Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:26, 02 sty 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Z tymi kurami to mamy wzloty i upadki. Raz decydujemy, że będą, potem że nie będzie. Ale ja tak sobie przemyślałam, że zdrowe jajka to ważna rzecz w diecie...po co kupować, jak się ma tyle ziemi, że nie sprawią one kłopotu.

Ja zawsze mam takie powiedzenie: na wypadek wojny mus być samowystarczalnym

Gdzie tam wojna mamy tyle przyjaciół za granicami, kraj miodem i mlekiem płynacy ludzie szczęśliwi

Lepiej u kogoś kurę sobie upatrzyć aby niosła jajka tylko dla ciebie. Każdy ptak,czy zwierzę to obowiązek.

Też kiedyś chciałam wszystko mieć swoje i zaniechałam kupa roboty a pożytku mało. Ale jak ktoś zaprawiony w hodowli czy uprawie nie mam nic przeciwko tylko podziwiam za zapał.

Danusiu wszystkiego dobrego w 2020 roku przede wszystkim zdrowka i wytrwałość i życzę.

Pozdrawiam
Mój ogrodowy pamiętnik 23:12, 02 sty 2020

Do góry
Agata wszystkie najlepszego w Nowym 2020 roku zdrówka życzę, spokoju i szczęścia.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 23:10, 02 sty 2020

Do góry
Jeszcze wczorajsze fotki aby mieć dokument na przyszły rok.
Może już nigdy na święta przynajmniej w Wawie nie zobaczymy śniegu.

Modrzew kręcony

Tak puszyste aż ręką chce pogłaskać

Pamiętajcie o ogrodach 23:01, 02 sty 2020

Do góry
Witam Grzegorz

Tobie też wszystkiego najlepszego przede wszystkim zdrowia i szczęścia. Aby kwiaty były radością Twoja każdego dnia. Aby wątek pękał w szwach i usmiechow.

Pozdrawiam
Ania -Spełnione marzenie 22:58, 02 sty 2020

Do góry
Stowka i po stówce 101.

Aniu Happy! Happy! Niech ten roczek upłynie w zdrowiu, szczęściu bez kłopotów. Aby w ogrodzie wszystko bujnie kwitło. Robactwo oraz choroby omijały ogród. Dużo słońca i deszczyku też, bez suszy i ulew nagłych tego życzę.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 22:48, 02 sty 2020

Do góry
pestka56 napisał(a)
Dziś trochę słońca. Idziemy na pierwszy tegoroczny spacer

Kasiu tak świeciło, ale wiatr zimny brr. Tez chodziłam miałam jechać do Wilanowa aby zobaczyć iluminacje świateczne, ale zawróciłam bo za wietrznie. Może jutro się uda.

Pozdrawiam
Bylinowa łąka 22:28, 02 sty 2020

Do góry
Witam Gosiu

Odwzajemniam życzenia na ten rok, oby upłynął Tobie w zdrowiu i spokoju.

Co ja czytam o pracach budowlanych czy to mowa o budowie domu czy doprowadzeniu wody.
Woda to najważniejsza sprawa na działce. 2 lata suszy to konieczność. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez własnej studni.

Gosiu powodzenia w tych inwestycjach jakie by nie były.
Bałagan uprzatniesz wiosną

Jeszcze zapomniałam ten zegar to końcówka dziewiętnastego wieku. Mój dziadek go kupił mojej babci w 5 rocznicę ślubu u zegarmistrza w Gliwicach (ja Ślazaczka). W latach 90 leżał na strychu w kacie pudło od kornika zgryzione. Ledwo przyniosłam do domu w worku. Włożyłam do cyngowej wanny z srodkuem na korniki i trzymałam przez godzinę. Następnego dnia do każdej dziurki strzykawka jeszcze ten środek wpuszczalam. Zostawiłam na 2 dni później szpachlowalam, szlifowanie papierem ściernym, bejca i pasta do drewna.
Wyszło dosyć dobrze. Werk i wahadło w dobrym stanie do dzisiaj.
Chodzi, ale nie non stop bo można oszaleć z tym biciem - dzwon Zygmunta.

Kiedyś zbierałam zegary miałam ich sporo, przeprowadzka do Wawy niektóre zostawiłam zabrałam ze sobą tylko 3 szt resztę zostawiłam siostrze. Syn też się upomniał o jednego więc tylko 2 szt mi zostały.
To już wszystko

Pozdrawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 05:08, 02 sty 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Wszystko na głowie staje w zimie i taka zieleń. Grecja przykryta śniegiem.
Australia w ogniu. Jeżeli nadchodzący też będzie taki gorący to już pewne że w za kilka lat zamiast jabłek będą rosły drzewa oliwkowe i pomarańcze.

Miluś wszystkiego dobrego w nadchodzącym 2929 roku życzę - zdrówka dużo i aby siły nie zabrakło. Aby rośliny bujnie rosły, pogoda sprzyjała.

Pozdrawiam

Ela zmienia się klimat bardzo, pory roku przesuwają. Ale róże i bratki już nie pierwszy raz o tej porze u mnie.
Tobie też życzę samych sukcesów w nowym roku.Ściskam
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:19, 01 sty 2020

Do góry
Dorotka dobrze, że te ciastka na odległość. Dzięki za poczęstunek.

Jeszcze kilkadziesiąt minut i następny roczek.
Dorotki życzę na 2020 rok dużo zdrowia, wszelkiej pomyslnosci.
Oby pogoda sprzyjała, suszę omijały.

Pozdrawiam
Dziękuję za życzenia i odwzajemniam je.

Miłkowo - sezon 2016-2022 23:44, 31 gru 2019

Do góry
Wszystko na głowie staje w zimie i taka zieleń. Grecja przykryta śniegiem.
Australia w ogniu. Jeżeli nadchodzący też będzie taki gorący to już pewne że w za kilka lat zamiast jabłek będą rosły drzewa oliwkowe i pomarańcze.

Miluś wszystkiego dobrego w nadchodzącym 2929 roku życzę - zdrówka dużo i aby siły nie zabrakło. Aby rośliny bujnie rosły, pogoda sprzyjała.

Pozdrawiam
Moja działka na Dębowym Lesie 23:33, 31 gru 2019

Do góry
Witam Aniu już masz śnieg. U nas parę płatków spadło.

Aniu wszystkiego dobrego w nowym 2020 roku. Przede wszystkim zdrowka, wytrwałości uporaniu się z areałem

Pozdrawiam
Ptasi gaj 23:29, 31 gru 2019

Do góry
Wszystkim tutaj zaglądającym życzę wszystkiego dobrego w nadchodzacym 2020 roku. Zdrowia, szczęścia, pieniążków. Pięknej pogody dla roślin, aby choroby odeszly a robactwo stroniło od roślin .

Pozdrawiam

Czas nie ublagalnie płynie 130 lat

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:22, 31 gru 2019

Do góry
Dorotka dobrze, że te ciastka na odległość. Dzięki za poczęstunek.

Jeszcze kilkadziesiąt minut i następny roczek.
Dorotki życzę na 2020 rok dużo zdrowia, wszelkiej pomyslnosci.
Oby pogoda sprzyjała, suszę omijały.

Pozdrawiam
Kiedyś będzie tu ogród 21:02, 30 gru 2019

Do góry
Sylwio, Asiu dziękuję. Wszystkiego co najlepsze w nowym roku.

Anka piękna ta sosenka to "green bear". Tez mam podobną ale srebrna i mniejszą pięknie rośnie takie duże jajo.

Jeżeli o dęby zakupione w tym roku to różnie się przebarwiaja. Tez nie wszystkie jednakowo trzymają liście. Mam 3 szt które ani jednego liścia nie zgubily.
Ten Dąbek czerwony że str 487 też ładny.

Anka wszystkiego dobrego w nowym roku. Przede wszystkim dużo zdrowia dla ciebie i rodziny, aby pogoda nam sprzyjała w uprawach no i szczęścia.

Pozdrawiam
Wiesz Elu, bardzo lubię tą sosenkę mimo, że to taka 'zwykła' kosówka. Drzewa u mnie jeszcze młode, więc może to jest powodem różnic w przebarwieniu. A może tak mają. Nie przeszkadza mi to.
Dziękuję za życzenia i również przesyłam moc serdeczności na nowy rok, zdrówka i spełnienia marzeń.

anabuko1 napisał(a)

Fantastyczne zdjęcia Aniu! I te z ptaszkami też
Mam nadzieję, że już perypetie chorobowe za wami..
Życzę dużo zdrówka i radości i pomyślności w Nowym Roku!!

Dziękuję Aniu i również życzę wszystkiego co najlepsze w nowym roku.
U mnie Sylwester jeszcze niestety na antybiotyku, ale najważniejsze że z wnusiem dużo lepiej. Człek jeszcze za zdechły na działanie w taką pogodę na zewnątrz, ale żeby ogrodowo zakończyć rok to załatwiałam dzisiaj pozwolenie (zgłoszenie) na budowę szklarni.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:08, 30 gru 2019

Do góry

Danusiu, co to za odmiana tych niskich dalii pomponowych? są śliczne
Ptasi gaj 17:21, 30 gru 2019

Do góry

Te zwierzaki się pasa w tym miejscu od 3 lat. To jakieś pluszaki - zimny wychów. Mrozu nie ma trawa zielona więc się pasa i skubią trawę.

Zobacz ryby na wierzchu pływają czyli woda nie zimna

Ale fajny widoczek, przecież grudniowy a z rybkami.
Marzą mi się te czerwone rybki w moim stawie..
Ale ..jest jak jest.
Elu,Życzę wszystkiego co najlepsze,zdrówka, radości i wszystkiego co dobre w Nowym Roku!
Ogród Muszelki 17:08, 30 gru 2019

Do góry
Nie ma Ciebie Muszelko, ale przyjmij ode mnie serdeczne zyczenia na 2020 rok aby byl dla Ciebie zdrowy, szczesliwy, aby wszystko wspaniale roslo, pieknej pogody na gorskich szlakach.

Pozdrawiam
Sezon 2017 u Hanusi 16:59, 30 gru 2019

Do góry
Witam Haniu

W nadchodzacym 2020 roku duzo zdrowia, spelnienia wszystkich marzen. Duzo plonow, najmniej pracy i pieknej pogody aby nie bylo za sucho ani mokro tak w sam raz.

Pozdrawiam.

U nas tez snieg tylko na mapach w tv
Ogród Cioci cz. 3 12:33, 30 gru 2019

Do góry
Witam Małgosiu

Zdążyłam skopiować więc mam twoja zimę, piękny śnieg puszysty.

Jak przepaść na twoim wątku z lata do zimy.

Wszystkiego dobrego w nadchodzącym nowym roku zdrowia i wnuków .

Dziękuję
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:24, 29 gru 2019

Do góry
A ja się spóźniłam na oglądanie więc w przyszłym tygodniu obejrzę pewnie będzie powtórka.

Sylwio wszystkiego dobrego w nadchodzącym roku zdrowia dla ciebie i rodziny. Oby był mniej burzliwy jak ten odchodzący u ciebie, aby woda w rowie trzymała się brzegów.
Szczęścia i wszelkiej pomyślności.

Pozdrawiam

Dziękujemy Elu, oby się spełniły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies