Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

inag 12:11, 14 cze 2016

Mirka napisał(a)
Co to Ilona zaniedbujesz nas fotki proszę Ruszyła brązowa trawa czy wyciapałaś już?

Znowu? Przecież dopiero co były
Brązowe turzyce wszystkie co do jednej wyrzuciłam juz dawno. Nie było dla nich nadziei. One aż się same sypały. Przy najdelikatniejszym dotknięciu wszystkie źdźbła wychodziły od razu. Kupiłam nowe i już podosadzałam w większość miejsc. Mam nadzieje, że już wiecej cyrków z ich przemarzaniem nie będzie. Tak Ci szczerze powiem, ze miałam całkiem poważne myśli żeby takie truposzczaki zostawić bo i tak nikt oprócz mnie nie wiedział, że one kaput
inag 12:14, 14 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
Oczywiscie za rzadko zdjecia.
Moje najstarsze rozplenice maja trzy lata i nie wszystkie ladnie niestety odrosly

To mogę oddać Twoim trochę objetości swoich -może wtedy zobaczyłabym rozchodniki A tak wogóle jak będziesz potrzebowała gałązki tych różowych do ukorzenienia dla teściowej to pisz.
ivo 12:18, 14 cze 2016

inag napisał(a)

Znowu? Przecież dopiero co były
Brązowe turzyce wszystkie co do jednej wyrzuciłam juz dawno. Nie było dla nich nadziei. One aż się same sypały. Przy najdelikatniejszym dotknięciu wszystkie źdźbła wychodziły od razu. Kupiłam nowe i już podosadzałam w większość miejsc. Mam nadzieje, że już wiecej cyrków z ich przemarzaniem nie będzie. Tak Ci szczerze powiem, ze miałam całkiem poważne myśli żeby takie truposzczaki zostawić bo i tak nikt oprócz mnie nie wiedział, że one kaput

Tak mi też brązowe padły aż żal mi było wyrzucać bo miały już kilka lat ale nie ustępuję i dalej posadzę
moonia 12:18, 14 cze 2016

Piękne duże rozplenice. Dopiero tu na zdjęciach mnie zachwyciły i doszłam do wniosku że muszę je mieć również u siebie.
A czym dokarmiasz trawki ? Czytam różne wątki ale już mi się wszystko myli. Często jest mowa o gnojówce- czy to chodzi o gnojówkę z pokrzyw ??? Czy jeszcze o czym innym ???
nawigatorka 12:34, 14 cze 2016

inag napisał(a)

To mogę oddać Twoim trochę objetości swoich -może wtedy zobaczyłabym rozchodniki A tak wogóle jak będziesz potrzebowała gałązki tych różowych do ukorzenienia dla teściowej to pisz.
ale wiesz ze zrezygnowala z rabaty...dziekuje jednak za serce na dloni.jak orlik nie umarl?
inag 12:50, 14 cze 2016

ivo napisał(a)

Tak mi też brązowe padły aż żal mi było wyrzucać bo miały już kilka lat ale nie ustępuję i dalej posadzę

Nieustępliwe baby jesteśmy
inag 12:54, 14 cze 2016

moonia napisał(a)
Piękne duże rozplenice. Dopiero tu na zdjęciach mnie zachwyciły i doszłam do wniosku że muszę je mieć również u siebie.
A czym dokarmiasz trawki ? Czytam różne wątki ale już mi się wszystko myli. Często jest mowa o gnojówce- czy to chodzi o gnojówkę z pokrzyw ??? Czy jeszcze o czym innym ???

Akurat rozplenice nigdy nic nie dostawały. Inne trawy od czasu do czasu dostają przy okazji nawożenia trawnika zwykły nawóz do trawy, ale królową traw jest Polinka. U niej możesz się wiele na ich temat dowiedzieć. Ona używa tylko gnojówki z pokrzyw tak jak piszesz i duuuuuuużo wody. Efekty są rewelacyjne Nikt chyba na forum nie ma tak dorodnych okazów jak ona.
inag 12:55, 14 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
ale wiesz ze zrezygnowala z rabaty...dziekuje jednak za serce na dloni.jak orlik nie umarl?

Wiem, wiem ale jak to kobieta może jeszcze zmienić zdanie
Orlik oczywiście żyje i ma się świetnie. Egzystuje sobie między kulami bukszpanowymi na przeciwko huśtawki.
moonia 12:58, 14 cze 2016

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Ja dopiero tej wiosny zaczęłam większą zabawę z ogrodem- właśnie dzięki Ogrodowisku. Już po nocach nie śpię. Chciałabym wszystko i na już- a tak się nie da. Niecierpliwa jestem. Chyba założę sobie jakiś zeszycik aby informacje zapisywać , bo się w tym już gubię.
Mirka 13:26, 14 cze 2016

Zdjęć się domagam i tak bo ostatnie trzy widziałam Co do trawek to mnie rozgrzeszyłaś bo i ja w sobotę wykopałam. Mam nowe popikowane ale jeszcze malutkie.Fotkę usunę jak zobaczysz