Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Kamienny ogród patykiem malowany 09:01, 22 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Opowiedz dokładniej jak pampasową okrylas, moje na strychu nie wiem czy żyją bo suche
A fotki robisz cudne
Co teraz będziesz robić w ogrodzie ?

Pampasową najpierw przycięłam....wcześniej wysuszyłam zgrabione liście....to bardzo ważne żeby były suche jak pieprz....potem przysypałam ściętą trawę trochę tymi liśćmi....wzięłam największą doniczkę jaką miałam....taką mega dużą....wypełniłam liśćmi i założyłam tą czapeczkę na trawę....doniczka była czarna (przyciąga promienie słoneczne), więc żeby roślinki nie zagotować opatuliłam donicę białą agro.
W grudniu chyba, zajrzałam delikatnie pod spód i okazało się, że było białe futerko z pleśni. Posypałam pleśń rozgniecionym węglem i następnego dnia nie było po niej śladu a trawka dożyła do wiosny.

W ogrodzie mam dużo zaległości...przede wszystkim topola kwitła i nasypała grubą warstwę "liszek" wszędzie. Oprócz tego brzozy strasznie naśmieciły i wierzby nie mniej. Jak się z tym uporam to mam trochę wycinania i przesadzania.
a czasem nie na temat ... 06:40, 22 kwi 2016

Do góry
Ale piękne poletko seslerii wysadziłaś! A brzozowa utopiona w śmiałkach to będzie czad. Super pomysł, nie są za wysokie, wcześnie kwitną. Już sobie wyobrażam te brzozy w śmiałkowej mgiełce. Pozazdrościć! Co prawda jak pomyślę o ścinaniu ich wiosną, to ..., ale to chyba drobiazg w porównaniu do efektu.
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:40, 21 kwi 2016

Do góry
Zakupy super! Zawsze podobały mi się brzozy o tych ozdobnych listkach i nadal mnie kuszą Na razie staram się być twarda ale nie wiem jak długo dam radę. Z wisienki będziesz zadowolona coś czuję w kościach (Dobrze napisałaś)
Pozdrowienia niezmordowana kobieto
Zielonym do góry... :) 21:53, 21 kwi 2016

Do góry
Z samego rana sama wykopalam orzecha... Lepiej niż ostatnio mój tato to zrobił, wszystkie korzenie wkopane bez pomocy piły, za pomocą siekierki. Przesadziłam dwie duże brzozy, dwie kolejne wykopałam i zawiodłam w dobre ręce. Skosiłam trawnik, odchaszczylam 1/5 żywopłotu grabowego. I... Nie miałam sił posprzątać domy
Targi na Klimeckiego maja być 05-06maja, Chemobudowa. Chyba się wybiore
Moje ukochane miejsce na ziemi 09:30, 21 kwi 2016

Do góry
Brzozy ozdobne

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:27, 20 kwi 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Jaka jestem szczęśliwa !!!
Kupiłam moje wymarzone roślinki

Kupiłam kiku shidare bardzo ładną, jabłonkę ozdobną podwójną, dwie brzozy...jedna ma strzępiaste listki, (spodobała mi się u Ani Małej mi )
Druga brzoza ma czarne listki.
Jeszcze 2 azalie japońskie
czerwona i pomarańczowa.
Do tego 2 tawułki białe wiosenne.

Marzenia się jednak spełniają

Pewnie lepszej klientki nie mieli w tym dniu. Same piekne roslinki kupiłas , super zakupy.
Moje ukochane miejsce na ziemi 16:27, 20 kwi 2016

Do góry
Jaka jestem szczęśliwa !!!
Kupiłam moje wymarzone roślinki

Kupiłam kiku shidare bardzo ładną, jabłonkę ozdobną podwójną, dwie brzozy...jedna ma strzępiaste listki, (spodobała mi się u Ani Małej mi )
Druga brzoza ma czarne listki.
Jeszcze 2 azalie japońskie
czerwona i pomarańczowa.
Do tego 2 tawułki białe wiosenne.

Marzenia się jednak spełniają

Ogród Sylwii od początku cz.II 13:15, 20 kwi 2016

Do góry
Ślicznie jak zawsze Sylwia na rabacie brzozowej w jakich odstepach od siebie i od ogrodzenia masz posadzone brzozy?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:51, 20 kwi 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
U Ciebie już kwitnące rodki? A u mnie dopiero brzozy listki dostają! Ech nie ma sprawiedliwości! Pozdrawiam i zdrowia życzę.[/quote

Haniu my już tej sprawiedliwości napewno nie znajdziemy ha ha Również slę pozdrówka Ten jeden tylko zakwitł a myślałam że mam 2 takie same
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:10, 20 kwi 2016

Do góry
U Ciebie już kwitnące rodki? A u mnie dopiero brzozy listki dostają! Ech nie ma sprawiedliwości! Pozdrawiam i zdrowia życzę.
a czasem nie na temat ... 21:22, 19 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Właśnie... Chociaż jedna fotka dziennie

to wrzucę zakupy które dziś doszły

smiałki goldtau którymi mają być podsadzone brzozy, wiecie jak to jest z zakupami internetowymi - zawsze staram się nastawić na gorsze możliwości żeby nie być rozczarowaną trawek było sporo wiec nie wiedziałam w jakim stanie przyjdą ale w życiu nie dostałam roślin lepiej zapakowanych ! nawet w kartonach w rogach były drewniane listewki żeby usztywnić karton, a sadzonki rozsadzają doniczki- spokojnie mogłam zamówić połowę sztuk i dzielić na pół - a w wersji eko dałoby radę i na 3 na połowę maja mam mieć realizację jeszcze kilku roślin na które było za wcześnie - zobaczymy czy przyjdą podobne - wybrałam szkółkę gdzie ceny nie są wysokie ale sadzonki nieduże - coś za coś

Sadzenie zaczynam w czwartek - jutro niestety nie dam rady.

Beskidzkie marzenie 15:12, 19 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Monika super fotki
Gdzie posadzisz brzozy?
Jak u Ciebie cenowo wygląda z trawami?

Edit. Również kupiłam dzisiaj magnolię

U mnie trawki od 5-15 zl. Carex najczesciej po 10 zl. Frosted - 5 zl.
Dzieki za dobre slowo.
Dzisiaj moze uda sie posadzic wczorajsze zakupy
Beskidzkie marzenie 21:08, 18 kwi 2016

Do góry
Monika super fotki
Gdzie posadzisz brzozy?
Jak u Ciebie cenowo wygląda z trawami?

Edit. Również kupiłam dzisiaj magnolię
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:44, 18 kwi 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Szczęściarz M.in. z powodów transportowych nie mam drzew u siebie... Aczkolwiek jakbym się uparł to bym w aucie drzewo upchnął

Pewnie, że tak. Ja swoje brzozy Fascination i graby (ponad 2 metrowe) przywoziłem osobówką.
Zielonym do góry... 13:38, 18 kwi 2016

Do góry
w sobotę mieliśmy pięknąpogodę przynajmniej do popołudnia.. zrobiłem mały spacer po działeczce ...

brzozy już fajne strasznie lubię te ich pierwsze listki..razem z moją łąką mleczową...krowa by się przydała

mój odratowany migdałek ...kolega musiał wykopać u siebie i wziąłem ale słabo przesył przenosiny (sporo korzenia musiał uciachać) będę formował zobaczymy co wyjdzie...bo kwiatki ma bajeczne...

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:52, 18 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Czy obie piszecie o wiosennych ? Czy może martini znalazłaś w klaczach japońskie mieszańce czyli jesienne?

Ale gamoń ze mnie a Wy czujne. Of course, chodziło mi o mieszańcowy. Czy jak posadzę je teraz w kłączach to mi latem zakwitną? W benexie napisano, ze sadzić w kwietniu a kwiat w VII/VIII Pytam, bo już jedną kuchę zaliczyłam z ciemiernikami.
Moje brzozy w podobym stadium. A teraz idę płakać nad moją magnolią, którą ugotowałam w kamieniach
W Kruklandii 21:16, 17 kwi 2016

Do góry
Dzisiaj fotek i tak by nie było, bo padało prawie cały dzień.

Nie będzie co focić jutro.
Przeszłam się po ogrodzie i jest parę szafirków, jeden hiacynt... i to wszystko.
Tulipanów będzie mało i małe..ale to jeszcze trochę potrwa....żurawek jeszcze nie widać, carexy też jeszcze się ociągają.... pustka na rabatach.
Grab dopiero pęka i brzozy płaczące.

Lipa.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:57, 17 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)

zostaw je bo sa przepiekne

Tylko narcyzy zastąpiłam hiacyntami i wywaliłam brzozy. Jajek nie chce mi się wydłubywac
Typografia ogrodu 20:30, 17 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Jakbym zakładała ogród od nowa....to bym miała tylko brzozy, wiśnie i świdośliwy...
cos nie wierze ale to mile.
Wszystko to wlasnie mam ale wisnie to...wiesz.no i graby oczywiście
Typografia ogrodu 18:15, 17 kwi 2016

Do góry
Jakbym zakładała ogród od nowa....to bym miała tylko brzozy, wiśnie i świdośliwy...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies