Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

inag 00:23, 14 cze 2016

polinka napisał(a)

Buksy już na swoim miejscu,zamiast kul jest prosty żywopłot.na razie oczywiście efekty brak ale przymierzalam się do tego od zeszłego sezonu i wiedziałam,że musi minąć co najmniej rok aby efekt był zadowalający. Tak więc żywopłot pokaże w następnym roku chyba,że pokrzywa zdziala cuda...

Oj, no to liczę na te pokrzywy bo ja zbyt niecierpliwa (jak wiesz) żeby czekać rok...
anbu 09:38, 14 cze 2016

Polinko a ja mam pytanie techniczne Napisz proszę czy już w pierwszym roku podlewasz swoje trawy gnojówką. Czy czekasz do następnego w myśl zasady, że w pierwszym nie nawozimy? Tylko ta gnojówka to nawóz naturalny, więc za bardzo nie wiem jak podejść do tematu :/
Mirka 13:44, 14 cze 2016

Polinko jak często podlewasz rośliny pokrzywą?
polinka 15:39, 14 cze 2016

Alicja169 napisał(a)
Dołączam się do "pachnących" tematów, moja teoria w tej sprawie jest taka, że nie ważne jak "pachnie" ważne że działa

A śmierdzące łapki łatwo zneutralizować wcierając cytrynę też działa

I jeszcze jedna uwaga, ostrożnie z tym ekstraktem, bo polałam sobie łapkę (bez rękawicy) i skóra zlazła, po prostu wyglądało jak poparzenie.( Przyznaję, że miałam bardzo stężony produkt.

Trawy okazałe, dobrze im u Ciebie

Alu o cytrynie nie wiedziałam Używam rękawiczek to tragedii nie ma.

Nierozcieńczona gnojówka jest niebezpieczna i trzeba uważać. Kiedyś kawałek trawnika spaliłam przez nieuwagę teraz rozrabiam w cześci gospodarczej to tylko uważam aby psiak nigdzie się nie kręcił.

Trawy codziennie coraz większe, jakby w oczach rosły
polinka 16:16, 14 cze 2016

Iwk4 napisał(a)
Jak to rok mam czekać na fotkę bukszpanów? Polinko, zlituj się. Robocze fotki proszę

Iwonko, buksy naprawdę mam w tragicznym stanie. Część musiała być ogolona do żywego drewna więc od góry nie mają liści. Przód lepiej też nie wygląda.

Plan jest aby utworzyć niski, zwarty żywopłot
polinka 16:18, 14 cze 2016

Kindzia napisał(a)
Matko i córko, Ty też na tyłku spokojnie usiedzieć nie możesz... Siły masz nie spożyte Tak się zachwycałam tą rabatę i co? Przewrót??? Żywopłot z kulek robisz Polinko? Czy będziesz je inaczej strzygła? A z tych nowych krzaczorów co wyczarujesz?
Masz może hakonechloe? Zastanawiam się z hakone u siebie, ale zupełnie nie pamiętam, które słonko przypala...

Buziole Polinko

Kasiu, nie potrafię ciąć bukszpanów w kule Trzy sezony się męczyłam i powiedziałam stop...Denerwowały mnie takie pokraki Teraz tylko ten rok jakos wytrzymać aby się odbudowały i będzie ok.

Hakone nie mam, niestety nie doradzę.
polinka 16:19, 14 cze 2016

lindsay80 napisał(a)
szykują się nowści, z zaciekawieniem bdę podglądać!
Fajnie, że produkcja Ci się tak dobrze rozkręciła

Edytko, póki co nie ma co oglądać
polinka 16:19, 14 cze 2016

aga_pe napisał(a)

Zapraszam

Będziemy jechać do Irenki to wejdę
Dzięki za zakupy!!
polinka 16:21, 14 cze 2016

inag napisał(a)

Oj, no to liczę na te pokrzywy bo ja zbyt niecierpliwa (jak wiesz) żeby czekać rok...

Ilonko coś tam pokazałam
Dostały wczoraj gnojówkę regenarcyjną- mam nadzieję, ze się odbudują.
polinka 16:24, 14 cze 2016

anbu napisał(a)
Polinko a ja mam pytanie techniczne Napisz proszę czy już w pierwszym roku podlewasz swoje trawy gnojówką. Czy czekasz do następnego w myśl zasady, że w pierwszym nie nawozimy? Tylko ta gnojówka to nawóz naturalny, więc za bardzo nie wiem jak podejść do tematu :/

Aniu, w tamtym roku trawy kupiłam na początku maja. W połowie czerwca podjęłam decyzję o naturalnej uprawie ogrodu czyli pod koniec czerwca dostały pierwszą dawkę gnojówki. W tamtym roku podlewałam co dwa tygodnie pokrzywą a we wrześniu dwa razy skrzypem.
Dokładnie nie jestm w stanie odpowiedzieć na pytanie...Zapytaj Mazana lub Danusię.