Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród Sylwii od początku cz.II 09:45, 06 lip 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)

A to mnie zaskoczyłaś...
Myślałam, że wraz z rozrostem roślin, pracy w ogrodzie jest coraz mniej.
Ja też raczej z tych co na miejscu nie usiedzą dlatego doskonale do mnie trafia to co napisałaś
Na zdjęcia wcale nie widać, że ciągle masz coś do zrobienia. Pięknie jest.

Jedno mus wysadzić inne przesadzić albo wymienić . W między czasie rośliny wołają o papu inne o strzyżenie . Tu przekwitnie i czas cięcia . Żywopłoty zleciłam panu przed wyjazdem na urlop . Ładnie sobie poradził a mnie ubyło pracy dlatego przy tej opcji zostanę
Robię jeszcze małą rabatkę - kiedyś pokażę ... Dwa drzewka - magnolie czekają na przesadzenie.
Na wiosnę mus odmłodzić trawki ... No i tak się to kręci wokół ogrodu i nie tylko.

W raz z rozrostem roślin pracy nie ubywa Zamysł mam aby ogród za bardzo się nie rozrósł dlatego doszło co roku strzyżenie żywopłotów oraz drzew . W tym roku jeszcze nie zdążyłam się za drzewka dorwać. Do strzyżenia czekają brzozy , klon, tulipanowiec i świerk niebieski a pogoda albo za gorąco albo leje Loteria
Ogród z rzeźbą 22:38, 05 lip 2016

Do góry
Aga jesteś niemożliwa!. A ja Cię kocham za Twoje wpisy, teraz będę Cię kochać za to, że Ty mnie kochasz. Kochajmy się zatem i żyjmy długo i szczęśliwie.
A za siedmioma górami, za siedmioma rzekami...

Kamila bardzo się cieszę, że mam takie stare drzewa, one dużo dają. Trochę narzekam na brzozy, których też kilka na tyłach działki rośnie i tam susza okropna jest. Ale kiedyś tam jakieś rabaty mimo wszystko zrobię. Napracowałam się faktycznie, oczywiście z przerwami. A to po to żeby dziewięć trawek posadzić! Trzeba mieć... no nie po kolei
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:16, 05 lip 2016

Do góry
Iwi,
zielone żurawki są jak dla mnie obłędne. Kupowałam wczoraj purple, ale wzroku od limonkowych nie mogłam oderwać- uwielbiam je miłością niespełnioną, bo u mnie nigdzie nie mają większych szans na przeżycie. Kupowanie "na ryzyko" już w grę nie wchodzi (przynajmniej nie w tym roku ). Ale są cudne! No kocham jak hosty!

Jak glediczje kupowałam, to ani mnie nie interesowało jakie to duże rośnie, ani nie wiedziałam co to jest ;(
Chyba to wywalę, ale tak cichaczem, bo jak mój eM zobaczy, to już chyba będzie awantura, że najpierw kupuję, a potem wywalam, zwłaszcza, że sporo już zdążyła podrosnąć- jest u mnie (obie są) ze dwa lata (wczoraj jedna Conica spłonęła na stosie).

Gosiu, Aniu,
punkt widzenia zależy zawsze od punktu siedzenia Staram się dostrzegać te przyziemne plusy, bo jam stworzenie aspołeczna i dłuższa obecność i ciągłe trajkotanie kogoś mnie zwyczajnie męczy. Zwłaszcza jak do wszystkiego podchodzi się "praktycznie" (brzozy są fe, bo liście z nich lecą, a jak już zlecą, to koniecznie trzeba już/teraz/natychmiast posprzątać bo brzydko wyglądają- a ja własnie lubię te liście i te brzozy, pranie nie musi być wyprasowane już i teraz- jak poleży parę dni, to nic mu się nie zrobi, a jak talerz włożę do zmywarki po filmie, to też go pleśń nie złapie...)

Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 13:43, 05 lip 2016

Do góry
Dodam, że jeśli są to szlachetne brzozy to nie są jakieś olbrzymie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:31, 05 lip 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

Witaj Ano,

w jakiej odległości od tuj rosną u Ciebie brzozy (brzoza pożyteczna, jaka?)? Szczególnie interesuje mnie to ostanie zdjęcie..
Moja bajka 23:40, 04 lip 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Fajny prezencik pasuje bardzo
Rabata wrzosowa śliczna piękne połączenia roślin.
Dzisiaj przenosiłam moje 3 wrzosy kolosy pod brzozy z każdego zrobiłam okłady, podobno ukorzeniają się 4 tygodnie, ukorzeniałaś swoje sama?

Nie Kamis, nigdy nie próbowałam ukorzeniac wrzosow.
Moja bajka 23:38, 04 lip 2016

Do góry
Fajny prezencik pasuje bardzo
Rabata wrzosowa śliczna piękne połączenia roślin.
Dzisiaj przenosiłam moje 3 wrzosy kolosy pod brzozy z każdego zrobiłam okłady, podobno ukorzeniają się 4 tygodnie, ukorzeniałaś swoje sama?
Makowo na Kociewiu 22:12, 04 lip 2016

Do góry
zaglądacie dziękuję
Makowo obfocone o najgorszej porze bo choć świeciło słońce to jednak długie cienie robią swoje.
Dzisiaj kupiłam 2 bukszpany bo miałam dziury w "żywopłocie" i kupiłam żurawki nn za 5 zł sztuka z pięknymi czarnymi łodygami.
Posadziłam wszystkie zakupy, przesadziłam do końca Wielkie first love spod brzozy na różanką i polałam połowę ogrodu gnojówką...
foty ale zastrzegam, że ze Makowo się wiele nie zmieniło i wieje nuuudą

Wejściowa z wyciętymi szałwiami nie wygląda tak jak powinna ale szałwie znowu tłoczą i zaczynają być widoczne stipy

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:42, 04 lip 2016

Do góry
Aaa...o brzozy chodzi To jest tak jak się pobieżnie czyta...Na ten temat nie mam nic do powiedzenia

U mnie mrówy sobie mszyce na daliach wyhodowały...i jakoś trza oprysk zrobić, a tam kwitną też róże, lilie, jeżówy...chyba bym musiała kapturki kwiatom pozakładać...w związku z tym mszyce w dalszym ciągu żrą...
NewLife w ogrodzie 08:37, 04 lip 2016

Do góry
Zakupy świetne, zwłaszcza brzozy. Też planuję kupić kilka takich samych. Mogłabyś w wolnej chwili napisać mi na priv gdzie i po ile kupiłaś?
A poza tym rabata rozrasta się cudnie. A traweczka zielona. Jeszcze trochę i się ukorzeni a wtedy żadne burze nie będą jej straszne.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:37, 03 lip 2016

Do góry
Marzenko czy mogłabym poprosić o namiary na sklep w którym kupiłaś brzozy long trunk szczepione wysoko? Będę wdzięczna. Dzięki. Twój wątek czytam na bieżąco-piękne zdjęcia. Jestem pod wrażeniem Twojej pracowitości i zaangażowania jeśli chodzi o ogród. To wraz z wyczuciem piękna sprawia, że Twój ogród robi takie wrażenie. Pozdrawiam cieplutko !!
Do raju daleko - u Ewy 18:49, 02 lip 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)

Dzięki Ewciu za zmobilizowanie do wycieczki zakupowej. Fajne rzeczy kupiłaś, werbenę kiedyś na pewno też przygarnę, jak będą się rozrastać rabatki. Hortensje na razie omijałam wielkim łukiem chociaż kusiły, oj kusiły....Ty i Gosia pojechałyście, ja jeszcze się cofnęłam, bo pan mi powiedział, że przyszły brzozy pożyteczne Dorenbos. No i okazało się że miskanty LM też są, tylko z Gracillimusami pomieszane, to nie wypatrzyłyśmy.
Też zakupy uważam za baaardzo udane. Zaraz będę się chwalić

Beatko, ja na zakupy ogrodowe zawsze jestem chętna Po tę białą hortensję chyba się wybiorę Już wymyśliłam dla niej miejsce

A ja jeszcze wpadłam do mojej szkółki Nowe Ogrody w poszukiwaniu hortensji Magical Canndle, ale nie było takich ładnych jak mam, wiec by się wyróżniała. Ale za to udało mi się kupić 6 miskantów Morning Ligt I już rosną Udało nam się wszystko posadzić przed deszczem. Od razu mam podlane
Do raju daleko - u Ewy 15:53, 02 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Moje dzisiejsze zakupy:
5 hortensji Diamantino
7 werben Little One
3 kichawce
4 petunie

Dzięki Ewciu za zmobilizowanie do wycieczki zakupowej. Fajne rzeczy kupiłaś, werbenę kiedyś na pewno też przygarnę, jak będą się rozrastać rabatki. Hortensje na razie omijałam wielkim łukiem chociaż kusiły, oj kusiły....Ty i Gosia pojechałyście, ja jeszcze się cofnęłam, bo pan mi powiedział, że przyszły brzozy pożyteczne Dorenbos. No i okazało się że miskanty LM też są, tylko z Gracillimusami pomieszane, to nie wypatrzyłyśmy.
Też zakupy uważam za baaardzo udane. Zaraz będę się chwalić
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:50, 01 lip 2016

Do góry
wiunia napisał(a)
Marzenko brzozy cięłaś teraz? Piękne im sukienki przycięłaś
Mimo przebytego "tornado" ogród masz bardzo elegancki!

Tak wg mnie lipiec do bezpieczny termin na delikatne przycinanie brzóz. Podkreslam DELIKATNE
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:39, 01 lip 2016

Do góry
Marzenko brzozy cięłaś teraz? Piękne im sukienki przycięłaś
Mimo przebytego "tornado" ogród masz bardzo elegancki!
Ogród z widokiem na jezioro 22:15, 30 cze 2016

Do góry
Cudne róże na altanie ale i pozostałe które pokazujesz. Liliowce o u mnie zaczynają. Czy to hortensja już u ciebie ? U mnie do kwiatów jeszcze daleko.
Piękne plony masz marchew i maliny imponujących rozmiarów. A warzywnik w ogóle pierwszoklaśny, jaki porządek....
I ta rabatka z hostami i trawkami pod brzozą też ładna. Ja bym chciała mieć brzozy ale miejsca brak.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:23, 30 cze 2016

Do góry
Ivo, u mnie rosną w cieniu, wykorzystałam cień rzucany przez garaż i posadziłam tam też hosty, hacone i hortensje Strong Annabell
Sadziłam rok temu i wtedy chyba nawet nie zdążyły zakwitnąć.
One potrzebują wilgotnej gleby (chociaz ja nie specjalnie je podlewam, wykorzystuję to ze jest tam więcej cienia, jedynie rano świeci słońce), brzozy będą zabirać każda krople więc chyba nie za dobry pomysł...

Sama dziś puściłam węża z wodą pod jarzmianki, bo raz upały niemiłosierne, dwa że w pobliżu brzozy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:39, 30 cze 2016

Do góry
Nie patrzymy na liscie na tarwniku...wyzbierałam gałęzie , odkurzac nie będę...

Przycięte brzozy
Kamienny ogród patykiem malowany 14:36, 30 cze 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Cudowne zdjecia, szczegolne wrażenie zrobiły na mnie brzozy wsrod traw.

Dzięki Karolu...wyszła taka niespodzianka z braku czasu i teraz się zastanawiam czy co roku nie hodować takiego buszu w tym miejscu
Kamienny ogród patykiem malowany 14:32, 30 cze 2016

Do góry
Cudowne zdjecia, szczegolne wrażenie zrobiły na mnie brzozy wsrod traw.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies