Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 19:18, 10 maj 2022

Te pastelowe tulipany to całkiem przypadkowa mieszanka cebul z poprzednich lat. Są tu m.in. Ronaldo, China Town. Ale sadząc nie wiedziałam, co tam mam

Okolice oczka - kokoryczka ma niezwykłą formę

Mgduska 19:26, 10 maj 2022

O, tu widać dobrze topografię terenu - w głębi wał ziemny z wykopków, po prawej góra kompostu kupnego (jedna z dwóch). Rabata z przodu obsypana świeżo kompostem. Za cyprysikiem ukryte jest oczko.

Piwonie drzewiasta narobiła mi smaku na trzy kwiaty, niestety tylko dwa pąki rokują. Trzeci rok z rzędu. Ona mnie przeżyje, to pewne, tacy co się nie śpieszą, długo żyją. A ja bym chciała krzew obsypany kwiatami

Mgduska 19:31, 10 maj 2022

W szklarni przezimował m.in. karczoch i, co szczególnie mnie ucieszyło, zadołowany kosmos czekoladowy. Jak tylko będę miała pewność, że nie wrócą przymrozki, wróci na ogrody

Wisienki zaczynają, fajna ta wiosna

Martka 19:55, 10 maj 2022

Mgduska napisał(a)

Magicznie! To miejsce ma w sobie niesamowity klimat, czuć palec ogrodniczki nienatrętnej Karczocha też bym chciała. I czekoladowy kosmos. Fajna zawartość szklarenki Mgdusko, masz powera twórczego, jeszcze chwila i zapragnę oczka. Tylko cienia takiego nie ma...

Judith 20:11, 10 maj 2022

Piękny ten tulipanowy mix!
Mgduska 20:38, 10 maj 2022

Dzięki, dziewczyny
Ogrodniczka nienatrętna - ładne Kiedyś Anda pisała, że mój ogród jest niewymuszony, a ja bym to podsumowała, że ogrodniczka jest w niedoczasie i robi tyle, ile daje radę, resztę pozostawia naturze, która wie, o co chodzi i robi swoje
antracyt 21:22, 10 maj 2022

Mi też się bardzo podoba kokoryczka w takiej fazie.
Ogrodniczka nienatrętna w niewymuszonym ogrodzie -pasuje idealnie
Kordina 21:22, 10 maj 2022

To ostatnie zdanie też ze mną rezonuje czasami sama natura podrzuca jakieś rośliny i część jej zostawiam. O to zdanie chodzi:
" ...ogrodniczka jest w niedoczasie i robi tyle, ile daje radę, resztę pozostawia naturze, która wie, o co chodzi i robi swoje"
Helen 21:58, 10 maj 2022

Mgduska napisał(a)

Helen to są tulipany Muvota, tych dwóch nie wykopywałam, ale dokupiłam jesienią i mam ich troszkę więcej. Uważam je za jedne z najpiękniejszych Rosną przy piwonii Avalanche.

Madzia, sprawdziłam w kajecie jaką odmianę kupiłam i też mam Muvotę, ale u mnie zdecydowanie wino z żółtym. Jutro spróbuję zrobić zdjęcie.

Ta piwonia ma super liście. Kwiaty wygooglowałam, cudne będą.
Helen 22:01, 10 maj 2022

Mgduska napisał(a)
Te pastelowe tulipany to całkiem przypadkowa mieszanka cebul z poprzednich lat. Są tu m.in. Ronaldo, China Town. Ale sadząc nie wiedziałam, co tam mam

Muszę zacytować, bardzo mi się takie zestawienie podoba, trafiłaś w punkt.