Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:54, 16 lut 2022

Do góry
Udało mi się teraz ( a już kilka razy próbowałam dzisiaj)wiec lecimy z łąką z
w sierpniu 2021

Zieleń, drewno i antracyt 20:42, 16 lut 2022

Do góry
Martka napisał(a)

Łączkę Danusi widziałam pod koniec kwietnia i potem w sierpniu i wrześniu, wszystkie odsłony cudowne, ta z cebulami oczywiście naj... świetne plany, jestem ciekawa efektu.
Edit: zdjęcia zwierzaków słodzą wieczór, u mnie chlusta deszczem i wiatrem...

Ja też jestem ciekawa co i jak mi na tym poletku wyrośnie. Na pewno trawa a cebulowe dopiero w przyszłym roku.
Teraz za oknem też mam już wiatr straszny i czasem chlapnie deszczem. Znalazłam w tym jakiś plusik i zaczęłam wysiewy Większość jutro trafi do szklarni, w domu zostaną tylko papryki i karczochy.

Ogród w Klein Kottorz 20:29, 16 lut 2022

Do góry

Ogród w Klein Kottorz 20:16, 16 lut 2022

Do góry

Ogród w Klein Kottorz 20:02, 16 lut 2022

Do góry
Dzisiejsza zima w ogrodzie

W ogródku Martki 19:54, 16 lut 2022

Do góry
Marysiu, jak to sieczkarnia, ciche to nie jest. Materiału nie trzeba popychać, "wciąga go", jednak w przypadku traw trzeba wiązkę trochę przytrzymać, aby nie wciągnęło za dużo na raz, bo łatwo zapycha się. Trzeba trochę potrenować optymalne dozowanie.

Hej Edyto! Dziękuję za życzenia Czy w tym roku przeprowadzka? Oczywiście, że zasypiam na zimę, bardzo rzadko bywałam na forum, w ogrodzie również, ale w przerwach na spanie trochę pożytecznych rzeczy ogarnęłam. Teraz wyczekuję eksplozji krokusów i narcyzów (tulipanów mam mało), liści na drzewach, a potem róż. Wszystko po raz pierwszy, więc będzie generowało sporo emocji

Asiu, dobrze Cię widzieć/czytać Krokusy u mnie pojawiły się tylko na wybranych rabatach, na pozostałych nie, tym się nie przejmuj, że ich jeszcze nie ma. Właśnie widzę, że przedwiośnia u Ciebie nie da się nie zauważyć Nie marudzimy, Asiu Zima jeszcze ma prawo się panoszyć, niezależnie od naszych oczekiwań. Na pewno warto uważać z wszelkimi pracami na świeżym powietrzu, łatwo o przeziębienie...

Dziewczyny, tęskniąc za wiosną oglądałam dziś różne zdjęcia i na pokrzepienie wstawiam te dwa z ogrodu Danusi z zeszłego roku. Te cebulowe kwadraty są tak cudne... ale do takich widoków to niestety jeszcze trochę. Jak to przeczekać? ... jakieś sposoby?

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:53, 16 lut 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Donos
Uprzejmie donoszę, że też zaobserwowałam pierwszego zwiastuna nadchodzącej WIOSNY, oto on:

13 lutego ujrzany w okolicach Elbląga, nie pamiętam, żeby tak szybko powróciły. Czyżby szybka wiosna? Aż nie mogę uwierzyć w Twoją pierwszą pszczółkę Czy to jakieś anomalia pogodowe?

Wczoraj były dwie pszczoły, a dzisiaj już koleżanki przyprowadziły i znalazły białe ciemierniki. Chyba taka szybka wiosna się szykuje....tylko jakie będzie lat? Mamy kto u nas okropnie. Mrozów powyżej 10 stopni nie było, ale przez to mokro niektóre rośliny wygniły
Przerabianie ogródka pod swój gust 19:48, 16 lut 2022

Do góry
Jestem nim zachwycona.Spodziewalam sie ciezkiej pracy a maly nie to ze wszystko w mig chwyta, to jszcze jest latwy w korygowaniu.Nie przejawia wogole zlych zachowan, wiec korekt prawie nie ma Kompletne przeciwienstwo starszego Pies do pracy, aportuje, szuka, wystarczy gest, ciche slowo a on juz gotowy na wykonanie komendy Chodzi wszedzie bez smyczy, bo nie odstepuje mnie ani na krok. Ostatnio wybiegly nam w lesie sarny, padla komenda siad, i siedzial bez smyczy przy mnie, jak one sobie uciekaly

wszedzie razem i zawsze przytuleni

swiezo ostrzyzony

Małymi krokami-Ogród Wioli 19:26, 16 lut 2022

Do góry
Tu też obcięte miskanty

I tu
Niezwiązane miskanty są fajne,ale robią straszny bałagan

Tu też wycięłam hakonki i stipy

I tu trawy wycięte

Ogólnie trawy mam wszystkie wycięte, zostały carexy.
Do tego do przycięcia jeszcze hortensje i derenie...
Ale nie wiem kiedy,bo od jutra kiepska pogoda
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:17, 16 lut 2022

Do góry
Dziś udało się wyskoczyć znowu na trochę i powycinać

Część wjazdowa ogarnięta ...
Z hakonkami,Imperatą,miskantami ML poszło sprawnie... najgorzej było z miskantami Memory... W przyszłym roku chyba eM mi je obetnie piłą łańcuchową,bo moje nożyce do żywopłotu miały bardzo ciężko

I taki bajzel podczas cięcia

Hortensje przycięłam tak jak rok temu wyżej...

Po wycince...
Lubię ten czas ,bo widzę w całości cisy,bo potem giną w gąszczu bylin i traw fajnie podrosły, już mało im brakuje do półkul
2022

2020
Mazurskie klimaty Małgorzaty 18:56, 16 lut 2022

Do góry
Dwa oblicza jednego miejsca w ogrodzie:

Dzisiejsze...

i wczesną jesienią...
Ogród z uśmiechem 18:29, 16 lut 2022

Do góry
jolanka napisał(a)
Dla Mirki zdjęcia tulipanowców.

Normalny - po lewej stronie zdjęć, jest jeszcze młody, posadzony chyba wiosną 2 lata temu:

Jolu, a co to tak pięknie świeci na środku zdjęcia? Co to za drzewo?
Ogród długi 17:58, 16 lut 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Joann, szykuje się plantacja rudbekii? Będzie energetycznie. Kiedy będziesz siać?

Myślisz? Hehehe No trochę zaszalałam z tymi nasionami, ale założyłam, że wszystkie nasionka mogą nie wykiełkować, więc zamówiłam więcej
Myślę, że za tydzień gdzieś już zacznę siac doniczki kupione
Dziś trochę podziałałam w ogródku, ścięłam rozplenice, derenie i hortensje. I przyszedł kompostownik

To efekt lektury książki Danusi
Zrobiło się pusto, nawet mi się podoba, łatwiej snuć plany, jak nie ma suchych traw, a ziemia jest prawie równiutka.
Kwiaty domowe w donicach 17:43, 16 lut 2022

Do góry

Strelicja po wymianie podłoża. Szkoda, że nie zrobiłam zdjęcia przed. Była 2x większa. Wczoraj odkryłam ten wątek.

Monstera nabiera sił po przesadzeniu.
Odwodnienie ogrodu i odprowadzenie deszczówki 17:11, 16 lut 2022

Do góry
Odwodnienie ogrodu i odprowadzenie deszczówki 16:39, 16 lut 2022

Do góry
Witam. Czy na tej działce gliniastej obedzie sie bez rur drenarskich jesli tylko przekopie tę gline z piaskiem i kompostem? Jesli nie, to na jaka glebokosc klasc rury drenarskie i co ile cm rura obok rury. Dokopalem sie na 1m i dalej glina (ta woda to nie wody gruntowe tylko sam wlałem wiadro wody zeby zobaczyc czy coś wsiąka
Sałatka pokrzywowa 16:09, 16 lut 2022

Do góry
Ja się nie znam ale moja skalnica wygląda podobnie
Sama zobacz, zdjęcie później usunę

Problem z wyświetlaniem forum 15:26, 16 lut 2022

Do góry
Nie wiem jak u was ale u mnie na telefonie nie da się absolutnie przeglądać forum - tak to wygląda teraz. Wcześniej wszystko chodziło prawidłowo, bez względu czy to na androidzie czy na Apple.

Teraz mam dramat na połowę ekrau
Ogród Basi 15:14, 16 lut 2022

Do góry
basia3012 napisał(a)

Basiu, jakie ładne sadzonki przyszły Będzie sadzenie
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 14:41, 16 lut 2022

Do góry

Taką ma posturę jegomość
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies