Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Johanka77 10:03, 04 maj 2020

Magleska napisał(a)

Pierwsze zdjęcie marzenie!!!
Ja to pinuję!

I drugie też...
AngelikaX 11:07, 04 maj 2020

O ja Cię! jesteś królową klonów palmowych - przepiękne
uwielbiam tą Twoją wiosnę i te soczyste kolory

ps. widzę, że w brzozach masz paprocie, jesteś zadowolona? Jak sobie radzą, one raczej wilgotno lubią, a brzozy kradną wodę... chciałam u siebie kiedyś ale nie znalazlam odmiany, która miała by szanse dać radę na południowej wystawie w towarzystwie brzoz tym bardziej... chętnie poczytam Twoją opinię
TAR 12:34, 04 maj 2020

Madziu, u mnie runianka rosnie w dosc mokrej glebie i w cieniu lub polcieniu - piekna, zielona jak sie patrzy. w innym miejscu od lasu jest gorszy grunt juz nie tyle wody i nie tyle cienia, jest jasno seledynowa. ale obsypalam kora i czekam az drzewa urosna i ja zacienia. daj szanse runiance, korą obsyp i co jakis czas podlej, kora przytrzyma jej wilgoc. ale jak juz w desperacji mialabys wywalac to absolutnie tego nie rob, odeslij ja do mnie

buki sa genialne jesli chodzi o przesadzanie, jakby nawet nie zauważyły ze miejscowka zmieniona, to samo maja swierki. a sosna zawsze mi zdechnie.

dobra robota z tymi rabatami, w sobote dokupilam sobie klonka Going Green, za linka dziekuje. Buziaki zostawiam.
Kawa 13:09, 04 maj 2020

no nie te klony powalają piękny skalniak i w ogóle wszystko
a runianka wcale nie najgorsza u mnie dopiero bieda , mnie się wydają że poczekaj jeszcze moze się zbierze
basia3012 23:05, 04 maj 2020

Madzie cyt.: Basiu dziękuję ... podest z rozebranych palet -recykling na to pójdą ładniejsze dechy ….może

ciekawa jestem co to za rewolucje znowu wymyśliłaś …..czekam na fotki
Buziaki

Oj nie. Ten podest naprawdę pięknie wygląda. Przynajmniej na zdjęciach. A jak ząb czasu go "ugryzie" to będzie super.
Urszulla 05:00, 05 maj 2020

Ale masz wyczyszczone przy Twojej pracy przechowalnik za rok będzie idealny
gierczusia 13:51, 05 maj 2020

Ja chyba stanowczo zbyt długo u Ciebie nie byłam .... Jest pięknie
A propos runianki...mam ja w dwóch miejscach i bacznie obserwuję. I ta o októrej chcę Ci napisać rosła w kacie ogrodu pod małym świerkiem.najpierw chwilkę stała..a potem jak zaczęła szaleć to nie pytaj teraz po tem calym szaleństwie została chwilowo przesadzona...no żeby gdzieś ja zadolować..i teraz widać co jest grane.. Pokłada się , ma nędznie wybarwione liście , dodatkowo na nich brazowe plamy..no dramat więc po analizie: przede wszystkim cień..no i kwaśna , zasobna, nie gliniasta ziemia a potem..już tylko radość będzie
Buziol
ElzbietaFranka 18:48, 05 maj 2020

Magleska napisał(a)

Elu
dziękuję za tyle komplementów
skalniakowi mojemu ciężko jest zrobić zdjęcie w całości -bo on około 22 metry długości i 6m szerokości ….jest wielki
a z daleka mam tylko takie zdjęcie z kwietnia ...i też nie jest cały uchwycony

Madzia dzięki o to mi chodziło. A co to za krzaczek na pierwszej focie po lewej stronie ten czerwony.

Te cisy pod płotem też ładnie rosną (tfu tfu) jaka to odmiana.

Madzia to jest kora podsypaną tak a jaka to frakcja że tak pięknie wygląda. U często podsypujesz korę?
Madzia uczta dla oka. Jednak kamień i dobrze dobrane rośliny to jest to. Pięknie!!!!!

Pozdawiam
malgorzata_s... 18:55, 05 maj 2020

Piękny ten Twój skalniak
Gosiek33 18:56, 05 maj 2020

Nie mogę się napatrzeć na Twój ogród