Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Marga 15:36, 12 cze 2016

Iwonko, pozaglądałam sobie i poczytałam co tam u Ciebie słychać Bardzo podobają mi się Twoje trzciniaki, wyglądają tak lekko. Mówisz, że mają już 1,5m wysokości...Maja dzisiaj mówiła o trzciniaku KF (nie wiem czy masz takiego) i że dorasta właśnie do 1,5m i tak się zastanawiałam czy to się liczy z kłosami czy bez
Współczuję doła, mam nadzieję że już lepiej. Chyba każdego "to" dopada raz na jakiś czas
Macham serdecznie
Juzia 20:25, 12 cze 2016

Od słońca jeszcze mogą być żółte.
Hortensje!

Zana 21:36, 12 cze 2016

Trochę zaległości u Ciebie miałam. Świetne ujęcie tych czosneczków na pięciolinii. Parzydło leśne też mam i też bardzo lubię. Niestety nie ma innych kolorów, tylko białe. Są jeszcze odmiany niższe i całkiem malutkie parzydło blekolistne, takie trochę podobne do tawułek. Świetne tańczące trzcinniki. Też się zdziwiłam ich wysokością. Posadziłam w ubiegłym roku a w tym mają też tak ok. półtora metra z kwiatostanami.
Zana 21:48, 12 cze 2016

sorki, jakiś dubel mi się wcisnął
amelia_b 21:50, 12 cze 2016

Bry wieczór
lindsay80 11:44, 13 cze 2016

ło matko ile siewek i wszystko już w doniczkach posadzone, jesteś mega zdyscyplinowana!

Trzcinnika już mam - świetny jest
Dominika11 11:53, 13 cze 2016

aleś się napikowała
Toszka 12:11, 13 cze 2016

polinka napisał(a)
Iwonko, jeżówki masz odmianowe?
Cały czas się zastanawiam ile sztuk kupić? Jeśli łatwo się wysiewają to chyba nie ma sensu brać dużej ilości...

Niektóre odmianowe mają sterylne nasiona... nie kiełkują (tak mamy z Mad z 'Green Jewel')
A niektóre kiełkują ale w rewersji i są tylko różowe... (tak mam z 'Hot Lava')

Iwko, pięciolinię zapinterestowałam, bo takie cudne...grzechem było nie zapinować
iwka 12:26, 13 cze 2016

Toszka napisał(a)

Niektóre odmianowe mają sterylne nasiona... nie kiełkują (tak mamy z Mad z 'Green Jewel')
A niektóre kiełkują ale w rewersji i są tylko różowe... (tak mam z 'Hot Lava')

Iwko, pięciolinię zapinterestowałam, bo takie cudne...grzechem było nie zapinować

Milo mi

Moje Green też się wysialy, chyba to one bo przy doroslej rosną. To znaczy ze mogą być różowe?

Jeszcze nie pikowałam. Czekam aż trochę podrosna. White swan już w doniczkach siedzą
iwka 12:27, 13 cze 2016

Dominika11 napisał(a)
aleś się napikowała
no trochę tego wyszło. Tak się wysiały, że zarosły mi całe kulki bukszpanowe