Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:57, 14 sty 2011

Do góry
Ja też się uśmiechnęłam, jak zobaczyłam ile mam do poczytania. Kwiatów mam mnóstwo dla Was, będziemy ocieplać klimaty nasze mokre.
A dopiero co miałam 28 na plusie. Ale jutro może też rozejrzę się, czy żyją aby moje rybki? I co w ogrodzie u mnie i u Was? Nie mogę się doczekać, a może nie spać dziś?
W ogródku Niage 21:53, 14 sty 2011

Do góry
Witam w naszym ogrodowiskowym gronie "szalonych ogrodników" w dobrym tego słowa znaczeniu. Śliczny ogród i historia, która świadczy o dużej dojrzałości Geni w projektowaniu swojego ogrodu. Piękne zdjęcia. Szczególnie podobają mi się żwirowe ujęcia i hosta z gożdzikiem. Żółte łany rozchodnika też bardzo mi się podobały, śliczne plamy.
Kochani zaglądam najpierw (chociaż dziś miałam odsypiać, ale nie wytrzymałam) do naszych nowych wątków. Wybaczcie, że nie do wszystkich naraz, ale nadrobię jutro.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:39, 14 sty 2011

Do góry
Kochani, całuję Was serdecznie, wróciłam szczęśliwie, choć samolot leciał dużo wolniej, bo miał czołowy wiatr 320 km/h (jak nas poinformował kapitan). Powitam Was oczywiście kipącą zielenią i mnóstwem barwnych kwiatów i kaktusów, a nawet trawników poduszeczkowatych i ogrodników tamtejszych przy pracy oczywiście. Dzisiaj wgrywam zdjęcia i segreguję. Nie mogę się doczekać, co się u nas wydarzyło...
Całuski dla wszystkich gorące )

Agnieszkowy ogródek 17:59, 13 sty 2011

Do góry
Znam stronę Gardenarium od dawna i często do niej wracam
Ludzie chcą miec ładne ogrody ale ich możliwości finansowe są ograniczone.
Wtedy trzeba się nagłowic aby uzyskac właściwy efekt.
Często bywam w ogrodach, których właściciele próbowali sami je aranżowac ale w pewnym momencie decydowali sie sięgnąc po pomoc z zewnątrz.

Agnieszkowy ogródek 17:50, 13 sty 2011

Do góry
Nie oglądamy telewizji, nie przejrzałam też strony głównej Gardenarium, a jedynie realizacje ogrodów. Nie miałam więc kompletnie pojęcia kim jest ta pani, z którą rozmawiam. To chyba dobrze, bo gdybym wiedziała, że współpracuje z Mają w ogrodzie i z tv w ogóle, prawdopodobnie nie wystartowałabym do niej z takimi problemami ))) Pomyślałabym, że to za wielka fachura, żeby się zająć małym ogródkiem, że pewnie realizuje same wielkie posiadłości gwiazd tv. Poza tym stronię od ludzi związanych z tv, bo uważam, że woda sodowa uderza im do głowy. A tak w ogóle zupełnie nie mają do tego powodu. Kiedyś może wzbudziłoby to moją zazdrość czy coś w tym stylu, ale teraz wręcz odwrotnie. Ale może dziwna jestem.... )) Teraz mogę się z tego śmiać!!! Nieświadomość mi pomogła ))

No tak czy owak Danusia długo się broniła przed wizytą u mnie. Męczyłam ją przez chyba półtora miesiąca. Danusia jednak była zbyt zajęta, bo jesień była ciepła i słoneczna. Kończyła kolejne realizacje. Właściwie miałam już dać jej spokój, ale znowu obejrzałam jej ogrody i zaatakowałam ponownie ))

Okazało się, że akurat będzie niedaleczko, więc będzie miała ze 2 godziny wolnego. Umówiłyśmy się i pojechałam po nią. Trochę się bałam, szczerze mówiąc....
Agnieszkowy ogródek 17:38, 13 sty 2011

Do góry
Gosiu, spokojnie, Danusia nie projektuje mi ogrodu Sama się śmieję z tej historii. Opowiem Ci ją i mam nadzieję, że Danusia się nie obrazi (nawet ona o tym nie wie )

Od ubiegłego roku zaczął mi mocno doskwierać nieład w ogrodzie. Przestał mi się tak bardzo podobać... A może zaczęłam na niego jakoś właściwiej patrzeć? W każdym razie dojrzewała we mnie myśl, aby poprosić o pomoc fachowca, bo sama sobie z "przemeblowaniem" roślin nie poradzę. W ogóle kiedyś myśleliśmy o tym, aby 2-3 razy w roku skorzystać z pomocy firmy ogrodniczej w celu poprzycinania roślin, uporządkowania ogrodu i przygotowywania ogrodu do zimy. Jednak znaleźć dobrego fachowca i dobrą firmę nie jest łatwo. Namnożyło się teraz projektantów, aranżerów, architektów krajobrazu i innych takich, którym jednak kompletnie brak wyczucia. Obejrzałam w internecie wiele firm i ich realizacji. I nie wiem czy ja byłam tak wybredna, czy też trafiałam na kiepskich fachowców.

Trafiłam przez przypadek na stronę Gardenarium. Szukałam wtedy firm z mniejszych miejscowości, bo sądziłam, że tak będzie taniej niż u tych wielkomiejskich firm, które wcale nie są przez to lepsze ))) Popatrzyłam na zdjęcia, obejrzałam wszystkie z zapartym tchem. Ogród Kuropatwy chwycił mnie za serce, bo to styl najbardziej zbliżony do mojego. Piękne zestawienia roślin, nic powydziwianego, zrównoważone, ładne kompozycje. No więc wysłałam maila zaczepnego, aby rozpoznać czy są chętni do współpracy i czy w ogóle da się z nimi rozmawiać. Okazało się, że ton rozmowy był przyjazny, bez wylewności, ale tego nie oczekiwałam
Ogród Bogusława 10:41, 07 sty 2011

Do góry
Bogusław napisał:

"jest to moja perełka w chwili obecnej jest malutki wiosną zaczerwieni się jak konika biała tylko na czerwono. ofiarodawca będzie mi go prowadził jak zakwitnie to go pokażę, wiem że jest bardzo trudny ale mam dobrego nauczyciela. Mam jeszcze kilka niespodzianek ale nie chciałbym namieszać. Jak porównuję Twój ogród to u mnie jest na razie pustynia ale ja sam się uczę i jak zakładałem ogród to nie przypuszczałem że dostanę takiego "kopa" Mieszkam na skraju lasu w i stąd zainteresowanie sosnami potem to już poszło samo. Świerk jest piękny większe widziałem na fotografiach, nie obiecuję być może jak uda mi się zrobić odszczepki to się z Tobą podzielę, serdecznie pozdrawiam Bogusław"
Pogaduchy nocnych marków...ale nie tylko o ogrodach:) 23:58, 06 sty 2011

Do góry
Pochwal męża, że tak dogadza. Ja się spakowałam, patrzę sobie jeszcze.
Testowe dodawanie zdjęć 23:53, 06 sty 2011

Do góry
Ślicznie się zapowiada, odwilż już jest?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:52, 06 sty 2011

Do góry
Ja mam taki na wysięgniku teleskopowym marki Fiskars, jest ostrze regulowane pod kątem i sznurek się pociąga i tnie.

Drugi mam nieco inny, bardziej masywny, ale chłopaki chwalą Fiskarsa.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:58, 06 sty 2011

Do góry
alinak napisał(a)
Danusiu a bikini przygotowane ?
pięknych widoków
dużych drinków
dużo tańca
dużo s...ksu
dobrego humoru

życzy Alina
ps. nie myśl o pracy ,wyłącz telefon i komputer

Przy nadmiarze trzeba ukryć pod dobrze skrojonym kostiumem co nieco.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:25, 06 sty 2011

Do góry
grama napisał(a)
Wypoczywaj spokojnie,baw się,damy radę,dobrze że nie wyjeżdżasz latem,bo co my byśmy bez Ciebie zrobili?

Latem to ewentualnie po ogrodach, a zimą na odpoczynek. Najchętniej bym została, ale wiecie...Witek zmęczony jest.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:24, 06 sty 2011

Do góry
Będę całkiem w nowym miejscu, nie znam go, ale kwiaty w ciepłym kraju zawsze się znajdą. Będzie piękna galeria na pewno.
Nie jestem jeszcze spakowana, ale co tam...Aparat leży przygotowany. ładowarka i baterie dodatkowe.
125 ozdobnych i leczniczych roślin z naszego otoczenia 20:21, 06 sty 2011

Do góry
A ja maturę pisałam z "Nad Niemnem" to jest nas cztery.
Kaktusiarnia Danusi 18:33, 06 sty 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Daj w razie czego materiał zdjęciowy w wątku, rozmnażanie agaw, a ja Ci wyślę odrosty i też sfotografuję, jak je oddzielam.

Jak tylko coś z tego będzie to na pewno będzie relacja
Ogród Sylwii od początku :) 17:51, 06 sty 2011

Do góry
Są pogaduszki, chętnie i my zobaczymy. Pogaduszki i nowy wątek o pokoiku. Ha
Ogród u stóp klasztoru 17:49, 06 sty 2011

Do góry
Może jakimiś krzakami niskimi zasadzić i ciąć w żywopłocik? Tawuła japońska, berberyss, o bukszpanie nie wspomnę. A może poobijać deskami, jakby podmurówka była? Albo murek z płyt kamiennych zrobić?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 17:46, 06 sty 2011

Do góry
Kochani, chcę napisać, że wyjeżdżam na tydzień odpocząć, to tylko chwila. Będę się wygrzewać. Obydwoje nie mieliśmy w zeszłym roku urlopu. Ja hasałam po angielskich ogrodach, a Wicio ciężko pracował. Chłopu należy się odpoczynek, ja to odpoczywam tutaj z Wami, a on musi się oderwać od pracy.
Wracamy w następną sobotę.

Gdybym nie mogła się nigdzie podłączyć do internetu, albo inne kłopoty techniczne nastąpiły - wybaczcie i zastępujcie mnie w poradach.
Jak wrócę poodpisuję najszybciej, jak mogę.
Nie zaniedbajcie także komentarzy, bo artykuły są na zapas napisane i będą się nowe tematy ukazywały, więc czekam na wszelkie komentarze z niecierpliwością. Poradzicie sobie w razie czego beze mnie ?

Jak mi się uda, będę odpisywać na bieżąco, ale czarno to widzę, w końcu jadę na Czarny Ląd. Jutro wylot rano więc tylko dziś mi zostało.
Jak wrócę dodam zdjęcia, aby i wam zrobiło się cieplej. Pozdrawiam cieplutko. Będę tęsknić.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 17:37, 06 sty 2011

Do góry
Bogda, trochę poczatkowo otrząsałam, ale potem jak snieg zmarzł i gałązki sie odkształciły, pozlepiały, to nie ruszam. bo się pourywają.
Czekan na odwilż, poprostuję je jakoś.
Zielono mi! 17:36, 06 sty 2011

Do góry
Emilu, my tak mamy (tzn. baby mam na myśli), a Ty masz rację.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies