jak to moje szmbo zakryć a ty akurat u mnie czaad
wow to aż tyle roboty z tymi cisami? ja sie sama na nie szykuję planuję tak, najpierw wiekszy dołek przekopać z obornikiem swiezym przysypać ziemią rodzimą z kompostem i w to cisy
Łukasz zerkniesz do mnie?
moze Ty mi podpowiesz jak zakryć szambo i zrobic przy okazji chelsea
a czemu w bialo-różowym cisza?
pokazałbyś swoja różankę po takich porządkach? moja nie zachwyca a malo kto pokzuje nóżki róż i nie mam obrazu do porownań jak to powinno wygladać
a wiesz że ja dzisiaj się szykowałam poprosić Cię o jakąś radę myślami Cię ściągnęłam
znalazłam jakąś starą fotke tego szamba, teraz nie robiłam bo non stop mi sie nie podoba. tujek danica już nie ma
a tu zaznaczyłam gdzie sa świdośliwy
albo osadzić cisami tylko wtedy gdzie dać jeszcze powtórzenie takiej zimozielonej kostki?
rabata podzielona jest na kwadraty 1,5x1,5 ze względu na nasadzenia ale te kostki zimozielone niewiem czy chce takie duże, chyba wolalabym cos jak tu https://pl.pinterest.com/pin/166422148710231410/
już zrobiłam, wczoraj akcja róże była
jezu jak się umęczyłam, znowu mi w plecach trzaslo i lewa strona boli :/
przesadzanie róż jest meeega straszne! Artemisek sama nie dalam rady wytargać, M musial pomóc. ukorzenily się baaardzo.
teraz cisy, może jutro się coś uda
Fajny pomysł pokazała Jankosia.
Ania, ja się zastanawiam nad tym przykryciem szamba.
1. W pustą donicę na pokrywie szamba możesz powstawiać rośliny w doniczkach większych.
Łatwiej będzie do wystawienia...
albo
2. Donicę zrobić przed szambem. A płytę szamba zakryf korą tak jak rabatę. Ja mam przed posadzoną runiankę, a właz zakryty korą. Łatwa opcja przy wywozie...
o a ja myslałam ze tylko mój to buntownik czyli normalny jest jednak
jego sezon ogrodowy zakończylismy wczoraj, zrobił mi ostatnie doły pod róże bo przesadzałam 6, reszte sama musze ogarnąć
Bożenka wczoraj wieczorem już w łózku w telefonie przegladalam co sie u Ciebie dzieje i jak zobaczyłam te foty to normalnie szok! bosko! musiałam dzisiaj na kompie jeszcze raz obejrzeć...te vanilki w tle z bordowym bukiem no czad... chyba jednak zaraz wsadze te moje młode tego roczne na rabatę za jabłonkami royality u mnie jak myślisz mogę? patyczki od ciebie pięknie się ukorzeniły to może w docelowym miejscu by miały luźniej i buchną mi od wiosny
tylko wiesz ja i tak mam dylemat ile wkońcu tych cisów na metr sadzić :/ uporałam sie dzisiaj z przesadzaniem róż i chciałam te nieszczęsne kostki wkońcu posadzić ale niewiem ile na kwadrat dawac nooo