i róślinki,które kupiłam. Róża już wsadzona Ciekawa jestem czy się nią roczaruję czy kupie więcej za rok
Poza tym szałwia. Melisa dla eMa na następny sezon ogrodowy Dostałam też coś gratis ale nie pamiętam co.
Agnieszko, wiosną buja podobnie jak szałwia, ok. metra, może więcej, ale nazwa... nie do ustalenia, kupowany co prawda w szkółce, ale już przestałam u nich pytać o nazwę, odmianę sadzonka - proszę bardzo
wstawiałam u siebie fotki, poszukam i podam stronę
Gabrysiu - może trzeba zmienić ustawienia w monitorze? Jak dla mnie lawenda też jest raczej fioletowa niezależnie od odmiany, bodziszki standardowo najpopularniejsze są fioletowe (ten ma być niebieski, więc sprawdzę jak to jest naprawdę na wiosnę ) o przetaczniku się nie wypowiem, ale ostatnio szukałam niebieskiego powojnika i na mój gust też są one dominująco fioletowe
Pogody, pogody!
Czy pokazywałam już miniaturowe różyczki w stipach? Z "Green" zrobiły się mocno różowe, ale wciąż urokliwe, szykują się do zimy... szałwia próbuje je zagłuszyć, ale ten potwór na wiosnę będzie dzielony/eksmitowany
Ten gąszcz to podwyższona rabata która zasłania kominki od POŚ. Nie uwierzyła bym ,że gazy z oczyszczalni mogą zdziałać cuda. Rośliny na tym wzniesieniu sadziłam jesienią
były malutkie i ogólnie było łyso. Szałwia która miała mieć 20 cm, ma 80. Rozplenica tylko w tym miejscu jest taka gigantyczna, a trawa nad drenażem ma kolor pięknej zieleni i rośnie dwa razy szybciej niż gdzie indziej w ogrodzie.
Obecnie jest tam tak gęsto i "dziko" jakby rośliny rosły tu już kolejny rok.
Albo Leonardo ale Da Vinci plus The Fairy albo plus White M.i lawenda albo szałwia I Uetersener znów się pojawia Pamiętasz ze to był mój typ nr dwa? PS. Dzięki za słowa otuchy
Dorzucę jeszcze jednego rozchodnika z duecie z mrozem tym razem I mroza z żeniszkiem
Była jeszcze szałwia z mrozem, ale zjadło tą kompozycję ptactwo domowe
Spoko zdrowie ogarnęłam 2 miesiące tylko nie mogłam prawie nic robić w ogrodzie , a to nie było łatwe oj nie , a teraz wszystko na raz bym chciała
Dziękuję Kochana Kobieto
Szałwia nie wiem jaka, ale zapytam w ogrodniczym oni wiedzą co mi sprzedali Na pewno jest jednoroczna.
Sadzić jutro będę cebule, jak mnie deszcz nie pogoni
No, a czekać trzeba, ale ten eeeeeeeefekt wiosną Ja z tych cierpliwych
Nie wiem jaka odmiana, ale na sto procent jednoroczna, między nią była posadzona też na przemian wieloletnia, ale ta ją wygryzła, przedobrzyłam po prostu, a chciałam, żeby się ładnie wypełniło. I to jest jest drugie kwitnienie po ścięciu. Pierwsze było o połowę słabsze. Myślałam, że będzie odwrotnie raczej
Tak tu gdybaliśmy potrzebna niepotrzebna, ale potem ktoś napisał /nie pamiętam w tej chwili w którym ogrodzie/, ze bardzo rabaty zbobrowane łopaką po sadzeniu, zobaczę, zdjęcia ciut później
Dobrze powiedziane Spiralkę pokazywuj i szałwia cudna naprawdę u mnie to tak słoneczniki zarosły lawendę i trzykrotkę bidne to przez wielkoludy się zrobiło buziaki
dobry pomysł z sadzarką jaka to ?
Aniu, skoro chciałbyś chociaż częściowo odsłonić kamienie to może z tyłu róże okrywowe a przed nimi coś niższego np, szałwia, lawenda, a za różami trochę wyższych traw