Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:25, 14 cze 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Polinko jak często podlewasz rośliny pokrzywą?

Mirko gnojówką podlewam co 8-9 dni. Jak mam gotową to rozlewam i nastawiam następną.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:24, 14 cze 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Polinko a ja mam pytanie techniczne Napisz proszę czy już w pierwszym roku podlewasz swoje trawy gnojówką. Czy czekasz do następnego w myśl zasady, że w pierwszym nie nawozimy? Tylko ta gnojówka to nawóz naturalny, więc za bardzo nie wiem jak podejść do tematu :/

Aniu, w tamtym roku trawy kupiłam na początku maja. W połowie czerwca podjęłam decyzję o naturalnej uprawie ogrodu czyli pod koniec czerwca dostały pierwszą dawkę gnojówki. W tamtym roku podlewałam co dwa tygodnie pokrzywą a we wrześniu dwa razy skrzypem.
Dokładnie nie jestm w stanie odpowiedzieć na pytanie...Zapytaj Mazana lub Danusię.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:21, 14 cze 2016

Do góry
inag napisał(a)

Oj, no to liczę na te pokrzywy bo ja zbyt niecierpliwa (jak wiesz) żeby czekać rok...

Ilonko coś tam pokazałam
Dostały wczoraj gnojówkę regenarcyjną- mam nadzieję, ze się odbudują.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:19, 14 cze 2016

Do góry
aga_pe napisał(a)

Zapraszam

Będziemy jechać do Irenki to wejdę
Dzięki za zakupy!!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:19, 14 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
szykują się nowści, z zaciekawieniem bdę podglądać!
Fajnie, że produkcja Ci się tak dobrze rozkręciła

Edytko, póki co nie ma co oglądać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:18, 14 cze 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Matko i córko, Ty też na tyłku spokojnie usiedzieć nie możesz... Siły masz nie spożyte Tak się zachwycałam tą rabatę i co? Przewrót??? Żywopłot z kulek robisz Polinko? Czy będziesz je inaczej strzygła? A z tych nowych krzaczorów co wyczarujesz?
Masz może hakonechloe? Zastanawiam się z hakone u siebie, ale zupełnie nie pamiętam, które słonko przypala...

Buziole Polinko

Kasiu, nie potrafię ciąć bukszpanów w kule Trzy sezony się męczyłam i powiedziałam stop...Denerwowały mnie takie pokraki Teraz tylko ten rok jakos wytrzymać aby się odbudowały i będzie ok.

Hakone nie mam, niestety nie doradzę.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:16, 14 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jak to rok mam czekać na fotkę bukszpanów? Polinko, zlituj się. Robocze fotki proszę

Iwonko, buksy naprawdę mam w tragicznym stanie. Część musiała być ogolona do żywego drewna więc od góry nie mają liści. Przód lepiej też nie wygląda.

Plan jest aby utworzyć niski, zwarty żywopłot
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:39, 14 cze 2016

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Dołączam się do "pachnących" tematów, moja teoria w tej sprawie jest taka, że nie ważne jak "pachnie" ważne że działa

A śmierdzące łapki łatwo zneutralizować wcierając cytrynę też działa

I jeszcze jedna uwaga, ostrożnie z tym ekstraktem, bo polałam sobie łapkę (bez rękawicy) i skóra zlazła, po prostu wyglądało jak poparzenie.( Przyznaję, że miałam bardzo stężony produkt.

Trawy okazałe, dobrze im u Ciebie

Alu o cytrynie nie wiedziałam Używam rękawiczek to tragedii nie ma.

Nierozcieńczona gnojówka jest niebezpieczna i trzeba uważać. Kiedyś kawałek trawnika spaliłam przez nieuwagę teraz rozrabiam w cześci gospodarczej to tylko uważam aby psiak nigdzie się nie kręcił.

Trawy codziennie coraz większe, jakby w oczach rosły
Czasem słońce czasem deszcz 14:27, 14 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Fotki porannego ogrodu obejrzałam i zielony grujeczk bardzo mi się podoba
Odpoczywasz dzisiaj czy służba?

Już odpowiedź nieaktualna
Na Łowieckiej 12:54, 14 cze 2016

Do góry
moonia napisał(a)
Piękne duże rozplenice. Dopiero tu na zdjęciach mnie zachwyciły i doszłam do wniosku że muszę je mieć również u siebie.
A czym dokarmiasz trawki ? Czytam różne wątki ale już mi się wszystko myli. Często jest mowa o gnojówce- czy to chodzi o gnojówkę z pokrzyw ??? Czy jeszcze o czym innym ???

Akurat rozplenice nigdy nic nie dostawały. Inne trawy od czasu do czasu dostają przy okazji nawożenia trawnika zwykły nawóz do trawy, ale królową traw jest Polinka. U niej możesz się wiele na ich temat dowiedzieć. Ona używa tylko gnojówki z pokrzyw tak jak piszesz i duuuuuuużo wody. Efekty są rewelacyjne Nikt chyba na forum nie ma tak dorodnych okazów jak ona.
Na Łowieckiej 11:48, 14 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Uwielbiam te podwyższone rabaty! Takie powtórzenia mogę ogladać codziennie

Te powyższone rabaty były robione całkowicie bez zastanowienia Ot tak, podł pomysł jednego dnia a następnego zaczęła się realizacja. Całkowicie na wariata. Później stwierdziłam, że już bym je inaczej rozmieściła ale jak to z takimi "konstrukcjami" trochę ciężko to preznieść i wszystko musiałam dopasować do nich.
Dzięki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 00:23, 14 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Buksy już na swoim miejscu,zamiast kul jest prosty żywopłot.na razie oczywiście efekty brak ale przymierzalam się do tego od zeszłego sezonu i wiedziałam,że musi minąć co najmniej rok aby efekt był zadowalający. Tak więc żywopłot pokaże w następnym roku chyba,że pokrzywa zdziala cuda...

Oj, no to liczę na te pokrzywy bo ja zbyt niecierpliwa (jak wiesz) żeby czekać rok...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:25, 13 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Muszę tego giganteusa dokładnie obejrzeć u Ciebie!

Zapraszam
Ogródek Iwony II 18:27, 13 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Ciekawa jestem co to za dwa nabytki masz?

Ewa777 napisał(a)
Iwonko, napięcie rośnie Wszyscy chcemy zobaczyć Twoje nowe drzewka

Hej dziewczyny
Wreszcie pokazałam.
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:45, 13 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Iwonko, jeżówki masz odmianowe?
Cały czas się zastanawiam ile sztuk kupić? Jeśli łatwo się wysiewają to chyba nie ma sensu brać dużej ilości...
kupiłam trzy sadzonki white swain, jedna po zimie zaginęła, nie spodziewałam się, że tyle się wysiało, zostawiłam dosłownie po kilka suchych na zimę. Tylko długo się powstrzymywałam przed pieleniem, oj długo a jak Mała Mi potwierdziła, że to one to już nawet nie kusiło, żeby coś tam dziabać.

Drugą, która się wysiała to green jewel, też ma sporo siewek, ale o wiele mniejsze rosną, może dlatego że w cieniu. Jeszcze ich nie pikowałam, zobaczymy co z nich wyrośnie
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:11, 13 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Iwonko, jeżówki masz odmianowe?
Cały czas się zastanawiam ile sztuk kupić? Jeśli łatwo się wysiewają to chyba nie ma sensu brać dużej ilości...

Niektóre odmianowe mają sterylne nasiona... nie kiełkują (tak mamy z Mad z 'Green Jewel')
A niektóre kiełkują ale w rewersji i są tylko różowe... (tak mam z 'Hot Lava')

Iwko, pięciolinię zapinterestowałam, bo takie cudne...grzechem było nie zapinować
Ogród z łezką II 09:14, 13 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Kasiu, uwielbiam te Twoje kwadraty w trawniku!
Piorunujący efekt

Powolutku mi te kwadraciki rosną, ale kiedyś będą okazalsze
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:16, 13 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Kasiek ale jakiego szajbusa?!

Ja mam 100 km do Stefana, 120 do Poznania a raz w roku jeżdzę w obydwa miejsca Wolę wydać na paliwo ale mam pewność, że rosliny są w doskonałej kondycji, dorodne sadzonki i duuży wybór.
Nie czuję się szajbuską

ja byłam na szkoeniu we Wrocławiu a to już "rzut beretem: od poznania
Pokażę nasz ogród 23:29, 12 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Piękne zdjęcia z ogrodu,zieleń trawnika powalajaca
Możesz zdradzić jak się obchodzić że ścianami cisa? Ładne te sadzoneczki!

Polinko niewiele pomogę. Cisy wsadzilam w zeszłym roku i jedyne co zrobiłam to pościnalam końcówki w celu zagęszczenia, jednocześnie pozyskując sadzonki. Wcześniej z kilku odmian w szkółce wybrałam te, które najładniej zagëszczaly się od dołu. Teraz, obserwujac je, chyba zdecyduje się zostawić je w tym roku w spokoju, niech podrosną. Ta odmiana naprawdę ładnie się zagęszcza.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:53, 12 cze 2016

Do góry
Basillkum gdy ja tyram w ogrodzie, dom ogarnia córka , ja kuchnie i kurze ona odkurza i myje podłogi, jakos dajemy ardę. M robi zakupy i gotuje

Małgosik w ogrodzie botanicznym kwitna Globemaster. Z tymi cyckami to chyba przesadziałm. Mam jednego i tez niski

Lorka wypasione austinki tyle niestey kosztuja... Mówie oczywiscie o wypasionych sporych okazach, ktore juz w danym sezonie bedą obficie kwiatnąć

Beata - pozdrawiam, chyba sobie nozki dzisiaj opalilas?

Filemon - kupiłam ostrózki białe Excalibure pure white, sztuk 2....

Matka - roze są cudowne, zapachu nie czujesz przez ekran

Malkul - stozek wielkolud przez dw lata odchorowywał wyrwanie go z korzeniami z ogrodu tesciowej. Niemal go nie ciełam. Dopiero teraz widac ze zaczyna zyc nowym zyciem

Alinak - tak sie zdenerowowałam meczem, ze do mało paznokci nie ogryzłam!!! Obili ich do cna a Lewemu nie pozwolili postrzelać...

Sylwia tak to sesleria jesienna. Piękni bedzie z limelight wygladac. Moja ma niemal dwa lata

Polinka - uwielbiam Euro i MŚ rzuciłam tez szlauf a wkoło okna pootwierają is lochach emocje u sasiadow

Juzia - heufleriana nie wylata tylko bedzie z flanki na flanke, ale pewnie dopiero jesienia.. Za duzy misz masz z trzema rodzajami seslerii...

Kasya dziekuje Podlalas? Ja sobie wczoraj przy wykopywaniu bergeni znów głowny przewód od wody przy trawniku przecięłam. Zmyło mi nad ranem cała kore na tarwnik....wyrzucę te łopate fiskarsa bo po 6 latach ostra jak brzytwa!

Oliwka - wracam chwilowo do ostrozek bo mam nerwa na te masę zieleni. Tylko nich sie przechyla po deszczach to utne przy ziemi. Denerwuja mnie z tym pokładaniem i dziczeniem, miłości forever nie bedzie. Czekam az w tym miejscu zakwitna hortensje bukietowe i wyleza miskanty...

Lorka łubiny NN nawet nie zamierzam zgłębiać ich nazw gatunkowych, jednoroczne a własciwie jednomiesięczne u mnei beda. Na dodatek kupiłam białe w pąku a rozwijają sie zołte....

Jolanka ja juz tne od tygodnia i jeszcze kolejny tydzien przede mna....

Lwk4 naparstnice to nawet u mnei po zimie rok temu nie drgnęły. Obrażona na nie jestem. Ogladam je tylko na Chelsea

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies